Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baro’dan Cumhuriyet Savcılarına çağrı

GÜNCEL 31.07.2017 - 20:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2939+ kez okundu.
 

Baro’dan Cumhuriyet Savcılarına çağrı

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

AYDIN- Başkan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in hedef gösterildiğini belirterek, “Trabzon Barosu ve değerli başkanı yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Aydın Barosu, yapılan her haksızlığın karşısında, Trabzon Barosu’nun ve Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in yanındadır” dedi ve Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet etti. Baro Başkanı Av. Bozkurt, “Trabzon Barosu da, Başkanı Sayın Av. Sibel Suiçmez de yalnız değildir” başlığıyla yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Gereksiz bir şekilde ülke gündemine gelen ‘müftülere nikâh kıyma yetkisi’ veren yasa değişikliği tasarısına ilişkin eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşmış idik. Türkiye’nin en saygın hukuk kurumlarından biri olan Trabzon Barosu Başkanlığı’nca da, yasa tasarısına ilişkin eleştirileri bir basın açıklaması ile duyurulmuştu. Dün, Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın tarafından bir açıklama yapılarak; Trabzon Barosu Başkanı Sayın Sibel Suiçmez hakkında ağır ifadeler kullanıldığını ve kendisinin gerçek dışı ithamlarla açıkça hedef gösterildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Trabzon Baro Başkanı son derece değerli bir hukuk insanı olarak, haklı kaygılarını kamuoyu ile paylaşıp görevinin gereğini yapmıştır. Muhatabı Diyanet Sen olmadığı gibi; kendisine “din düşmanı” vb. saçma sapan ithamlarda bulunarak saldırmak ve hedef göstermek, ayrıca; hukuk ve kadın hakları konusunda eğitim vermeye kalkmak, Diyanet Sen Başkanı’nın da, kimsenin de haddi değildir. Yine Diyanet Sen Başkanı olan kişiye, Baro Başkanımız Sayın Sibel Suiçmez’in ‘hukuk adamı’ değil, bir kadın ve ‘hukuk insanı’ olduğunu da hatırlatırız. Laiklik ilkesini yerle bir edecek olan, her yönden sakıncalı ve tehlikeli bulunan bu tasarının toplumu kutuplaştıracağına yönelik kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz şimdiden ortaya çıkmıştır. Apaçık şekilde iftira atan, Baro Başkanı’nı hedef gösteren ve her cümlesi gerçeğe aykırı bulunan Diyanet Sen temsilcisi bu kişi hakkında gereğini yapmak üzere bağlı bulunduğu kurumu ve en başta Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. Trabzon Barosu ve değerli başkanı yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Aydın Barosu yapılan her haksızlığın karşısında, Trabzon Barosunun ve Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in yanındadır. Kamuoyuna Saygılarımızla.”
Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

AYDIN- Başkan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in hedef gösterildiğini belirterek, “Trabzon Barosu ve değerli başkanı yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Aydın Barosu, yapılan her haksızlığın karşısında, Trabzon Barosu’nun ve Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in yanındadır” dedi ve Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet etti.

Baro Başkanı Av. Bozkurt, “Trabzon Barosu da, Başkanı Sayın Av. Sibel Suiçmez de yalnız değildir” başlığıyla yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Gereksiz bir şekilde ülke gündemine gelen ‘müftülere nikâh kıyma yetkisi’ veren yasa değişikliği tasarısına ilişkin eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşmış idik. Türkiye’nin en saygın hukuk kurumlarından biri olan Trabzon Barosu Başkanlığı’nca da, yasa tasarısına ilişkin eleştirileri bir basın açıklaması ile duyurulmuştu.

Dün, Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın tarafından bir açıklama yapılarak; Trabzon Barosu Başkanı Sayın Sibel Suiçmez hakkında ağır ifadeler kullanıldığını ve kendisinin gerçek dışı ithamlarla açıkça hedef gösterildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Trabzon Baro Başkanı son derece değerli bir hukuk insanı olarak, haklı kaygılarını kamuoyu ile paylaşıp görevinin gereğini yapmıştır. Muhatabı Diyanet Sen olmadığı gibi; kendisine “din düşmanı” vb. saçma sapan ithamlarda bulunarak saldırmak ve hedef göstermek, ayrıca; hukuk ve kadın hakları konusunda eğitim vermeye kalkmak, Diyanet Sen Başkanı’nın da, kimsenin de haddi değildir. Yine Diyanet Sen Başkanı olan kişiye, Baro Başkanımız Sayın Sibel Suiçmez’in ‘hukuk adamı’ değil, bir kadın ve ‘hukuk insanı’ olduğunu da hatırlatırız.

Laiklik ilkesini yerle bir edecek olan, her yönden sakıncalı ve tehlikeli bulunan bu tasarının toplumu kutuplaştıracağına yönelik kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz şimdiden ortaya çıkmıştır.

Apaçık şekilde iftira atan, Baro Başkanı’nı hedef gösteren ve her cümlesi gerçeğe aykırı bulunan Diyanet Sen temsilcisi bu kişi hakkında gereğini yapmak üzere bağlı bulunduğu kurumu ve en başta Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Trabzon Barosu ve değerli başkanı yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Aydın Barosu yapılan her haksızlığın karşısında, Trabzon Barosunun ve Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in yanındadır. Kamuoyuna Saygılarımızla.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.