Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ayşe Efe, hayvanlar için köyüne su istiyor

GÜNCEL 07.08.2017 - 11:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4271+ kez okundu.
 

Ayşe Efe, hayvanlar için köyüne su istiyor

Aydın’ın renkli simalarından olan ve Efeler ilçesi Anbarcık Köyü’nde yaşayan Ayşe Efe, kentlere göç nedeniyle köylerde sadece yaşlıların kaldığını belirtti.

AYDIN- Aydın ilinin büyükşehir kapsamına alınmasıyla köylerin mahallelere dönüştüğünü ifade eden kadın efe Ayşe Tülü, köylerde her şeyin paraya döndüğünü, şehir yaşantısından farkı kalmadığını ve ucra mahallelere hizmetlerin yeterince yapılmadığını savundu. Köyde yetkilerin tamamen muhtarlıklardan alınarak belediyelere geçtiğini belirten Tülü, "Köyde her şey paraya döndü. Çarşıda ne ise köylerde de aynı şeyler geçerli. Köylü insanlar çiftçilikle uğraşıyor. Ağaçlar, sebzeler ve hayvanlar suya bakar. İnsan bir bardak su içip kanarken hayvanlar bir bakraçtan fazla su içiyor. Keza sebze ve meylerde de su tüketimi hat safhada ve tüm bunlar para yazarken gençler köyü bırakıp şehirlerde iş aramaya gidiyor. Maalesef çiftçilik yapan fazla genç kalmadı. İş bulan şehirde kalıyor. Gün geçtikçe köylerde geç nüfus çok azaldı. Köyde sadece yaşlılar kaldı" diye konuştu. Kadın Efe Ayşe Tülü, köylerinin kuzeyinde yer alan Paşa Yaylası’nın dere suyunun Anbarcık, Konuklu, Danışment ve Kalfaköy’ün meydanındaki çeşmelere hayvanlar için akmasını istediğini ve  yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini sözlerine ekledi.
Aydın’ın renkli simalarından olan ve Efeler ilçesi Anbarcık Köyü’nde yaşayan Ayşe Efe, kentlere göç nedeniyle köylerde sadece yaşlıların kaldığını belirtti.

AYDIN- Aydın ilinin büyükşehir kapsamına alınmasıyla köylerin mahallelere dönüştüğünü ifade eden kadın efe Ayşe Tülü, köylerde her şeyin paraya döndüğünü, şehir yaşantısından farkı kalmadığını ve ucra mahallelere hizmetlerin yeterince yapılmadığını savundu.

Köyde yetkilerin tamamen muhtarlıklardan alınarak belediyelere geçtiğini belirten Tülü, "Köyde her şey paraya döndü. Çarşıda ne ise köylerde de aynı şeyler geçerli. Köylü insanlar çiftçilikle uğraşıyor. Ağaçlar, sebzeler ve hayvanlar suya bakar. İnsan bir bardak su içip kanarken hayvanlar bir bakraçtan fazla su içiyor. Keza sebze ve meylerde de su tüketimi hat safhada ve tüm bunlar para yazarken gençler köyü bırakıp şehirlerde iş aramaya gidiyor. Maalesef çiftçilik yapan fazla genç kalmadı. İş bulan şehirde kalıyor. Gün geçtikçe köylerde geç nüfus çok azaldı. Köyde sadece yaşlılar kaldı" diye konuştu.

Kadın Efe Ayşe Tülü, köylerinin kuzeyinde yer alan Paşa Yaylası’nın dere suyunun Anbarcık, Konuklu, Danışment ve Kalfaköy’ün meydanındaki çeşmelere hayvanlar için akmasını istediğini ve  yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.