Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bahçeşehir, yeni sisteme uyacak

EĞİTİM 08.11.2017 - 11:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1899+ kez okundu.
 

Bahçeşehir, yeni sisteme uyacak

Aydın Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Altıntaş, “Yeni sistemde de öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna donanımlı bireyler olarak hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

AYDIN– Aydın Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları yöneticileri, düzenlenen toplantıda yeni sınav sistemini değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Kasım 2017 tarihinde liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin açıklamalar yapıldığını anımsatan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Altıntaş, “Bu açıklamalar doğrultusunda liselere geçişte haziran ayının ilk haftasında MEB tarafından merkezi bir sınav yapılacağı belirtilmiştir. Bu merkezi sınav ile MEB tarafından sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullarına yerleştirme yapılacaktır. Söz konusu bu liselerin listesi mayıs ayında açıklanacaktır. Haziran ayında yapılacak bu merkezi sınavda çoktan seçmeli 60 soru yer alacak ve sınav süresi 90 dakika olacaktır. Sözel ve sayısal alanlara ait soruların yer alacağı bu sınav, tek oturumda uygulanacaktır. Bu sorular, 8. sınıf müfredatı ağırlıklı olmak üzere 6 ve 7. sınıf kazanımlarıyla bağlantılı olacaktır. Liselere geçiş sisteminde öğrenciler, 5 lise tercihinde bulunacaklar ve bu doğrultuda merkezi bir sistem üzerinden yerleştirme yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları haziran ayında açıklanacaktır. Merkezi yerleştirme sınavına girmeyecek öğrenciler için de eğitim bölgesi sınavsız mahalli yerleştirme sistemi esas alınacaktır. Bu doğrultuda öğrenci, adresine yakın 5 lise tercihinde bulunabilecek ve tercihleri arasında yer alan liseye yerleştirilecektir” diye konuştu. Merkezi Ortak Sınavların kaldırılması sonrasında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının “Ortaokul Güçlendirme ve Liseye Geçiş Model Önerisini” 2 Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına sunduğunu kaydeden Altıntaş, şunları söyledi: “Öğrenci, öğretmen, üniversiteler ve veliler gibi çok farklı portföyden gelen 9 bin kişinin düşünceleri Bakanlığa iletildi. Yeni sistemin 5 Kasım‘da açıklanması ile birlikte bu görüşlerin yeni sisteme öngörü hazırladığı görülmektedir. Bahçeşehir Koleji olarak liseye kabul sistemimizde de 2016-2017 eğitim öğretim yılında sınavsız geçiş sistemine örnek teşkil edecek şekilde Türkiye’de ilk defa Apply Fen Tek uygulamasını hayata geçirdik. Bu uygulama doğrultusunda öğrenciler sadece sınavla değil mülakat ve yaptıkları projelerle Bahçeşehir Anadolu Lisesi’ne de kabul edilecektir. 50 yıldır ülkemizde eğitimi yükseltmeyi tek hedef olarak belirlemiş bir kurum olarak öğrencilerimizin hızla değişen ve gelişen dünyamızda geleceğin bir parçası olabilmeleri adına bugünün ve geleceğin sorunlarına çözüm üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen 21. yüzyıl bireyleri olarak yetişmeleri gerektiği inancındayız. Bahçeşehir Koleji olarak uyguladığımız yenilikçi eğitim anlayışımız ve öğretim modellerimizle liselere geçiş sürecindeki yeni sistemde de öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna donanımlı bireyler olarak hazırlamaya devam edeceğiz. Kurumumuza ve eğitim sistemimize duyduğunuz güven için teşekkür ederiz.”
Aydın Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Altıntaş, “Yeni sistemde de öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna donanımlı bireyler olarak hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

AYDIN– Aydın Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları yöneticileri, düzenlenen toplantıda yeni sınav sistemini değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Kasım 2017 tarihinde liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin açıklamalar yapıldığını anımsatan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Altıntaş, “Bu açıklamalar doğrultusunda liselere geçişte haziran ayının ilk haftasında MEB tarafından merkezi bir sınav yapılacağı belirtilmiştir. Bu merkezi sınav ile MEB tarafından sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullarına yerleştirme yapılacaktır. Söz konusu bu liselerin listesi mayıs ayında açıklanacaktır. Haziran ayında yapılacak bu merkezi sınavda çoktan seçmeli 60 soru yer alacak ve sınav süresi 90 dakika olacaktır. Sözel ve sayısal alanlara ait soruların yer alacağı bu sınav, tek oturumda uygulanacaktır. Bu sorular, 8. sınıf müfredatı ağırlıklı olmak üzere 6 ve 7. sınıf kazanımlarıyla bağlantılı olacaktır. Liselere geçiş sisteminde öğrenciler, 5 lise tercihinde bulunacaklar ve bu doğrultuda merkezi bir sistem üzerinden yerleştirme yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları haziran ayında açıklanacaktır. Merkezi yerleştirme sınavına girmeyecek öğrenciler için de eğitim bölgesi sınavsız mahalli yerleştirme sistemi esas alınacaktır. Bu doğrultuda öğrenci, adresine yakın 5 lise tercihinde bulunabilecek ve tercihleri arasında yer alan liseye yerleştirilecektir” diye konuştu.

Merkezi Ortak Sınavların kaldırılması sonrasında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının “Ortaokul Güçlendirme ve Liseye Geçiş Model Önerisini” 2 Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına sunduğunu kaydeden Altıntaş, şunları söyledi:

“Öğrenci, öğretmen, üniversiteler ve veliler gibi çok farklı portföyden gelen 9 bin kişinin düşünceleri Bakanlığa iletildi. Yeni sistemin 5 Kasım‘da açıklanması ile birlikte bu görüşlerin yeni sisteme öngörü hazırladığı görülmektedir.

Bahçeşehir Koleji olarak liseye kabul sistemimizde de 2016-2017 eğitim öğretim yılında sınavsız geçiş sistemine örnek teşkil edecek şekilde Türkiye’de ilk defa Apply Fen Tek uygulamasını hayata geçirdik. Bu uygulama doğrultusunda öğrenciler sadece sınavla değil mülakat ve yaptıkları projelerle Bahçeşehir Anadolu Lisesi’ne de kabul edilecektir. 50 yıldır ülkemizde eğitimi yükseltmeyi tek hedef olarak belirlemiş bir kurum olarak öğrencilerimizin hızla değişen ve gelişen dünyamızda geleceğin bir parçası olabilmeleri adına bugünün ve geleceğin sorunlarına çözüm üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen 21. yüzyıl bireyleri olarak yetişmeleri gerektiği inancındayız.

Bahçeşehir Koleji olarak uyguladığımız yenilikçi eğitim anlayışımız ve öğretim modellerimizle liselere geçiş sürecindeki yeni sistemde de öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna donanımlı bireyler olarak hazırlamaya devam edeceğiz. Kurumumuza ve eğitim sistemimize duyduğunuz güven için teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.