Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydınlı gazeteciler iftarda buluştu

GENEL 07.06.2018 - 17:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3987+ kez okundu.
 

Aydınlı gazeteciler iftarda buluştu

Aydınlı gazeteciler, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC)’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

AYDIN- Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbe’in de katıldığı iftar yemeği Köfte Dede’de gerçekleşti. Konuklara ev sahipliği yapan ABGC Başkanı Cem Ulucan, yemekte bir konuşma yaparak, bazı eksikliklere dikkat çekti. Bu mübarek Ramazan Ayı’nda bir araya gelelim istediklerini belirten ABGC Başkanı Ulucan yaygın basının tekelleştiği süreçte yerel basının toplum için daha büyük sorumluluk ve görev üstlendiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Ülkemizin olduğu gibi onurlu bir mesleği icra eden gazetecilerin de birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Ulusal basının tekelleştiği ortamda yerel basına önemli görevler düştüğünün farkındayız. Bugün dertlerimizi sıkıntılarımızı konuşmak niyetinde değilim. Çatı kuruluşumuz olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Ege Gazeteciler Federasyonu olarak mesleğimizin çıtasını yükseltmek için reklamını yapmadığımız çalışmalar yaptığımızın bilinmesini isterim. Sıkıntılarımızı konuşmayacak olsam da özellikle bir noktada durmak istiyorum. Sürekli özgür basın- tarafsız gazetecilik söylemlerine maruz kalıyoruz. Bunu arzulayan kim diye sorarsanız herkes diye net bir cevap verebiliriz. Ancak bu söylemlerde bulunan çok kimse gereğini yapmaktan uzak. Yani basın özgür olsun tarafsız olsun diyen köydeki Mehmet amca evine yerel gazete satın alıp gitmeli. Basın tarafsız olsun diyen işadamı, esnaf, yerel basına reklam vermeli, ulusal gazetelere verdiği gibi yerel gazeteleri de para verip almalı. Yine seçim döneminde gördüğümüz milletvekili adaylarının propagandalarını sosyal medyadan yaptıkları gerçeğidir. Tanıtımlarını geleneksel medya yerine sosyal medyadan yapan adaylar hergün ‘değerlendirmenizi rica ederiz’ notu ile basın bülteni göndermektedirler. Başka bir deyişle sarımsağı başka yerde yiyip kokusunu bize çektirmektedirler. Seçim dönemlerinde ekonomik olarak bir nebze nefes alması gereken yerel medyamız başka yerde yenilen sarımsağın kokusunu çekmek zorunda değildir. Gazetecilerin tarafsız objektif ve özgür olabilmesinin tek bir çözümü vardır o da ekonomik özgürlüktür. Hepimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Aydınlı gazeteciler, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC)’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

AYDIN- Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbe’in de katıldığı iftar yemeği Köfte Dede’de gerçekleşti. Konuklara ev sahipliği yapan ABGC Başkanı Cem Ulucan, yemekte bir konuşma yaparak, bazı eksikliklere dikkat çekti.

Bu mübarek Ramazan Ayı’nda bir araya gelelim istediklerini belirten ABGC Başkanı Ulucan yaygın basının tekelleştiği süreçte yerel basının toplum için daha büyük sorumluluk ve görev üstlendiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Ülkemizin olduğu gibi onurlu bir mesleği icra eden gazetecilerin de birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz.

Ulusal basının tekelleştiği ortamda yerel basına önemli görevler düştüğünün farkındayız.

Bugün dertlerimizi sıkıntılarımızı konuşmak niyetinde değilim.

Çatı kuruluşumuz olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Ege Gazeteciler Federasyonu olarak mesleğimizin çıtasını yükseltmek için reklamını yapmadığımız çalışmalar yaptığımızın bilinmesini isterim.

Sıkıntılarımızı konuşmayacak olsam da özellikle bir noktada durmak istiyorum.

Sürekli özgür basın- tarafsız gazetecilik söylemlerine maruz kalıyoruz.

Bunu arzulayan kim diye sorarsanız herkes diye net bir cevap verebiliriz.

Ancak bu söylemlerde bulunan çok kimse gereğini yapmaktan uzak.

Yani basın özgür olsun tarafsız olsun diyen köydeki Mehmet amca evine yerel gazete satın alıp gitmeli.

Basın tarafsız olsun diyen işadamı, esnaf, yerel basına reklam vermeli, ulusal gazetelere verdiği gibi yerel gazeteleri de para verip almalı.

Yine seçim döneminde gördüğümüz milletvekili adaylarının propagandalarını sosyal medyadan yaptıkları gerçeğidir.

Tanıtımlarını geleneksel medya yerine sosyal medyadan yapan adaylar hergün ‘değerlendirmenizi rica ederiz’ notu ile basın bülteni göndermektedirler.

Başka bir deyişle sarımsağı başka yerde yiyip kokusunu bize çektirmektedirler.

Seçim dönemlerinde ekonomik olarak bir nebze nefes alması gereken yerel medyamız başka yerde yenilen sarımsağın kokusunu çekmek zorunda değildir.

Gazetecilerin tarafsız objektif ve özgür olabilmesinin tek bir çözümü vardır o da ekonomik özgürlüktür.

Hepimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.