Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Azap Gölü koruma altında

GENEL 20.02.2019 - 19:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4203+ kez okundu.
 

Azap Gölü koruma altında

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü, Azap Gölü’nün koruma altına alındığını açıkladı.

AYDIN- Aydın’ın kaynak değerlerinin başında gelen, su kuşlarının yaşaması ve üremesi için doğal ortam sağlayan sulak alanlarımızın başında gelen Azap Gölü’nün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yapılan teklifin ardından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” olarak ilan edildiği bildirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Azap Gölü, ülkemizde nesli tehlike altında bulunan Saz Kedisi ile 19 farklı su kuşu türünden 388 kuşa 2019 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımları sonucunda ev sahipliği yaptığı görüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay başkanlığında toplanan Mahalli Sulak Alan Toplantısı’nda alınan karar ile Azap Gölü’nün Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak teklif edilmesi ile başlayan sürecin, bundan sonra yapılacak olan Sulak Alan Yönetim Planı’nın hazırlanması ile devam edeceği belirtildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü, Azap Gölü’nün koruma altına alındığını açıkladı.

AYDIN- Aydın’ın kaynak değerlerinin başında gelen, su kuşlarının yaşaması ve üremesi için doğal ortam sağlayan sulak alanlarımızın başında gelen Azap Gölü’nün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yapılan teklifin ardından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” olarak ilan edildiği bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Azap Gölü, ülkemizde nesli tehlike altında bulunan Saz Kedisi ile 19 farklı su kuşu türünden 388 kuşa 2019 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımları sonucunda ev sahipliği yaptığı görüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay başkanlığında toplanan Mahalli Sulak Alan Toplantısı’nda alınan karar ile Azap Gölü’nün Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak teklif edilmesi ile başlayan sürecin, bundan sonra yapılacak olan Sulak Alan Yönetim Planı’nın hazırlanması ile devam edeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.