Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bakanlık araç garanti sayısını saklıyor

SİYASET 20.11.2020 - 15:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1711+ kez okundu.
 

Bakanlık araç garanti sayısını saklıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, hafta başında temeli atılan Aydın-Denizli otoyolunun araç garanti sayılarının kamuoyundan saklandığını söyledi.

https://Videoyu izlemek için TVideoyu izlemek İçin TIKLA: https://youtu.be/6Uh2quIVO1U ANKARA - CHP’li Bülbül Aydın-Denizli Otoyoluyla ilgili 2019 yılında araç garanti sayılarını ve fizibilite etüdü yapılıp yapılmadığını dair verdiği soru önergesine Bakanlığın “Fizibilite etüdü ihale dokümanları kapsamında yer aldığı için bu bilgiler kamuoyuyla paylaşılmamaktadır. Sözleşmede yer alan araç garanti sayıları Karayolları Genel Müdürlüğünce hazırlanan fizibilite etüdü doğrultusunda belirlenmiştir" diye yanıt verdiğini ifade etti. Bülbül, “Bu cevap, vatandaşın cebinden aldığınız paranın hesabını vermiyoruz demenin başka bir yolu. Ne demek kamuoyuyla paylaşmamak! Hem şirketlere vatandaş adına garanti sözü veriyorsunuz, parasını da vatandaşın vergisinden alıyorsunuz hem de bunun hakkında bilgi isteyenlere bilgi yok diyorsunuz. Adeta bir akıl tutulması. Şimdi tekrar soruyorum: Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinde şirketle yapılan sözleşmenin hükümleri nelerdir?” diye sordu. HAYAL GERÇEK OLAMADI! AKP’nin 2015 yılında Aydın'a Çıldır Havaalanı hakkında sözleri de CHP’li Bülbül’ün gündemindeydi. Bülbül, “2019'dan önce Aydınlıların uçma hayalini gerçekleştireceğiz” demiştiniz. Yıl 2020 oldu ama havaalanı sivil uçuşlara açılmadı. Aydın'daki havaalanının düzenleme ve iyileştirmesi yapılarak sevil uçuşlara açılması 2021'de planlanıyor mu? dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Aydın hızlı tren hattını inşa ederek hizmete açacağız” demesinin üzerinden de 3 yıl geçtiğini belirten Bülbül, “Menderes ovalarında üretim ticareti yapan vatandaşların ürünlerini taşımak için kullandıkları Nazilli-Beydağ, Köşk-Ödemiş yolları 2019 yılı yatırım programında yer almıştı ancak 2020 yılının sonuna gelmemize rağmen bu yollarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Vatandaşlarımız bu yollarda seyahat etmek zorunda kalmaya devam etmektedir” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, hafta başında temeli atılan Aydın-Denizli otoyolunun araç garanti sayılarının kamuoyundan saklandığını söyledi.

https://Videoyu izlemek için TVideoyu izlemek İçin TIKLA: https://youtu.be/6Uh2quIVO1U

ANKARA - CHP’li Bülbül Aydın-Denizli Otoyoluyla ilgili 2019 yılında araç garanti sayılarını ve fizibilite etüdü yapılıp yapılmadığını dair verdiği soru önergesine Bakanlığın “Fizibilite etüdü ihale dokümanları kapsamında yer aldığı için bu bilgiler kamuoyuyla paylaşılmamaktadır. Sözleşmede yer alan araç garanti sayıları Karayolları Genel Müdürlüğünce hazırlanan fizibilite etüdü doğrultusunda belirlenmiştir" diye yanıt verdiğini ifade etti.

Bülbül, “Bu cevap, vatandaşın cebinden aldığınız paranın hesabını vermiyoruz demenin başka bir yolu. Ne demek kamuoyuyla paylaşmamak! Hem şirketlere vatandaş adına garanti sözü veriyorsunuz, parasını da vatandaşın vergisinden alıyorsunuz hem de bunun hakkında bilgi isteyenlere bilgi yok diyorsunuz. Adeta bir akıl tutulması. Şimdi tekrar soruyorum: Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinde şirketle yapılan sözleşmenin hükümleri nelerdir?” diye sordu.

HAYAL GERÇEK OLAMADI!

AKP’nin 2015 yılında Aydın'a Çıldır Havaalanı hakkında sözleri de CHP’li Bülbül’ün gündemindeydi. Bülbül, “2019'dan önce Aydınlıların uçma hayalini gerçekleştireceğiz” demiştiniz. Yıl 2020 oldu ama havaalanı sivil uçuşlara açılmadı. Aydın'daki havaalanının düzenleme ve iyileştirmesi yapılarak sevil uçuşlara açılması 2021'de planlanıyor mu? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Aydın hızlı tren hattını inşa ederek hizmete açacağız” demesinin üzerinden de 3 yıl geçtiğini belirten Bülbül, “Menderes ovalarında üretim ticareti yapan vatandaşların ürünlerini taşımak için kullandıkları Nazilli-Beydağ, Köşk-Ödemiş yolları 2019 yılı yatırım programında yer almıştı ancak 2020 yılının sonuna gelmemize rağmen bu yollarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Vatandaşlarımız bu yollarda seyahat etmek zorunda kalmaya devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.