Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

AYSO, Yapısal Dönüşüm Paketi’nden memnun

EKONOMİ 18.04.2019 - 09:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3311+ kez okundu.
 

AYSO, Yapısal Dönüşüm Paketi’nden memnun

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Hazine ve Maliye Başkanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Yapısal Dönüşüm’ Paketi’nden memnun olduğunu açıkladı.

AYDIN- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘Yapısal Dönüşüm’ paketini değerlendiren Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, reform alanlarının başında finans sektörünün önde yer almasının sanayiciler için önemli olduğunu, iş hayatına her konuda yön verecek hukuk reformlarının da planlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. “Vergi Yükünün Azaltılması Önemli Bir Avantajdır” ‘Yapısal Dönüşüm’ paketinin kapsamlı ve bütünselliği olan bir paket olduğunu düşündüğünü belirten Şahin, “2019 yılı içerisinde hayata geçirilecek en önemli reformlarımızdan birinin vergi dönüşümü olması önem arz etmektedir. Yeni vergi uygulamalarında istisna ve muafiyetlerin azaltılması ve kurumlar vergisinin kademeli olarak düşürülmesi; özellikle sanayici açısından vergi yükünün azaltılması noktasında önemli bir avantajdır. Kurumlar vergisinin kademeli olarak azaltılmasının yabancı yatırımları ülkeye kazandırmada önemli bir etkisi olacağı açıktır. Planda, sürdürülebilir büyüme ve istihdam, ihracata dayalı, yüksek katma değer ve teknolojik üretimi önceleyen bir ekonomi tesis edilmesi ve güçlü tasarruf ile bankacılık sisteminin aktif kalitesindeki düzelmesine imkân sunulacak olması reel sektör açısından alınan önemli kararlardır” dedi. “Tarımsal Üretime İlişkin Tedbirleri Takip Edeceğiz” Gıda fiyatlarındaki artışın şu an yaşanan enflasyonun en önemli nedeni olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu anlamda gıda fiyatlarına ilişkin alınan kararlar enflasyonla mücadelede başarı getirecektir. Mayıs ayında açıklanacak olan tarımsal üretime ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesini özellikle takip edeceğiz. Vatandaşımızın gıdaya ulaşımı en temel hak ve buradaki istikrarın sağlanmasıyla ilgili tedbirlerin alınıyor olması önemli. Gıda fiyatlarındaki artış şu an yaşanan enflasyonun en önemli nedenidir. Bu anlamda gıda fiyatlarına ilişkin alınan kararlar enflasyonla mücadelede başarı getirecektir. Mayıs ayında açıklanacak olan tarımsal üretime ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesini özellikle takip edeceğiz. Vatandaşımızın gıdaya ulaşımı en temel hak ve buradaki istikrarın sağlanmasıyla ilgili tedbirlerin alınıyor olması önemlidir” dedi.
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Hazine ve Maliye Başkanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Yapısal Dönüşüm’ Paketi’nden memnun olduğunu açıkladı.

AYDIN- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘Yapısal Dönüşüm’ paketini değerlendiren Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, reform alanlarının başında finans sektörünün önde yer almasının sanayiciler için önemli olduğunu, iş hayatına her konuda yön verecek hukuk reformlarının da planlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

“Vergi Yükünün Azaltılması Önemli Bir Avantajdır”

‘Yapısal Dönüşüm’ paketinin kapsamlı ve bütünselliği olan bir paket olduğunu düşündüğünü belirten Şahin, “2019 yılı içerisinde hayata geçirilecek en önemli reformlarımızdan birinin vergi dönüşümü olması önem arz etmektedir. Yeni vergi uygulamalarında istisna ve muafiyetlerin azaltılması ve kurumlar vergisinin kademeli olarak düşürülmesi; özellikle sanayici açısından vergi yükünün azaltılması noktasında önemli bir avantajdır. Kurumlar vergisinin kademeli olarak azaltılmasının yabancı yatırımları ülkeye kazandırmada önemli bir etkisi olacağı açıktır. Planda, sürdürülebilir büyüme ve istihdam, ihracata dayalı, yüksek katma değer ve teknolojik üretimi önceleyen bir ekonomi tesis edilmesi ve güçlü tasarruf ile bankacılık sisteminin aktif kalitesindeki düzelmesine imkân sunulacak olması reel sektör açısından alınan önemli kararlardır” dedi.

“Tarımsal Üretime İlişkin Tedbirleri Takip Edeceğiz”

Gıda fiyatlarındaki artışın şu an yaşanan enflasyonun en önemli nedeni olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu anlamda gıda fiyatlarına ilişkin alınan kararlar enflasyonla mücadelede başarı getirecektir. Mayıs ayında açıklanacak olan tarımsal üretime ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesini özellikle takip edeceğiz. Vatandaşımızın gıdaya ulaşımı en temel hak ve buradaki istikrarın sağlanmasıyla ilgili tedbirlerin alınıyor olması önemli. Gıda fiyatlarındaki artış şu an yaşanan enflasyonun en önemli nedenidir. Bu anlamda gıda fiyatlarına ilişkin alınan kararlar enflasyonla mücadelede başarı getirecektir. Mayıs ayında açıklanacak olan tarımsal üretime ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesini özellikle takip edeceğiz. Vatandaşımızın gıdaya ulaşımı en temel hak ve buradaki istikrarın sağlanmasıyla ilgili tedbirlerin alınıyor olması önemlidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.