Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Azap Gölü ve azmaklara 65 bin yavru sazan

EKONOMİ 23.07.2016 - 02:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3373+ kez okundu.
 

Azap Gölü ve azmaklara 65 bin yavru sazan

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2016 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında Söke’de Azap Gölü başta olmak üzere azmaklara 65 Bin adet aynalı ve pullu sazan yavruları bırakıldı.

AYDIN- Söke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan balıklandırma çalışmalarında faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 60 Bin civarında sazan yavrusunu gölet ve azmaklara bırakan müdürlük, bu yıl 65 Bin adet daha aynalı ve pullu sazan yavrusunu yeni sularına bıraktı. Su Ürünleri Araştırma Üretme ve eğitim Enstitüsü tarafından üretilen sazan yavrularının Söke’ye bağlı Yeşilköy yakınlarında bulunan Azap Gölü’ne, Güllübahçe ve Sazlı bölgelerinde bulunan büyük azmaklara bırakıldığı öğrenildi. Azap Gölü’ne 20 Bin aynalı, 15 Bin adet ise pullu sazan bırakıldı. Azmaklara ise 30 Bin adet sazan yavrusunun bırakıldığı belirtildi. Bölgede balıkçılığın gelişmesi, yasalara uygun balıkçılığın yapılması için etkin çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Söke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız; “Yasal avlanma konusunda denetim ve çalışmaların yanında bölgemiz sularında balıkların çoğalması ve korunması anlamında da çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığımızın balıklandırma projesi çalışmalarını Sökemizde de uyguluyoruz. Sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından çok önemli” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2016 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında Söke’de Azap Gölü başta olmak üzere azmaklara 65 Bin adet aynalı ve pullu sazan yavruları bırakıldı.

AYDIN- Söke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan balıklandırma çalışmalarında faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 60 Bin civarında sazan yavrusunu gölet ve azmaklara bırakan müdürlük, bu yıl 65 Bin adet daha aynalı ve pullu sazan yavrusunu yeni sularına bıraktı. Su Ürünleri Araştırma Üretme ve eğitim Enstitüsü tarafından üretilen sazan yavrularının Söke’ye bağlı Yeşilköy yakınlarında bulunan Azap Gölü’ne, Güllübahçe ve Sazlı bölgelerinde bulunan büyük azmaklara bırakıldığı öğrenildi. Azap Gölü’ne 20 Bin aynalı, 15 Bin adet ise pullu sazan bırakıldı. Azmaklara ise 30 Bin adet sazan yavrusunun bırakıldığı belirtildi.

Bölgede balıkçılığın gelişmesi, yasalara uygun balıkçılığın yapılması için etkin çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Söke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız; “Yasal avlanma konusunda denetim ve çalışmaların yanında bölgemiz sularında balıkların çoğalması ve korunması anlamında da çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığımızın balıklandırma projesi çalışmalarını Sökemizde de uyguluyoruz. Sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından çok önemli” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.