Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AYSO Meclis toplantısını gerçekleştirdi

EKONOMİ 30.09.2015 - 04:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3226+ kez okundu.
 

AYSO Meclis toplantısını gerçekleştirdi

Aydın Sanayi Odası (AYSO) olağan meclis toplantısında, Eylül ayının değerlendirmesi ve ileri ki dönemlerde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve üyelerin yanı sıra,  konuk olarak Borsa İstanbul A.Ş. Pazarlama ve Satış Müdürü A. Serhat Görgün, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı M. Güven Çakır katıldı. Toplantıda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, "AYSO olarak önceki meclis toplantımızda, tarım makinaları ve gıda konusunda ilgili üyelerimiz ile birlikte İran da bir fuar organizasyonuna katılmak hususunda görüş birliğinde olmuştuk.  Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Organizasyonumuz, İran dışında Rusya da olabilir. Bu iki Pazar hakkında bilgisi olan üyelerimizin de katkılarını bekliyoruz. Fazla geç kalmadan bu konuda meclisimizde bir komisyon da kurabilir ve ekim ayı meclis toplantısında sonuçlandırılmasını teklif ediyorum. Ekim ayı için,Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’ dan randevu talebimiz oldu. Bakan ile daha önceden şifahi olarak görüşmemiz olmuştu. Randevumuzda özellikle ASTİM ve Aydın OSB’ nin enerji hatları hususundaki sıkıntılarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yoğun olduğu ilimizde özellikle Güneş Enerjisi Sistemlerinde, sanayicinin kendi elektriğini üretmesi hususunda destek ve teşvik taleplerimizi ve Madencilik Sektöründe yaşanan sıkıntıları ileteceğiz. Aynı zaman da ilimizde GEKA destekli Enerji Zirvesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konuda da Sayın Bakana bilgi vereceğiz" dedi. Ayso, 13. Sanayi kongresi'ne 10 kişilik heyetle katılacak İstanbul Sanayi Odası tarafından organize edilen,  Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür “ Geleceği Birlikte Kuralım” temalı 13. Sanayi Kongresi 8 Ekim 2015 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağını belirten Yunus Şahin "Kongre hazırlık çalışmalarında çoğunluğu sanayi odalarından oluşan bir komite kurulmuş ve bu konuda 24 Ağustos tarihinde Odamızda, ISO yetkilileri ile bir hazırlık toplantısı yapılmıştır. Hazırlık toplantısına katılan üyelerimiz ve ADÜ de görevli akademisyenlerimizin yer aldığı 10 kişilik bir heyet ile kongreye katılacağız.  Kongrede Serbest Kürsü Çalıştayları kapsamında Odamızın dahil olduğu konu 'Nasıl Üretim?' heyetimiz bu konudaki hazırlıklarını çalıştayda katılımcılara aktaracak.  Nasıl Üretim? Konusundaki çalıştaya Kocaeli Sanayi Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Sakarya Sanayi ve Ticaret Odas ile birlikte katılıyoruz. Diğer çalıştay konıları olan Sürdürülebilirlik, İnsan ve İşbriliği konularında da diğer sanayi odaları katılımda bulunacaklar. Kongre sonuçlarını Ekim ayı meclis toplantımızda sizlere aktaracağız" diye konuştu. Toplantı, Borsa İstanbul A.Ş. Pazarlama ve Satış Müdürü A.Serhat Görgün'ün Borsa İstanbul A.Ş.'nin tanıtımı ve çalışmaları hakkında, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı M. Güven Çakır ise Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Alma ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırma zorunluluğu hakkındaki sunumları ile devam etti.  
Aydın Sanayi Odası (AYSO) olağan meclis toplantısında, Eylül ayının değerlendirmesi ve ileri ki dönemlerde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve üyelerin yanı sıra,  konuk olarak Borsa İstanbul A.Ş. Pazarlama ve Satış Müdürü A. Serhat Görgün, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı M. Güven Çakır katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, "AYSO olarak önceki meclis toplantımızda, tarım makinaları ve gıda konusunda ilgili üyelerimiz ile birlikte İran da bir fuar organizasyonuna katılmak hususunda görüş birliğinde olmuştuk.  Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Organizasyonumuz, İran dışında Rusya da olabilir. Bu iki Pazar hakkında bilgisi olan üyelerimizin de katkılarını bekliyoruz. Fazla geç kalmadan bu konuda meclisimizde bir komisyon da kurabilir ve ekim ayı meclis toplantısında sonuçlandırılmasını teklif ediyorum. Ekim ayı için,Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’ dan randevu talebimiz oldu. Bakan ile daha önceden şifahi olarak görüşmemiz olmuştu. Randevumuzda özellikle ASTİM ve Aydın OSB’ nin enerji hatları hususundaki sıkıntılarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yoğun olduğu ilimizde özellikle Güneş Enerjisi Sistemlerinde, sanayicinin kendi elektriğini üretmesi hususunda destek ve teşvik taleplerimizi ve Madencilik Sektöründe yaşanan sıkıntıları ileteceğiz. Aynı zaman da ilimizde GEKA destekli Enerji Zirvesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konuda da Sayın Bakana bilgi vereceğiz" dedi.

Ayso, 13. Sanayi kongresi'ne 10 kişilik heyetle katılacak

İstanbul Sanayi Odası tarafından organize edilen,  Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür “ Geleceği Birlikte Kuralım” temalı 13. Sanayi Kongresi 8 Ekim 2015 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağını belirten Yunus Şahin "Kongre hazırlık çalışmalarında çoğunluğu sanayi odalarından oluşan bir komite kurulmuş ve bu konuda 24 Ağustos tarihinde Odamızda, ISO yetkilileri ile bir hazırlık toplantısı yapılmıştır. Hazırlık toplantısına katılan üyelerimiz ve ADÜ de görevli akademisyenlerimizin yer aldığı 10 kişilik bir heyet ile kongreye katılacağız.  Kongrede Serbest Kürsü Çalıştayları kapsamında Odamızın dahil olduğu konu 'Nasıl Üretim?' heyetimiz bu konudaki hazırlıklarını çalıştayda katılımcılara aktaracak.  Nasıl Üretim? Konusundaki çalıştaya Kocaeli Sanayi Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Sakarya Sanayi ve Ticaret Odas ile birlikte katılıyoruz. Diğer çalıştay konıları olan Sürdürülebilirlik, İnsan ve İşbriliği konularında da diğer sanayi odaları katılımda bulunacaklar. Kongre sonuçlarını Ekim ayı meclis toplantımızda sizlere aktaracağız" diye konuştu.

Toplantı, Borsa İstanbul A.Ş. Pazarlama ve Satış Müdürü A.Serhat Görgün'ün Borsa İstanbul A.Ş.'nin tanıtımı ve çalışmaları hakkında, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı M. Güven Çakır ise Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Alma ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırma zorunluluğu hakkındaki sunumları ile devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.