Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

AYTO’dan ‘Totem’ isyanı

EKONOMİ 01.10.2018 - 16:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2367+ kez okundu.
 

AYTO’dan ‘Totem’ isyanı

AYTO Başkanı Hakan Ülken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aydın esnafını düşünmesini istedi

AYDIN - Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetimi, Aydın’da Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan totem ücretlerinin Aydın esnafı düşünülerek fiyatlandırılmasını istedi. 2018 yılı Kasım ayında totem ücretleri yeniden belirleneceği için dikkat çekmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ülken, bu ücretin çevre illerde alınmadığını belirtti. Aydın’da işyeri veya şovrum sahiplerini ilgilendiren bu durumun Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından düzenlenebileceğini belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken açıklamasını yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptı. Amaçlarının Aydın’daki esnaf ve ticaret erbabının eşit rekabet ortamında işini yapması olduğunu belirten Başkan Ülken, Denizli, İzmir, Muğla ve İstanbul’da olmayan ilk başvuru totem izin ücreti, totem yıllık yenileme ücretlerinin Aydın’da alındığını belirtti. AYTO Başkanı Hakan Ülken, 2018 yılı için ilk başvuru totem izin ücretinde 3000 TL, şehir merkezlerindeki cadde, bulvar ve AVM’lerde ise totem ilk başvuru ücretinin 4500 TL, yıllık ödenen toplam ücretlerin 1500 TL, şehir merkezlerindeki cadde ve bulvarlardaki totemlere ödenen yıllık ücretin ise 2250 TL olarak uygulandığını kaydetti. Uygulamanın Aydın’daki esnaf ve ticaret erbabı için ayrı bir külfet olduğunu ve komşu illerdeki esnaf ve ticaret erbabı ile eşit rekabet ortamının oluşturulmasını Büyükşehir’den Aydınlılar adına talep ettiklerini belirten başkan Ülken, “Kasım ayında yapılacak Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda totem tabela başvuru ücret tarifesi görüşülecek. Aydın Ticaret Odası olarak bir ay öncesinden Aydınlı esnaf ve ticaret erbabının sıkıntılarını iletmek istedik. Belediye Meclisi’nde bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz” dedi.
AYTO Başkanı Hakan Ülken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aydın esnafını düşünmesini istedi

AYDIN - Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetimi, Aydın’da Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan totem ücretlerinin Aydın esnafı düşünülerek fiyatlandırılmasını istedi. 2018 yılı Kasım ayında totem ücretleri yeniden belirleneceği için dikkat çekmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ülken, bu ücretin çevre illerde alınmadığını belirtti.

Aydın’da işyeri veya şovrum sahiplerini ilgilendiren bu durumun Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından düzenlenebileceğini belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken açıklamasını yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptı. Amaçlarının Aydın’daki esnaf ve ticaret erbabının eşit rekabet ortamında işini yapması olduğunu belirten Başkan Ülken, Denizli, İzmir, Muğla ve İstanbul’da olmayan ilk başvuru totem izin ücreti, totem yıllık yenileme ücretlerinin Aydın’da alındığını belirtti. AYTO Başkanı Hakan Ülken, 2018 yılı için ilk başvuru totem izin ücretinde 3000 TL, şehir merkezlerindeki cadde, bulvar ve AVM’lerde ise totem ilk başvuru ücretinin 4500 TL, yıllık ödenen toplam ücretlerin 1500 TL, şehir merkezlerindeki cadde ve bulvarlardaki totemlere ödenen yıllık ücretin ise 2250 TL olarak uygulandığını kaydetti.

Uygulamanın Aydın’daki esnaf ve ticaret erbabı için ayrı bir külfet olduğunu ve komşu illerdeki esnaf ve ticaret erbabı ile eşit rekabet ortamının oluşturulmasını Büyükşehir’den Aydınlılar adına talep ettiklerini belirten başkan Ülken, “Kasım ayında yapılacak Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda totem tabela başvuru ücret tarifesi görüşülecek. Aydın Ticaret Odası olarak bir ay öncesinden Aydınlı esnaf ve ticaret erbabının sıkıntılarını iletmek istedik. Belediye Meclisi’nde bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.