Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bakan Eroğlu, Yörük Şenliğine katılacak

SİYASET 29.04.2015 - 11:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3510+ kez okundu.
 

Bakan Eroğlu, Yörük Şenliğine katılacak

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, 10. Geleneksel Yenipazar Yörük Şenliği’ne katılacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Yörük kıyafeti hediye edeceklerini belirtti.

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke ile birlikte 10. Geleneksel Yenipazar Yörük Şenliği’ne davet ettikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan olumlu cevap aldıklarını söyledi. Her hangi bir değişiklik olmadığı takdirde 02 Mayıs Cumartesi günü Muğla’da programı bulunan Bakan Eroğlu’nun 03 Mayı Pazar günü yapılacak Yörük şenliğine katılacağını açıklayan Başkan Savcı, Bakan Eroğlu’na şenlikte özel olarak hazırlattıkları Yörük kıyafetini hediye edeceklerini kaydetti. Yörük kültürünün genç nesle aktarılması gerektiğini belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "Yörüklük ve Yörük kültürü bizim tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Yörüklük bir yaşam kültürüdür. Genç neslin bu kültürü öğrenmesi, yaşlılarımızın da bu kültürü yaşamasını önemsiyoruz. Bu yıl 3 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan etkinliğe ülkenin değişik yörelerinde ve yurt dışından yüzlerce misafir gelecek. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu da, şenliğimizde bizlerin yanında olacak. Bu etkinlikle hem Yörük kültürünü hem de Yenipazar ilçemizin tanıtımını yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, 10. Geleneksel Yenipazar Yörük Şenliği’ne katılacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Yörük kıyafeti hediye edeceklerini belirtti.

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke ile birlikte 10. Geleneksel Yenipazar Yörük Şenliği’ne davet ettikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan olumlu cevap aldıklarını söyledi. Her hangi bir değişiklik olmadığı takdirde 02 Mayıs Cumartesi günü Muğla’da programı bulunan Bakan Eroğlu’nun 03 Mayı Pazar günü yapılacak Yörük şenliğine katılacağını açıklayan Başkan Savcı, Bakan Eroğlu’na şenlikte özel olarak hazırlattıkları Yörük kıyafetini hediye edeceklerini kaydetti.

Yörük kültürünün genç nesle aktarılması gerektiğini belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "Yörüklük ve Yörük kültürü bizim tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Yörüklük bir yaşam kültürüdür. Genç neslin bu kültürü öğrenmesi, yaşlılarımızın da bu kültürü yaşamasını önemsiyoruz. Bu yıl 3 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan etkinliğe ülkenin değişik yörelerinde ve yurt dışından yüzlerce misafir gelecek. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu da, şenliğimizde bizlerin yanında olacak. Bu etkinlikle hem Yörük kültürünü hem de Yenipazar ilçemizin tanıtımını yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.