Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

AYSO, sorun ve taleplerini Zeybekci'ye sundu

EKONOMİ 23.04.2018 - 18:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3847+ kez okundu.
 

AYSO, sorun ve taleplerini Zeybekci'ye sundu

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

AYDIN- Ziyarette AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Sermin Kırıcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Merve Alpargun Altıntaş, Sinan Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Küçük, Nuri Önel, Ufuk Dursun ve Murat Aksüt ile Genel Sekreter Kerem Öden Katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı kabulde, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, AYSO heyetine, yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “TOBB Başkanımızı ziyarete geldik, seçim sonrası yönetim kurulu, meclis üyelerimizle ve meclis divanımızla beraber. Başkanımıza bugüne kadar yaptığı çalışmalardan verdiği katkılardan dolayı her zaman minnettarız. Biz de Başkanımıza desteklerimizi sunmak üzere kendisini makamında ziyaret ettik. Çünkü bizim her türlü sorunumuzda yanımızda oldu. Kendisine AYSO yeni hizmet binası projesini sunduk. TOBB tarafından ASTİM OSB de yaptırılan 24 derslikli Meslek Lisesi’nin ASTİM OSB’ye devri ile ilgili çalışmaların sonuna gelindiğini bu hafta içi talebin TOBB’a ileteceğimizi belirttik. Ziyaret esnasında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin burada olması bizim için çok önemliydi. Bakanımıza,  Aydın’ın sanayisi ile ilgili bilgiler verdik. Aydın Serbest Bölge çalışmaları anlattık. Aydın için en önemli ihtiyaç olan hızlı tren ve havaalanı konularında taleplerimizi ilettik. İlimizde önemli bir enerji kaynağı olan jeotermal enerjinin tarım ve sera yatırımlarında kullanılmasıyla Aydın ekonomisinin çok büyük bir ivme kazanacağını, elektrik enerjisi için yapılana Jeotermal tesislerin çevresel etkileri ile ilgili mutlaka teknik bir rapor hazırlanmalı ve jeotermal tesis yatırımlarının bu rapor dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini belirttik. Ayrıca, Sanayi Sicil Belgesi’ne sahip firmalara yapılan elektrik indiriminin, bölgemizdeki özel teşebbüse ait elektrik dağıtım şirketlerince uygulanmadığını, keyfi uygulamalar yapıldığını, sanayiciyi kendi belirlediği şartlarda sözleşme imzalamaya zorladıklarını, sanayicilerimizin trafo gücünde hiçbir artış olmamasına rağmen güvence bedelleri güncelleme adı altında yeni teminat bedelleri talep ettiklerini ifade ettik. Bakanımız, ilettiğimiz konular hakkında ilgili Bakanlar ile görüşeceklerini ifade ettiler. İlimiz ve Odamız için verimli geçen bu ziyarette destek veren Bakanımıza ve Başkanımıza teşekkür ederim.”
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

AYDIN- Ziyarette AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Sermin Kırıcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Merve Alpargun Altıntaş, Sinan Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Küçük, Nuri Önel, Ufuk Dursun ve Murat Aksüt ile Genel Sekreter Kerem Öden Katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı kabulde, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, AYSO heyetine, yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

“TOBB Başkanımızı ziyarete geldik, seçim sonrası yönetim kurulu, meclis üyelerimizle ve meclis divanımızla beraber. Başkanımıza bugüne kadar yaptığı çalışmalardan verdiği katkılardan dolayı her zaman minnettarız. Biz de Başkanımıza desteklerimizi sunmak üzere kendisini makamında ziyaret ettik. Çünkü bizim her türlü sorunumuzda yanımızda oldu.

Kendisine AYSO yeni hizmet binası projesini sunduk. TOBB tarafından ASTİM OSB de yaptırılan 24 derslikli Meslek Lisesi’nin ASTİM OSB’ye devri ile ilgili çalışmaların sonuna gelindiğini bu hafta içi talebin TOBB’a ileteceğimizi belirttik.

Ziyaret esnasında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin burada olması bizim için çok önemliydi. Bakanımıza,  Aydın’ın sanayisi ile ilgili bilgiler verdik. Aydın Serbest Bölge çalışmaları anlattık. Aydın için en önemli ihtiyaç olan hızlı tren ve havaalanı konularında taleplerimizi ilettik.

İlimizde önemli bir enerji kaynağı olan jeotermal enerjinin tarım ve sera yatırımlarında kullanılmasıyla Aydın ekonomisinin çok büyük bir ivme kazanacağını, elektrik enerjisi için yapılana Jeotermal tesislerin çevresel etkileri ile ilgili mutlaka teknik bir rapor hazırlanmalı ve jeotermal tesis yatırımlarının bu rapor dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini belirttik.

Ayrıca, Sanayi Sicil Belgesi’ne sahip firmalara yapılan elektrik indiriminin, bölgemizdeki özel teşebbüse ait elektrik dağıtım şirketlerince uygulanmadığını, keyfi uygulamalar yapıldığını, sanayiciyi kendi belirlediği şartlarda sözleşme imzalamaya zorladıklarını, sanayicilerimizin trafo gücünde hiçbir artış olmamasına rağmen güvence bedelleri güncelleme adı altında yeni teminat bedelleri talep ettiklerini ifade ettik. Bakanımız, ilettiğimiz konular hakkında ilgili Bakanlar ile görüşeceklerini ifade ettiler.

İlimiz ve Odamız için verimli geçen bu ziyarette destek veren Bakanımıza ve Başkanımıza teşekkür ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.