Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aytül Akal, Başaklılarla buluştu

EĞİTİM 13.12.2018 - 11:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3117+ kez okundu.
 

Aytül Akal, Başaklılarla buluştu

Günümüz Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'nın başarılı, renkli, yenilikçi ve duyarlı yazarlarından Aytül Akal, Başak Koleji öğrencileriyle söyleşi ve imza gününde bir araya geldi.

AYDIN- Söyleşinin ardından gerçekleştirdiği imza töreninde samimi sohbetiyle öğrencilerin kalplerinde unutulmaz anılar bıraktı. AYTÜL AKAL KİM? Aytül Akal, 1952 yılının Nisan Ayı’nda İzmir‘de doğmuştur. 1971 yılında İzmir Amerikan Kız Kolejinden mezun oldu. 1999 yılında uzaktan eğitimle Washington International University’den mezun oldu. Aynı üniversitede yine uzaktan eğitimle ‘‘Eğitim’’ dalında yüksek lisansını yaptı. Çok küçükken yazı yazmaya başladı. Çocukluğundan bu yana çeşitli dergilerde yazıları, şiirleri ve röportajları yayımlandı. 1973 yılından sonra, Hayat mecmuasında yazmaya başladı. 1976’dan 1980‘e kadar Elele dergisinde, “Bindallı” adıyla 16 sayfalık bir ek dergi hazırladı. 80’li yıllarda sahneye konan bir çocuk oyununun metin yazarlığını yaptı. Aynı zamanda sosyal projeler geliştirerek çocukların kişilik gelişimi ve kendilerini tanımaları konusunda çalışmalar yaptı. 130’u aşkın kitabından 32 tanesi, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Farsça, Bulgarca ve Arapça’ya çevrilerek yurt dışında yayımlandı. Atatürk Olmak, Ay Kaç Yaşında, Denizin Büyüsü, Kaç Güneş Var, Kar Sesi, Annem Neden Çıldırdı, Oğlum, Nerdesin?, Babamın Sihirli Küresi, Kırmızı Şemsiye yazarın bazı kitaplarıdır.
Günümüz Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'nın başarılı, renkli, yenilikçi ve duyarlı yazarlarından Aytül Akal, Başak Koleji öğrencileriyle söyleşi ve imza gününde bir araya geldi.

AYDIN- Söyleşinin ardından gerçekleştirdiği imza töreninde samimi sohbetiyle öğrencilerin kalplerinde unutulmaz anılar bıraktı.

AYTÜL AKAL KİM?

Aytül Akal, 1952 yılının Nisan Ayı’nda İzmir‘de doğmuştur. 1971 yılında İzmir Amerikan Kız Kolejinden mezun oldu. 1999 yılında uzaktan eğitimle Washington International University’den mezun oldu. Aynı üniversitede yine uzaktan eğitimle ‘‘Eğitim’’ dalında yüksek lisansını yaptı.

Çok küçükken yazı yazmaya başladı. Çocukluğundan bu yana çeşitli dergilerde yazıları, şiirleri ve röportajları yayımlandı. 1973 yılından sonra, Hayat mecmuasında yazmaya başladı. 1976’dan 1980‘e kadar Elele dergisinde, “Bindallı” adıyla 16 sayfalık bir ek dergi hazırladı. 80’li yıllarda sahneye konan bir çocuk oyununun metin yazarlığını yaptı. Aynı zamanda sosyal projeler geliştirerek çocukların kişilik gelişimi ve kendilerini tanımaları konusunda çalışmalar yaptı.

130’u aşkın kitabından 32 tanesi, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Farsça, Bulgarca ve Arapça’ya çevrilerek yurt dışında yayımlandı.

Atatürk Olmak, Ay Kaç Yaşında, Denizin Büyüsü, Kaç Güneş Var, Kar Sesi, Annem Neden Çıldırdı, Oğlum, Nerdesin?, Babamın Sihirli Küresi, Kırmızı Şemsiye yazarın bazı kitaplarıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.