Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydınlı halterciler başarılarını sürdürüyor

SPOR 02.08.2016 - 21:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3237+ kez okundu.
 

Aydınlı halterciler başarılarını sürdürüyor

Rize’de gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden Alican Şahin, Ayşegül Çakın ve Burak Emre Çakın başarılarıyla göz doldurdu.

AYDIN- 40 ilden 630 sporcunun katıldığı şampiyonada Aydın’lı sporcular başarılı dereceler elde etti. Burak Emre Çakın, 69 kg. sıkletinde 43 sporcu arasında Türkiye 4’üncüsü olmayı başardı. Alican Şahin, 59 kg. sıkletinde koparmada 89 kg. silkmede ise 102 kg. kaldırarak toplamda 191 kg. ile Türkiye 3’üncüsü oldu. Şampiyon Ayşegül Çakın, 58 kg. sıkletinde koparmada 74 kg. silkmede 100 kg. kaldırarak toplamda 174 kg. ile Türkiye Şampiyonu oldu. Aydın’ın halterde altın kızı olarak bilinen Ayşegül Çakın, Aydın’da yetiştirilip Konya Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi’nde (TOHM) spor hayatına devam ediyor. Ayşegül Çakın ve Alican Şahin elde etmiş olduğu başarılardan dolayı Milli Takıma seçilerek 11 - 17 Eylül 2016 tarihleri arasında Nowy Tomysl - Polonya’da yapılacak Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Aydın ve Türkiye’yi temsil edecek. Milli Takım Antrenörü Yunus Emre Demirtaş Yıldızlar Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı olan Ankara Eryaman TOHM’da görevlendirilerek Ayşegül Çakın ile birlikte şampiyonaya hazırlanacak. Alican Şahin Isparta Eğirdir TOHM’da şampiyonaya hazırlanacak. Dünya 8.’si Oldu ve Türkiye Rekoru Kırdı Ayşegül Çakın, 24 Haziran - 02 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılan Gençler Dünya Şampiyonasında 78 kg. koparma ve 107 kg. silkme yaparak toplamda 179 kg. ile Dünya 8’incliği başarısı elde etti. Ayşegül Çakın 58 kg. sıkletinde 107 kg. silkme yaparak Türkiye Rekorunu kırdı. “Hedefimiz Tüm Sporcularımızı TOHM’a Kazandırmak” Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Milli Antrenörü Yunus Emre Demirtaş, şunları söyledi: “Sporcularımın almış olduğu başarılar bizleri gururlandırıyor. Aydın iline yakışır bir şekilde şampiyonayı tamamladık. Elbette daha fazla sporcularımızla daha iyi başarılar elde edeceğiz. Amacım halter branşında ter döken sporcularımın hepsini TOHM’a kazandırmak. Ayşegül Çakın Konya Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezinde spor eğitimine devam ediyor, Alican Şahin Gaziantep TOHM’da spor eğitimine devam etmektedir. Burak Emre Çakın ve Muhammed Şen Gaziantep TOHM’a seçilerek şampiyona hazırlıklarını burada devam edecekler. Şu anda 4 sporcumuz Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezinde bulunmaktadır ve bu da bizim için onur verici bir başarıdır. Halter branşında elde etmiş olduğumuz başarılarımızdan dolayı bizlere desteklerini esirgemeyen başta Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker olmak üzere, federasyon yöneticilerine ve sporcularımın ailelerine teşekkür ederim. Bu başarılarımızı ülkemizin zor günlerinde kahraman halkımıza ve kıymetli büyüklerimize armağan ediyoruz.” 
Rize’de gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden Alican Şahin, Ayşegül Çakın ve Burak Emre Çakın başarılarıyla göz doldurdu.

AYDIN- 40 ilden 630 sporcunun katıldığı şampiyonada Aydın’lı sporcular başarılı dereceler elde etti. Burak Emre Çakın, 69 kg. sıkletinde 43 sporcu arasında Türkiye 4’üncüsü olmayı başardı. Alican Şahin, 59 kg. sıkletinde koparmada 89 kg. silkmede ise 102 kg. kaldırarak toplamda 191 kg. ile Türkiye 3’üncüsü oldu. Şampiyon Ayşegül Çakın, 58 kg. sıkletinde koparmada 74 kg. silkmede 100 kg. kaldırarak toplamda 174 kg. ile Türkiye Şampiyonu oldu.

Aydın’ın halterde altın kızı olarak bilinen Ayşegül Çakın, Aydın’da yetiştirilip Konya Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi’nde (TOHM) spor hayatına devam ediyor. Ayşegül Çakın ve Alican Şahin elde etmiş olduğu başarılardan dolayı Milli Takıma seçilerek 11 - 17 Eylül 2016 tarihleri arasında Nowy Tomysl - Polonya’da yapılacak Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Aydın ve Türkiye’yi temsil edecek. Milli Takım Antrenörü Yunus Emre Demirtaş Yıldızlar Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı olan Ankara Eryaman TOHM’da görevlendirilerek Ayşegül Çakın ile birlikte şampiyonaya hazırlanacak. Alican Şahin Isparta Eğirdir TOHM’da şampiyonaya hazırlanacak.

Dünya 8.’si Oldu ve Türkiye Rekoru Kırdı

Ayşegül Çakın, 24 Haziran - 02 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılan Gençler Dünya Şampiyonasında 78 kg. koparma ve 107 kg. silkme yaparak toplamda 179 kg. ile Dünya 8’incliği başarısı elde etti. Ayşegül Çakın 58 kg. sıkletinde 107 kg. silkme yaparak Türkiye Rekorunu kırdı.

“Hedefimiz Tüm Sporcularımızı TOHM’a Kazandırmak”

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Milli Antrenörü Yunus Emre Demirtaş, şunları söyledi:

“Sporcularımın almış olduğu başarılar bizleri gururlandırıyor. Aydın iline yakışır bir şekilde şampiyonayı tamamladık. Elbette daha fazla sporcularımızla daha iyi başarılar elde edeceğiz. Amacım halter branşında ter döken sporcularımın hepsini TOHM’a kazandırmak. Ayşegül Çakın Konya Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezinde spor eğitimine devam ediyor, Alican Şahin Gaziantep TOHM’da spor eğitimine devam etmektedir. Burak Emre Çakın ve Muhammed Şen Gaziantep TOHM’a seçilerek şampiyona hazırlıklarını burada devam edecekler. Şu anda 4 sporcumuz Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezinde bulunmaktadır ve bu da bizim için onur verici bir başarıdır. Halter branşında elde etmiş olduğumuz başarılarımızdan dolayı bizlere desteklerini esirgemeyen başta Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker olmak üzere, federasyon yöneticilerine ve sporcularımın ailelerine teşekkür ederim. Bu başarılarımızı ülkemizin zor günlerinde kahraman halkımıza ve kıymetli büyüklerimize armağan ediyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.