Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AYESOB, bir ilki gerçekleştirdi

02.10.2019 - 13:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2907+ kez okundu.
 

AYESOB, bir ilki gerçekleştirdi

Aydın-Efeler İlçesi’nde Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, yılın Ahilerine hediye ve onur belgeleri verildi.

AYDIN-  Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan değişik meslek kollarından olan üyelerine onur belgesi ve hediyeleri verdi. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, “Bu yıl Türkiye’de bir ilki yaşıyoruz Aydın olarak” dedi. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki, Efeler Belediye Parkı’nda düzenlenen, Efeler İlçe Kaymakamı Celal Şahin, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın da katıldığı toplantıda yılın Ahisi seçilen oda üyelerine onur belgesi ve hediyeleri verildi. “AHİ EVRAN GELENEĞİNE YAŞATMAK İSTİYORUZ” Başkan Çetindoğan yaptığı açıklamasında, “Bilindiği üzerine Türkiye’de 16-22 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftası Kutlanıyor. Bizim Kırşehir Programı’na katılmamız nedeniyle bizim haftamız sarktı. Bizim, 82 odamızın ilçelerinde Ahilerimiz var. İlçelerimizdeki odalarımızın seçtiği 40-50 yıllık Ahilerimiz var. İşinde başarılı çırak yetirtirmiş, kalfa yetiştirmiş bu Ahilerimize onur belgelerini ve hediyelerini bulundukları ilçelerinde vermek için başta kaymakam ve belediye başkanının da katıldığı birer tören düzenledik. Bugünde Efeler İlçemizde 20 odamızın katılımıyla devamını düzenledik. Bu etkinliğimizin devamını her yıl Ahilik Haftası’nda yapmak istiyoruz. Buradaki amacımız Ahilerimizin gönlünü almak ve Ahiliğin ne olduğunu anlatmak, hem de kendilerine birer hediye vererek onura etmek istiyoruz. Türkiye’de bir ilk biz yapıyoruz. Aslında 82 odanın bir Ahisi oluyor. Yani ilin bir Ahisi seçiliyor. Fakat biz oda başkanlarımızla bir karar aldık, diğer Ahi adaylarımızı da onurlandıralım istedik. Bu Ahilerimize verdiğimiz onur belgelerini dükkanlarının en güzel köşelerine assınlar, kendilerini onure ettik. Önümüzdeki hafta Buharkent, Horsunlu, Pamukören ve Kuyucak’ta toplanarak, bu etkinliğimizi yapacağız. Bana göre çok güzel oluyor, Ahi Evran geleneğini yaşatmak anlamında diye düşünüyorum” dedi.
Aydın-Efeler İlçesi’nde Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, yılın Ahilerine hediye ve onur belgeleri verildi.

AYDIN-  Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan değişik meslek kollarından olan üyelerine onur belgesi ve hediyeleri verdi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, “Bu yıl Türkiye’de bir ilki yaşıyoruz Aydın olarak” dedi. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki, Efeler Belediye Parkı’nda düzenlenen, Efeler İlçe Kaymakamı Celal Şahin, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın da katıldığı toplantıda yılın Ahisi seçilen oda üyelerine onur belgesi ve hediyeleri verildi.

“AHİ EVRAN GELENEĞİNE YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Başkan Çetindoğan yaptığı açıklamasında, “Bilindiği üzerine Türkiye’de 16-22 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftası Kutlanıyor. Bizim Kırşehir Programı’na katılmamız nedeniyle bizim haftamız sarktı.

Bizim, 82 odamızın ilçelerinde Ahilerimiz var. İlçelerimizdeki odalarımızın seçtiği 40-50 yıllık Ahilerimiz var. İşinde başarılı çırak yetirtirmiş, kalfa yetiştirmiş bu Ahilerimize onur belgelerini ve hediyelerini bulundukları ilçelerinde vermek için başta kaymakam ve belediye başkanının da katıldığı birer tören düzenledik.

Bugünde Efeler İlçemizde 20 odamızın katılımıyla devamını düzenledik. Bu etkinliğimizin devamını her yıl Ahilik Haftası’nda yapmak istiyoruz. Buradaki amacımız Ahilerimizin gönlünü almak ve Ahiliğin ne olduğunu anlatmak, hem de kendilerine birer hediye vererek onura etmek istiyoruz.

Türkiye’de bir ilk biz yapıyoruz. Aslında 82 odanın bir Ahisi oluyor. Yani ilin bir Ahisi seçiliyor.

Fakat biz oda başkanlarımızla bir karar aldık, diğer Ahi adaylarımızı da onurlandıralım istedik. Bu Ahilerimize verdiğimiz onur belgelerini dükkanlarının en güzel köşelerine assınlar, kendilerini onure ettik. Önümüzdeki hafta Buharkent, Horsunlu, Pamukören ve Kuyucak’ta toplanarak, bu etkinliğimizi yapacağız. Bana göre çok güzel oluyor, Ahi Evran geleneğini yaşatmak anlamında diye düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.