Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AYESOB, Kıbrıs’ta toplantılara katıldı

GÜNCEL 29.03.2017 - 11:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2992+ kez okundu.
 

AYESOB, Kıbrıs’ta toplantılara katıldı

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, birliğe bağlı oda başkanları ile birlikte Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın (KTEZO) davetiyle KKTC’de eğitim ve istişare toplantılarına katıldı.

AYDIN- Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri, bir otelde düzenlenen eğitim toplantısına katıldıktan sonra, KTEZO Başkan ve heyetinin eşliğinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara’yı makamlarında ziyaret ettiler. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, “Sivil toplum kurumları bir ülkenin bel kemiğidir. Esnaf ve sanatkârı da aynı şekilde bir ülkenin bel kemiğidir. Bu bel kemiği kırılırsa, ülkedeki sistem çöker” dedi. Yavru vatan KKTC’ne üçüncü kez geldiklerinin kaydeden AESOB Başkanı Çetindoğan, “KTEZO’nun daveti ile Kıbrıs’a 83 oda başkanımızla birlikte geldik ve birlikte gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalardan dolayı coşkuluyuz” dedi. Çetindoğan, birçok sorunlarının bulunduğuna dikkat çekerek, hükümetin çözüm konusunda yardımcı olmaya çalıştığını ancak kendilerinin de esnaf ve sanatkârlara neler sunabilecekleri noktasında büyük emeklerle çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan Selahittin Çetindoğan, “Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ile yapılan görüşmelerde sorunlarımızın ortak olduğu kanaatindeyiz. Çözümlerimizi de ortaklaştırarak, esnaf ve sanatkârımıza faydalı olmak amacını taşımaktayız” dedi. Konuşmalar sonrasında çalışma toplantılarına geçildi.   Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, eğitim toplantısının açılış konuşmasında, her iki kurumun yaşamakta olduğu sorunlar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunduklarını kaydetti. Her iki kurumun karşılıklı başlatacağı çalışmaların faydalı olacağı inancını taşıdığını da aktaran Başkan Mahmut Kanber, “Düzenlenen ziyarete karşılıklı olarak deneyimlerimizi paylaşma fırsatı yakaladık. Bu sayede mesleki teknik ve çıraklık eğitim sistemimiz konusunda ortak fikirler ile çalışmalarımızı geliştirme amacı taşımaktayız” dedi. Aydın ilinin bulunduğu coğrafi yapıdan dolayı turizm ile iç içe olmasına rağmen, Aydınlı esnaf ve zanaatkârın turizm gelirlerinden yeterince faydalanamadığını bildiğini kaydeden Başkan Kanber, “Bu noktada ülkemiz esnaf ve zanaatkârı da aynı sorunları yaşamakta ve turizm gelirinden payına düşeni alamamaktadır” dedi. Bu konuda çözüm noktasında ortak çalışma yapabileceklerini ifade eden Kanber, “Her iki kuruluş olarak bizler kendi üyelerimizin önünü açmakla mükellefiz. Bu nedenle esnaf ve zanaatkârın rekabet edebilirliğini geliştirmek, finans kaynaklarına ulaşılabilirliğini sağlamak, meslek standartlarının oluşturulması ve mesleki gelişimini sağlamak adına çıraklık sistemini geliştirmek için çalışmalar yapacağız” dedi. Kanber, ayrıca Türkiye’deki tüm Oda, Birlik ve Federasyonları Kıbrıs'a davet ederek Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Çetindoğan ve ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, birliğe bağlı oda başkanları ile birlikte Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın (KTEZO) davetiyle KKTC’de eğitim ve istişare toplantılarına katıldı.

AYDIN- Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri, bir otelde düzenlenen eğitim toplantısına katıldıktan sonra, KTEZO Başkan ve heyetinin eşliğinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara’yı makamlarında ziyaret ettiler.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, “Sivil toplum kurumları bir ülkenin bel kemiğidir. Esnaf ve sanatkârı da aynı şekilde bir ülkenin bel kemiğidir. Bu bel kemiği kırılırsa, ülkedeki sistem çöker” dedi. Yavru vatan KKTC’ne üçüncü kez geldiklerinin kaydeden AESOB Başkanı Çetindoğan, “KTEZO’nun daveti ile Kıbrıs’a 83 oda başkanımızla birlikte geldik ve birlikte gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalardan dolayı coşkuluyuz” dedi.

Çetindoğan, birçok sorunlarının bulunduğuna dikkat çekerek, hükümetin çözüm konusunda yardımcı olmaya çalıştığını ancak kendilerinin de esnaf ve sanatkârlara neler sunabilecekleri noktasında büyük emeklerle çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan Selahittin Çetindoğan, “Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ile yapılan görüşmelerde sorunlarımızın ortak olduğu kanaatindeyiz. Çözümlerimizi de ortaklaştırarak, esnaf ve sanatkârımıza faydalı olmak amacını taşımaktayız” dedi. Konuşmalar sonrasında çalışma toplantılarına geçildi.

  Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, eğitim toplantısının açılış konuşmasında, her iki kurumun yaşamakta olduğu sorunlar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Her iki kurumun karşılıklı başlatacağı çalışmaların faydalı olacağı inancını taşıdığını da aktaran Başkan Mahmut Kanber, “Düzenlenen ziyarete karşılıklı olarak deneyimlerimizi paylaşma fırsatı yakaladık. Bu sayede mesleki teknik ve çıraklık eğitim sistemimiz konusunda ortak fikirler ile çalışmalarımızı geliştirme amacı taşımaktayız” dedi.

Aydın ilinin bulunduğu coğrafi yapıdan dolayı turizm ile iç içe olmasına rağmen, Aydınlı esnaf ve zanaatkârın turizm gelirlerinden yeterince faydalanamadığını bildiğini kaydeden Başkan Kanber, “Bu noktada ülkemiz esnaf ve zanaatkârı da aynı sorunları yaşamakta ve turizm gelirinden payına düşeni alamamaktadır” dedi.

Bu konuda çözüm noktasında ortak çalışma yapabileceklerini ifade eden Kanber, “Her iki kuruluş olarak bizler kendi üyelerimizin önünü açmakla mükellefiz. Bu nedenle esnaf ve zanaatkârın rekabet edebilirliğini geliştirmek, finans kaynaklarına ulaşılabilirliğini sağlamak, meslek standartlarının oluşturulması ve mesleki gelişimini sağlamak adına çıraklık sistemini geliştirmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

Kanber, ayrıca Türkiye’deki tüm Oda, Birlik ve Federasyonları Kıbrıs'a davet ederek Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Çetindoğan ve ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.