Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AYTO aidatı davası sürüyor

GÜNCEL 14.03.2018 - 13:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2894+ kez okundu.
 

AYTO aidatı davası sürüyor

Aydın Ticaret Odası Vekili Av. Himmet Pehlivan, bir açıklama yaparak, odanın üye aidatının yargı kararıyla ilgili beyanların yalan olduğunu söyledi.

AYDIN- Av. Pehlivan, konuyla ilgili açıklamasını, “5174 Sayılı Kanun çerçevesinde kurulan tüm Odalarda kanunla düzenlenen ve Türkiye genelinde aynı şekilde uygulanmakta olan munzam aidata ilişkin olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi’nde görülmekte olan dava konusunda kamuoyunda davanın Aydın Ticaret Odası tarafından kaybedildiğine yönelik çıkan haberlere ilişkin basın açıklamasıdır” şeklinde niteleyerek şunları söyledi: “Söz konusu davada açık bir hukuki aykırılık bulunmaması sebebiyle Yürütmenin Durdurulması talebi hem İlk Derece Mahkemesi’nce hem de Bölge İdare Mahkemesi’nce reddedilmiştir. Şu an itibarıyla hukuki süreç devam etmektedir. Söz konusu haberler kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yönelik olup henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.”
Aydın Ticaret Odası Vekili Av. Himmet Pehlivan, bir açıklama yaparak, odanın üye aidatının yargı kararıyla ilgili beyanların yalan olduğunu söyledi.

AYDIN- Av. Pehlivan, konuyla ilgili açıklamasını, “5174 Sayılı Kanun çerçevesinde kurulan tüm Odalarda kanunla düzenlenen ve Türkiye genelinde aynı şekilde uygulanmakta olan munzam aidata ilişkin olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi’nde görülmekte olan dava konusunda kamuoyunda davanın Aydın Ticaret Odası tarafından kaybedildiğine yönelik çıkan haberlere ilişkin basın açıklamasıdır” şeklinde niteleyerek şunları söyledi:

“Söz konusu davada açık bir hukuki aykırılık bulunmaması sebebiyle Yürütmenin Durdurulması talebi hem İlk Derece Mahkemesi’nce hem de Bölge İdare Mahkemesi’nce reddedilmiştir. Şu an itibarıyla hukuki süreç devam etmektedir. Söz konusu haberler kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yönelik olup henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.