Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Barodan ‘Hukuk’ uyarısı

GÜNCEL 02.02.2018 - 16:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4236+ kez okundu.
 

Barodan ‘Hukuk’ uyarısı

Aydın Barosu Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin açıklaması üzerine başlatılan uygulamaya tepki gösterdi.

AYDIN- Yapılan yazılı açıklamada, sınır ve ülke güvenliğimizi tehdit eden terör örgütü YPG/PYD unsurlarına karşı şanlı ordumuz tarafından Suriye'nin Afrin Bölgesi’ne yönelik bir operasyon başlatılmış olduğu anımsatılarak, “Şu anda da devam etmektedir. Öncelikle ordumuzun başarısı için Türk Milleti olarak arkalarında olduğumuzu tekrar ederek, Mehmetçiğin sağ salim evlerine dönmesini temenni ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” görüşlerine de yer verilerek, şu görüşler dile getirildi: “Ordumuzun uluslararası hukuka uygun olan ve meşru savunma hakkımız çerçevesinde başlattığı bu operasyon üzerine T.T.B. Merkez Konseyince bir bildiri yayınlanmış, bu sebeple haklarında soruşturma açılarak gözaltı işlemleri uygulanmıştır. Düşünce açıklamasına verilebilecek cevap karşı bir düşüncenin açıklanması olabilir, susturulması, hele bunun yargı tarafından yapılması değil. Yargının görevi, düşünce özgürlüğünü yok etmek değil, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış bulunan bu özgürlüğü sonuna kadar korumaktır. Açıklanan bildirideki düşünceye kimse katılmak zorunda değildir. Ancak bu düşünceye suç yüklemeye çalışmak başka bir şeydir. Bu nedenle, "HERKES İÇİN HUKUK, HERKES İÇİN ADALET" diyerek, başta yargı organları olmak üzere bütün kişi ve kurumlara hukuka uygun davranılmasının bir tercih değil, hukuk devletinin gereği ve görevi olduğunu hatırlatıyoruz.”
Aydın Barosu Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin açıklaması üzerine başlatılan uygulamaya tepki gösterdi.

AYDIN- Yapılan yazılı açıklamada, sınır ve ülke güvenliğimizi tehdit eden terör örgütü YPG/PYD unsurlarına karşı şanlı ordumuz tarafından Suriye'nin Afrin Bölgesi’ne yönelik bir operasyon başlatılmış olduğu anımsatılarak, “Şu anda da devam etmektedir. Öncelikle ordumuzun başarısı için Türk Milleti olarak arkalarında olduğumuzu tekrar ederek, Mehmetçiğin sağ salim evlerine dönmesini temenni ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” görüşlerine de yer verilerek, şu görüşler dile getirildi:

“Ordumuzun uluslararası hukuka uygun olan ve meşru savunma hakkımız çerçevesinde başlattığı bu operasyon üzerine T.T.B. Merkez Konseyince bir bildiri yayınlanmış, bu sebeple haklarında soruşturma açılarak gözaltı işlemleri uygulanmıştır.

Düşünce açıklamasına verilebilecek cevap karşı bir düşüncenin açıklanması olabilir, susturulması, hele bunun yargı tarafından yapılması değil. Yargının görevi, düşünce özgürlüğünü yok etmek değil, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış bulunan bu özgürlüğü sonuna kadar korumaktır.

Açıklanan bildirideki düşünceye kimse katılmak zorunda değildir. Ancak bu düşünceye suç yüklemeye çalışmak başka bir şeydir. Bu nedenle, "HERKES İÇİN HUKUK, HERKES İÇİN ADALET" diyerek, başta yargı organları olmak üzere bütün kişi ve kurumlara hukuka uygun davranılmasının bir tercih değil, hukuk devletinin gereği ve görevi olduğunu hatırlatıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.