Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydınlılar Derneği, burs verilecek öğrencileri belirledi

EĞİTİM 06.12.2017 - 12:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2751+ kez okundu.
 

Aydınlılar Derneği, burs verilecek öğrencileri belirledi

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Ankara’daki üniversitelerde yükseköğrenim gören Aydınlı öğrencilerin burs ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili çalışmasının tamamlandığı ve burs verilecek öğrencilerin belirlendiği bildirildi.

AYDIN- Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil Apaydın, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Aydınlı öğrencilerin burs ihtiyaçlarının karşılanması için kaynak oluşturulması amacıyla Ağustos ayında derneğin www.efeler.org resmi internet adresinde, mail, facebook ve yerel gazeteler yoluyla Aydınlılardan destek çağrısında bulunulduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Bu çağrımıza milletvekillerimiz, Aydın ve Ankara’da başta olmak üzere diğer illerimizde yaşayan ve çeşitli kurumlarda görev yapan akademisyen, bürokrat, uzman, memur, işadamı, emekli hemşerilerimizden destek gelmiştir. Hemşerilerimizin bu desteği derneğimiz adına Ziraat Bankası Kızılay Şubesi’nde burs için oluşturduğumuz hesapta toplanmaktadır. Üniversitelerin açılmasını takiben Eylül ayı sonunda burs başvuru için derneğimizin burs yönergesi, burs başvuru formu ve burs başvuru şartları yayımlanarak öğrencilerin Ekim ayında müracaat yapması sağlanmıştır. Öğrencilerimizin başvuruları yönetim kurulu içinden oluşturduğumuz Burs Komisyonunca incelenmiş ve yönetim kurulumuzun onayına sunulmuştur. Derneğimize burs almak için 42 müracaat yapılmış, başvuruda bulunan öğrencilerimizin bilgi ve belgeleri, Burs Komisyonu tarafından incelenmiş, öğrencilerin ihtiyaç ve başarı durumuna göre burs verilecek öğrenciler belirlenmiştir.” Derneğin Burs Komisyonunun burs başvurusunda bulunan 42 öğrenci ile ilgili yaptığı değerlendirmeler neticesinde, derneğimizin Ziraat Bankası Kızılay Şubesi’ndeki burs hesabında toplanan kaynaktan 10 öğrencinin, 2 öğrencinin Aydın’da faaliyet gösteren bir Vakıf tarafından, birer öğrencinin ise Ankara’da bulunan iki iş adamı Aydınlı tarafından olmak üzere toplam 14 Aydınlı öğrencinin desteklenmesinin kararlaştırıldığını belirten Başkan Apaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “29 Kasım 2017 tarihinde Burs almaya hak kazanan öğrencilerimizle toplantı yapılmış ve burslarının Kasım ayından Haziran ayına kadar 8 ay boyunca her ay için 200 TL yatırılacağı belirtilmiştir. Ayrıca öğrencilerimize önümüzdeki yıl burs değerlendirmemizde öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarının göz önüne alınacağı ifade edilmiş, kişisel bilgilerin ve yardımlaşmanın mahremiyeti gereği hayırseverlerimizin ve öğrencilerin bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılmayacağı bildirilmiştir. Derneğimizin Ankara’da eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı burs kampanyasına destek olan hayırsever hemşerilerimizin ve faydalanan öğrenci sayılarının aratarak burs kampanyamıza desteğin büyüyerek devam etmesini temenni ediyoruz. Derneğimizin burs kampanyasına destek olan hemşerilerimize ve vakıf yöneticilerine vermiş oldukları destekten dolayı şükranlarımızı sunarız.”
Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Ankara’daki üniversitelerde yükseköğrenim gören Aydınlı öğrencilerin burs ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili çalışmasının tamamlandığı ve burs verilecek öğrencilerin belirlendiği bildirildi.

AYDIN- Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil Apaydın, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Aydınlı öğrencilerin burs ihtiyaçlarının karşılanması için kaynak oluşturulması amacıyla Ağustos ayında derneğin www.efeler.org resmi internet adresinde, mail, facebook ve yerel gazeteler yoluyla Aydınlılardan destek çağrısında bulunulduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

“Bu çağrımıza milletvekillerimiz, Aydın ve Ankara’da başta olmak üzere diğer illerimizde yaşayan ve çeşitli kurumlarda görev yapan akademisyen, bürokrat, uzman, memur, işadamı, emekli hemşerilerimizden destek gelmiştir. Hemşerilerimizin bu desteği derneğimiz adına Ziraat Bankası Kızılay Şubesi’nde burs için oluşturduğumuz hesapta toplanmaktadır.

Üniversitelerin açılmasını takiben Eylül ayı sonunda burs başvuru için derneğimizin burs yönergesi, burs başvuru formu ve burs başvuru şartları yayımlanarak öğrencilerin Ekim ayında müracaat yapması sağlanmıştır. Öğrencilerimizin başvuruları yönetim kurulu içinden oluşturduğumuz Burs Komisyonunca incelenmiş ve yönetim kurulumuzun onayına sunulmuştur. Derneğimize burs almak için 42 müracaat yapılmış, başvuruda bulunan öğrencilerimizin bilgi ve belgeleri, Burs Komisyonu tarafından incelenmiş, öğrencilerin ihtiyaç ve başarı durumuna göre burs verilecek öğrenciler belirlenmiştir.”

Derneğin Burs Komisyonunun burs başvurusunda bulunan 42 öğrenci ile ilgili yaptığı değerlendirmeler neticesinde, derneğimizin Ziraat Bankası Kızılay Şubesi’ndeki burs hesabında toplanan kaynaktan 10 öğrencinin, 2 öğrencinin Aydın’da faaliyet gösteren bir Vakıf tarafından, birer öğrencinin ise Ankara’da bulunan iki iş adamı Aydınlı tarafından olmak üzere toplam 14 Aydınlı öğrencinin desteklenmesinin kararlaştırıldığını belirten Başkan Apaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“29 Kasım 2017 tarihinde Burs almaya hak kazanan öğrencilerimizle toplantı yapılmış ve burslarının Kasım ayından Haziran ayına kadar 8 ay boyunca her ay için 200 TL yatırılacağı belirtilmiştir. Ayrıca öğrencilerimize önümüzdeki yıl burs değerlendirmemizde öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarının göz önüne alınacağı ifade edilmiş, kişisel bilgilerin ve yardımlaşmanın mahremiyeti gereği hayırseverlerimizin ve öğrencilerin bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılmayacağı bildirilmiştir.

Derneğimizin Ankara’da eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı burs kampanyasına destek olan hayırsever hemşerilerimizin ve faydalanan öğrenci sayılarının aratarak burs kampanyamıza desteğin büyüyerek devam etmesini temenni ediyoruz. Derneğimizin burs kampanyasına destek olan hemşerilerimize ve vakıf yöneticilerine vermiş oldukları destekten dolayı şükranlarımızı sunarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.