Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ayrımcılık onu öldürdü

ASAYİŞ 19.06.2019 - 12:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4262+ kez okundu.
 

Ayrımcılık onu öldürdü

Ülkemizde son yıllarda hortlatılan ayrımcılık, ülkenin Kürt bir yurttaşının nefret, kin içermeyen, yalnızca yumuşacık ifade ettiği büyük bir acı ile bir yaşamının sonunu getirdi.

AYDIN- Adının İbrahim, soyadının ne olduğunu öğrenemediğimiz Kürt yurttaşımız, sosyal medya twitter hesabında, “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık. Belki bu yaptığım şeyle değişir. Ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene… Hakkınızı helal edin” diye veda yazısını yazdıktan sonra kendi canına kıyıyor. Öğrendiğimiz kadarıyla İbrahim, bir kızı seviyor. Belki de kız da onu sevdi. Ama İbrahim’in Kürt olduğunu öğrenince, kim olduğunu bilemediğimiz kız, “Bir Kürtle birlikte olamam” sözleriyle reddediyor. İddialara göre, genç adam bu reddediliş üzerine yukarıda aktardığımız notu yazarak intihar ediyor. Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, İbrahim’in fotoğrafı ile veda notunu da eklediği twitinde olayın yarattığı üzüntüyü şöyle dile getirdi: “Haberi görmesek, şu gözyaşlarının kime ait olduğunu hangimiz düşünebiliriz ki... Doğruysa, sevdiği kadının 'Bir Kürtle birlikte olamam' sözleriyle reddedilince intihar etmiş gencecik adam. Son sözlerinde ne nefret, ne kin; yalnızca yumuşacık ifade ettiği büyük bir acı.    #ibrahim” Her siyasetçinin sık sık dile getirdiği, “Kürt-Türk ayrımı yok. Biz asırlardır kardeşiz. Nasıl ayrılalım. Kız almış, kız vermişi” yorumları İbrahim’in ölümüyle yetersiz kaldı. Özellikle siyasetçi ve ülke yöneticilerinin sırf siyasi çıkar uğruna ülkede hortlayan ayrımcılığa çanak tutmaması, İbrahimlerin ölmemesi gerek. Ayrımcılığı kurbanı olan İbrahim ders olur mu göreceğiz.
Ülkemizde son yıllarda hortlatılan ayrımcılık, ülkenin Kürt bir yurttaşının nefret, kin içermeyen, yalnızca yumuşacık ifade ettiği büyük bir acı ile bir yaşamının sonunu getirdi.

AYDIN- Adının İbrahim, soyadının ne olduğunu öğrenemediğimiz Kürt yurttaşımız, sosyal medya twitter hesabında, “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık. Belki bu yaptığım şeyle değişir. Ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene… Hakkınızı helal edin” diye veda yazısını yazdıktan sonra kendi canına kıyıyor.

Öğrendiğimiz kadarıyla İbrahim, bir kızı seviyor. Belki de kız da onu sevdi. Ama İbrahim’in Kürt olduğunu öğrenince, kim olduğunu bilemediğimiz kız, “Bir Kürtle birlikte olamam” sözleriyle reddediyor. İddialara göre, genç adam bu reddediliş üzerine yukarıda aktardığımız notu yazarak intihar ediyor.

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, İbrahim’in fotoğrafı ile veda notunu da eklediği twitinde olayın yarattığı üzüntüyü şöyle dile getirdi:

“Haberi görmesek, şu gözyaşlarının kime ait olduğunu hangimiz düşünebiliriz ki... Doğruysa, sevdiği kadının 'Bir Kürtle birlikte olamam' sözleriyle reddedilince intihar etmiş gencecik adam. Son sözlerinde ne nefret, ne kin; yalnızca yumuşacık ifade ettiği büyük bir acı.    #ibrahim”

Her siyasetçinin sık sık dile getirdiği, “Kürt-Türk ayrımı yok. Biz asırlardır kardeşiz. Nasıl ayrılalım. Kız almış, kız vermişi” yorumları İbrahim’in ölümüyle yetersiz kaldı.

Özellikle siyasetçi ve ülke yöneticilerinin sırf siyasi çıkar uğruna ülkede hortlayan ayrımcılığa çanak tutmaması, İbrahimlerin ölmemesi gerek. Ayrımcılığı kurbanı olan İbrahim ders olur mu göreceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.