Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AYTO, elektriğini kendisi üretecek

EKONOMİ 17.09.2019 - 12:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2968+ kez okundu.
 

AYTO, elektriğini kendisi üretecek

Aydın Ticaret Odası (AYTO)’nın, yeni hizmet binasının üzerine kurulacak güneş enerjisi elektrik santrali için ihaleye çıkacağı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar başvuruları alacak olan AYTO, kurulacak olan sistemle hizmet binasının elektrik ihtiyacını kendisi karşılayacak. Yeni hizmet binasının yapımı aşamasında konunun gündeme geldiğini, fakat yasal mevzuatın uygun olmamasından kaynaklı konunun askıya alındığını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, “Yasal mevzuatta yapılan değişiklikle askıya aldığımız konuyu tekrar gündemimize aldık. Yeni hizmet binamızın aylık elektrik tüketimini karşılayacak bir güneş enerjisi elektrik üretim santralini kuracağız. Şeffaf alım ilkemiz çerçevesinde ihalemizi tamamlayacağız. Bundan sonra AYTO kendi elektriğini kendisi üretecek. Tüm Üyelerimize hayırlı, Aydın’a da örnek bir proje olmasını diliyorum”, dedi.
Aydın Ticaret Odası (AYTO)’nın, yeni hizmet binasının üzerine kurulacak güneş enerjisi elektrik santrali için ihaleye çıkacağı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar başvuruları alacak olan AYTO, kurulacak olan sistemle hizmet binasının elektrik ihtiyacını kendisi karşılayacak.

Yeni hizmet binasının yapımı aşamasında konunun gündeme geldiğini, fakat yasal mevzuatın uygun olmamasından kaynaklı konunun askıya alındığını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, “Yasal mevzuatta yapılan değişiklikle askıya aldığımız konuyu tekrar gündemimize aldık. Yeni hizmet binamızın aylık elektrik tüketimini karşılayacak bir güneş enerjisi elektrik üretim santralini kuracağız. Şeffaf alım ilkemiz çerçevesinde ihalemizi tamamlayacağız. Bundan sonra AYTO kendi elektriğini kendisi üretecek. Tüm Üyelerimize hayırlı, Aydın’a da örnek bir proje olmasını diliyorum”, dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.