Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

AYESOB üyelerini uyardı

SAĞLIK 07.04.2020 - 15:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4408+ kez okundu.
 

AYESOB üyelerini uyardı

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği(AYESOB) ve aynı zamanda Aydın Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan odasına kayıtlı üyelerini sağlıkları için uyardı.

AYDIN - Ülkemiz ve tüm dünyada küresel bir sorun haline gelmiş olan koronavirüsle mücadeleler devam etmektedir. 11 Mart’ta ülkemizde de görülmesinin ardından tüm tedbirler alınmaya başlamış ve Bakanlığımızca bazı yasaklar getirilmiştir. 21 Mart 2020 tarihinden itibaren berber ve kuaför salonlarının yanı sıra bir çok işyeri geçici olarak kapatılmıştır. Konuyla ilgili hem üyelerinin geçirdiği zor süreci değerlendiren hem de onların sağlıklarını her şeyin önünde tutan Başkan Çetindoğan tüm üyelerini ve tüm esnafı kurallar açısından bir kez daha uyardı. SÜREÇ ZORLU AMA SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNEMLİ Yaşanılan zorlukların farkındayım. Hiçbir esnaf süresi belli olmayan bir zaman zarfında ekmek teknesini kapatmak istemez. Fakat devletimizin aldığı bazı kararlar var ve bunlar hepimizin sağlığı açısından alınmış kararlar. Bu süreçte yardımcı olmak adına bu kurallara uymamız gerekir. Odamıza kayıtlı olan üyelerimizin de bu kurallara uyarak dükkânlarını kapattıklarını biliyorum. Ancak evde hizmet almak isteyen, ya da evde hizmet vermek isteyen kişileri buradan bir kez daha uyarmak isterim. Her şeyden önemlisi sağlık kurallara uymayarak hem kendimizi hem de ailemizi tehlikeye atmış oluruz. Bu zaman zarfında zor olduğunu bilsem de ricam şudur faaliyetlerimizi evlere taşımayalım.  Evde çalışanları fark edenlerin 155’i arayarak ihbar etmeleri önemlidir. Tespit edilmesi halinde uygulanacak para cezası mevcuttur ve bu ruhsat iptaline kadar gidebilmektedir. Maddi olarak da zorlanılan bu süreçte işyerleri kapalı olan esnaf ve sanatkârımızın mülk sahiplerinin bu zor zamanda durumları el verdiğince kiracılarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. İnsan insana her zaman lazım olur bunu unutmamalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize sahip çıkalım. Ülkece el ele verip bu günleri geride bırakalım. Her şey yoluna girdikten sonra hiç bir esnafımız maddi zorluk çekmesin, ekonomik kriz yaşamadan da bu günleri atlatabiliriz. Gelin birbirimize sahip çıkalım. ODA BAŞKANLARIMIZLADA BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇERİSİNDEYİZ İşyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın tek sorunu para kazanamamak değil, para kazanamadığı halde ödeme yapmakta oldukça zor. Bu konularda elimizden geldiğince gerekli mercilerle iletişime geçmeye çalışıyoruz. 82 oda başkanımızla görüştük, bu süreçte esnafın rahat bir nefes alması adına neler yapılabileceği konusunda onlarında fikirlerini aldık ve 25 maddelik bir yazıyı Aydın Milletvekillerimize ilettik. Kira ödemeleri, Vergi-SSK-Bağ-Kur primleri, kredi ve kredi kartı borcu olanlar için erteleme, esnafa daha az şartları olan faizsiz ve 6 ay ödemesiz kredi kullandırılabilmesi gibi birçok konuyu gündeme getirdik. Umuyoruz ki herkes adına güzel sonuçlar çıkar ve bir nebzede olsa rahatlarız. Konuyla ilgili açıklamalarını yapan Çetindoğan; Ülkenin bu süreci biran evvel atlatmasını temenni ederken bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetmiş olan herkese Allah’tan rahmet,  şuanda bu hastalıkla mücadele eden herkese acil şifalar diledi.
Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği(AYESOB) ve aynı zamanda Aydın Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan odasına kayıtlı üyelerini sağlıkları için uyardı.

AYDIN - Ülkemiz ve tüm dünyada küresel bir sorun haline gelmiş olan koronavirüsle mücadeleler devam etmektedir. 11 Mart’ta ülkemizde de görülmesinin ardından tüm tedbirler alınmaya başlamış ve Bakanlığımızca bazı yasaklar getirilmiştir. 21 Mart 2020 tarihinden itibaren berber ve kuaför salonlarının yanı sıra bir çok işyeri geçici olarak kapatılmıştır. Konuyla ilgili hem üyelerinin geçirdiği zor süreci değerlendiren hem de onların sağlıklarını her şeyin önünde tutan Başkan Çetindoğan tüm üyelerini ve tüm esnafı kurallar açısından bir kez daha uyardı.

SÜREÇ ZORLU AMA SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Yaşanılan zorlukların farkındayım. Hiçbir esnaf süresi belli olmayan bir zaman zarfında ekmek teknesini kapatmak istemez. Fakat devletimizin aldığı bazı kararlar var ve bunlar hepimizin sağlığı açısından alınmış kararlar. Bu süreçte yardımcı olmak adına bu kurallara uymamız gerekir. Odamıza kayıtlı olan üyelerimizin de bu kurallara uyarak dükkânlarını kapattıklarını biliyorum. Ancak evde hizmet almak isteyen, ya da evde hizmet vermek isteyen kişileri buradan bir kez daha uyarmak isterim. Her şeyden önemlisi sağlık kurallara uymayarak hem kendimizi hem de ailemizi tehlikeye atmış oluruz. Bu zaman zarfında zor olduğunu bilsem de ricam şudur faaliyetlerimizi evlere taşımayalım.  Evde çalışanları fark edenlerin 155’i arayarak ihbar etmeleri önemlidir. Tespit edilmesi halinde uygulanacak para cezası mevcuttur ve bu ruhsat iptaline kadar gidebilmektedir. Maddi olarak da zorlanılan bu süreçte işyerleri kapalı olan esnaf ve sanatkârımızın mülk sahiplerinin bu zor zamanda durumları el verdiğince kiracılarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. İnsan insana her zaman lazım olur bunu unutmamalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize sahip çıkalım. Ülkece el ele verip bu günleri geride bırakalım. Her şey yoluna girdikten sonra hiç bir esnafımız maddi zorluk çekmesin, ekonomik kriz yaşamadan da bu günleri atlatabiliriz. Gelin birbirimize sahip çıkalım.

ODA BAŞKANLARIMIZLADA BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇERİSİNDEYİZ

İşyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın tek sorunu para kazanamamak değil, para kazanamadığı halde ödeme yapmakta oldukça zor. Bu konularda elimizden geldiğince gerekli mercilerle iletişime geçmeye çalışıyoruz. 82 oda başkanımızla görüştük, bu süreçte esnafın rahat bir nefes alması adına neler yapılabileceği konusunda onlarında fikirlerini aldık ve 25 maddelik bir yazıyı Aydın Milletvekillerimize ilettik. Kira ödemeleri, Vergi-SSK-Bağ-Kur primleri, kredi ve kredi kartı borcu olanlar için erteleme, esnafa daha az şartları olan faizsiz ve 6 ay ödemesiz kredi kullandırılabilmesi gibi birçok konuyu gündeme getirdik. Umuyoruz ki herkes adına güzel sonuçlar çıkar ve bir nebzede olsa rahatlarız.

Konuyla ilgili açıklamalarını yapan Çetindoğan; Ülkenin bu süreci biran evvel atlatmasını temenni ederken bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetmiş olan herkese Allah’tan rahmet,  şuanda bu hastalıkla mücadele eden herkese acil şifalar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.