Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AYTO Başkanı Ülken’den teşvik uyarısı

EKONOMİ 12.04.2018 - 16:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3357+ kez okundu.
 

AYTO Başkanı Ülken’den teşvik uyarısı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Geçmişe yönelik kullanmadığınız teşviklerinizden yararlanmayı unutmayın” uyarısı yaptı.

AYDIN - AYTO Başkanı Ülken, “Torba Kanunun yürürlüğe girdiği 1 Nisan tarihinden önceki dönemde tüm şartları sağladığı halde 5510 sayılı, 4447 sayılı, 6111 sayılı kanun ve diğer kanunlarla sağlanan istihdam prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış üyelerimizin 31 Mayıs’a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazılı olarak başvurması gerekiyor. Yoksa bu haklarını kaybedecekler.” dedi. Yeni istihdam teşviklerinin 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında, 3 yıl süreyle uygulanacağını ifade eden Ülken, “İlave istihdam teşvikleri ile işverenler olarak sadece işçimizin maaşını ödeyeceğiz. Tüm vergi ve SGK primlerini devletimiz karşılıyor, ilave istihdamda vergi ve prim sıfır. Yeni teşviklerle ve geçmişte kullanılmayan teşviklerle 2017 yılında yakaladığımız artı 1,5 milyon istihdam hedefimizi 2018 yılında yukarı taşımalıyız. Büyüme rakamlarımız bunu yapabileceğimizi gösteriyor. Aydın ekonomisi açısından baktığımızda artı 25 bin hedefimizi 2017 yılının ilk yarısında tamamlamış ve sene sonunda çok üstüne çıkmıştık. İnanıyorum ki Aydın, 2018 yılı içinde aynı şekilde ülke ekonomisine önemli katkılar verecektir” diye konuştu.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Geçmişe yönelik kullanmadığınız teşviklerinizden yararlanmayı unutmayın” uyarısı yaptı.

AYDIN - AYTO Başkanı Ülken, “Torba Kanunun yürürlüğe girdiği 1 Nisan tarihinden önceki dönemde tüm şartları sağladığı halde 5510 sayılı, 4447 sayılı, 6111 sayılı kanun ve diğer kanunlarla sağlanan istihdam prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış üyelerimizin 31 Mayıs’a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazılı olarak başvurması gerekiyor. Yoksa bu haklarını kaybedecekler.” dedi.

Yeni istihdam teşviklerinin 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında, 3 yıl süreyle uygulanacağını ifade eden Ülken, “İlave istihdam teşvikleri ile işverenler olarak sadece işçimizin maaşını ödeyeceğiz. Tüm vergi ve SGK primlerini devletimiz karşılıyor, ilave istihdamda vergi ve prim sıfır. Yeni teşviklerle ve geçmişte kullanılmayan teşviklerle 2017 yılında yakaladığımız artı 1,5 milyon istihdam hedefimizi 2018 yılında yukarı taşımalıyız. Büyüme rakamlarımız bunu yapabileceğimizi gösteriyor. Aydın ekonomisi açısından baktığımızda artı 25 bin hedefimizi 2017 yılının ilk yarısında tamamlamış ve sene sonunda çok üstüne çıkmıştık. İnanıyorum ki Aydın, 2018 yılı içinde aynı şekilde ülke ekonomisine önemli katkılar verecektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.