Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Balık fiyatları tavan yaptı

SAĞLIK 05.01.2015 - 15:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 2935+ kez okundu.
 

Balık fiyatları tavan yaptı

Hava muhalefetinden etkilenen balık sezonu, Balıkesir’in Erdek ilçesinde fiyatların tavan yapmasına neden oldu.

Kötü hava koşulları, balık fiyatlarına olumsuz olarak yansıdı. Yaklaşık 1 haftadır hava muhalefetinden dolayı balıkçı tekneleri denize çıkamayınca, geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda 10 liradan satılan çinekopun fiyatı 30 liraya, istavrit ise 5 liradan 10 liraya kadar çıktı. Balık haline yeterli ve uygun ürün gelmeyince de, bazı balık tezgahlarının kapalı olduğu görüldü. Erdek’te yıllardır balıkçılıkla uğraşan Gürkan Filiz, “Şu an Erdek’te balık satışlarında sezonun en durgun zamanlarını yaşıyoruz, Balıkçılar denize çıkamayınca tezgaha yeterli ürün koyamıyoruz. Yılbaşında bile yeterli ilgi göremedik” şeklinde konuştu.Şu an tezgahlarda en uygun ürün olarak, tanesi 2 buçuk lira olan ithal uskumruyu gören vatandaşlar, iki gündür yağan yağmurun ardından balık fiyatlarının da düşmesini bekliyor. 
Hava muhalefetinden etkilenen balık sezonu, Balıkesir’in Erdek ilçesinde fiyatların tavan yapmasına neden oldu.

Kötü hava koşulları, balık fiyatlarına olumsuz olarak yansıdı. Yaklaşık 1 haftadır hava muhalefetinden dolayı balıkçı tekneleri denize çıkamayınca, geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda 10 liradan satılan çinekopun fiyatı 30 liraya, istavrit ise 5 liradan 10 liraya kadar çıktı. Balık haline yeterli ve uygun ürün gelmeyince de, bazı balık tezgahlarının kapalı olduğu görüldü. Erdek’te yıllardır balıkçılıkla uğraşan Gürkan Filiz, “Şu an Erdek’te balık satışlarında sezonun en durgun zamanlarını yaşıyoruz, Balıkçılar denize çıkamayınca tezgaha yeterli ürün koyamıyoruz.

Yılbaşında bile yeterli ilgi göremedik” şeklinde konuştu.Şu an tezgahlarda en uygun ürün olarak, tanesi 2 buçuk lira olan ithal uskumruyu gören vatandaşlar, iki gündür yağan yağmurun ardından balık fiyatlarının da düşmesini bekliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.