Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydınlılar, bisikleti pedallayacak

SPOR 21.09.2019 - 11:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3629+ kez okundu.
 

Aydınlılar, bisikleti pedallayacak

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Erasmus+ Programı Gençlik Değişimleri bileşeni kapsamında desteklenen “Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla” isimli projenin, Avrupa’nın farklı ülkelerinden 18-30 yaş arası gençlerin katılımı ile 22-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Aydın’da uygulanacağı bildirildi.

AYDIN- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, “Projemiz kapsamında ülkemize 6 farklı Avrupa ülkesinden gelen 24 genç ve Aydınlı gençlerimiz 30 kişilik bir grup oluşturarak Aydın'da ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ mottosuyla yola çıkacaklar. Projemizde, gençlerimiz Avrupalı akranlarıyla birlikte 6 günlük süre zarfında Aydının doğusundan batısına bisikletle yol alacak ve sürdürülebilir ve sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmaya çalışacaklar” dedi. Projenin amacının, Aydınlıların ve yerel yönetimlerin dikkatini geri dönüşüm uygulamaları, bisiklet kullanımı, bisiklet yollarının önemine çekmek ve gençlerin perspektifinden sürdürülebilir yaşam ve kentlerin oluşturulması için farkındalık yaratmak olduğunu belirten Başkan Apaydın, şu bilgileri verdi: “Proje kapsamında Avrupa ülkelerinden katılım sağlayan gençler, kendi ülkelerindeki bisiklet kullanımı ve geri dönüşüm uygulamalarını gençlerimizle ve yerel yönetimlerimizle paylaşacak, ülkemizdeki uygulamalar da Avrupa ülkelerinden gençlere anlatılarak bilgi paylaşımı sağlanacaktır. Avrupa ülkelerinden gelen gençler, gençlik kulüpler, genç sivil toplum üyeleri ve Aydınlı gençler ile sürdürülebilir yaşam konusunda görüş alışverişinde bulunacak gençler olarak nasıl bir yaşam tahayyül ettiklerine ilişkin beyanda bulunacaklar kentlerde sürdürülebilir yaşam uygulamalarının hayata geçirilmesinin önemini vurgulayacaklar. Projemiz kapsamında Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ziyaret edilecek ilçelerin Belediye Başkanlarına ziyaret yapılarak proje kapsamında bilgilendirmede bulunulacaktır. Ziyaret edilen ilçelerde bisikletlerle şehir turu yapılacak ve geri dönüşüm konusunda projemizin son günü toplanan geri dönüşüm materyalleri ile heykel yapılması planlanmaktadır. Derneğimizce uygulanacak olan ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ projemizin açılışı 23.09.2019 Pazartesi günü Efeler Öğretmen Evi’nde yapılacaktır. Proje kapsamında Karacasu, Bozdoğan, Nazilli, Yenipazar, Efeler, Çine ve Didim İlçelerine ziyaretler yapılacaktır. Proje kapsamında ilimizin tanıtımını sağlamak amacıyla tarihi, turistik ve yören yerlerimize ziyaretler de gerçekleştirilecektir. Aydınımızın tanıtımına da katkı sağlayacağına inandığımız projemizin uygulanmasında bizlere destek olan Valimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürü Milli Eğitim İl Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürümüze, Sivil Toplum Kuruluşlarına Basın Kuruluşlarına, Sponsorlarımıza teşekkür eder, ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ projemizin Aydın’ımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”
Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Erasmus+ Programı Gençlik Değişimleri bileşeni kapsamında desteklenen “Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla” isimli projenin, Avrupa’nın farklı ülkelerinden 18-30 yaş arası gençlerin katılımı ile 22-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Aydın’da uygulanacağı bildirildi.

AYDIN- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, “Projemiz kapsamında ülkemize 6 farklı Avrupa ülkesinden gelen 24 genç ve Aydınlı gençlerimiz 30 kişilik bir grup oluşturarak Aydın'da ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ mottosuyla yola çıkacaklar. Projemizde, gençlerimiz Avrupalı akranlarıyla birlikte 6 günlük süre zarfında Aydının doğusundan batısına bisikletle yol alacak ve sürdürülebilir ve sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmaya çalışacaklar” dedi.

Projenin amacının, Aydınlıların ve yerel yönetimlerin dikkatini geri dönüşüm uygulamaları, bisiklet kullanımı, bisiklet yollarının önemine çekmek ve gençlerin perspektifinden sürdürülebilir yaşam ve kentlerin oluşturulması için farkındalık yaratmak olduğunu belirten Başkan Apaydın, şu bilgileri verdi:

“Proje kapsamında Avrupa ülkelerinden katılım sağlayan gençler, kendi ülkelerindeki bisiklet kullanımı ve geri dönüşüm uygulamalarını gençlerimizle ve yerel yönetimlerimizle paylaşacak, ülkemizdeki uygulamalar da Avrupa ülkelerinden gençlere anlatılarak bilgi paylaşımı sağlanacaktır. Avrupa ülkelerinden gelen gençler, gençlik kulüpler, genç sivil toplum üyeleri ve Aydınlı gençler ile sürdürülebilir yaşam konusunda görüş alışverişinde bulunacak gençler olarak nasıl bir yaşam tahayyül ettiklerine ilişkin beyanda bulunacaklar kentlerde sürdürülebilir yaşam uygulamalarının hayata geçirilmesinin önemini vurgulayacaklar.

Projemiz kapsamında Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ziyaret edilecek ilçelerin Belediye Başkanlarına ziyaret yapılarak proje kapsamında bilgilendirmede bulunulacaktır. Ziyaret edilen ilçelerde bisikletlerle şehir turu yapılacak ve geri dönüşüm konusunda projemizin son günü toplanan geri dönüşüm materyalleri ile heykel yapılması planlanmaktadır.

Derneğimizce uygulanacak olan ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ projemizin açılışı 23.09.2019 Pazartesi günü Efeler Öğretmen Evi’nde yapılacaktır. Proje kapsamında Karacasu, Bozdoğan, Nazilli, Yenipazar, Efeler, Çine ve Didim İlçelerine ziyaretler yapılacaktır. Proje kapsamında ilimizin tanıtımını sağlamak amacıyla tarihi, turistik ve yören yerlerimize ziyaretler de gerçekleştirilecektir.

Aydınımızın tanıtımına da katkı sağlayacağına inandığımız projemizin uygulanmasında bizlere destek olan Valimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürü Milli Eğitim İl Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürümüze, Sivil Toplum Kuruluşlarına Basın Kuruluşlarına, Sponsorlarımıza teşekkür eder, ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ projemizin Aydın’ımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.