Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’ın üçte biri ihaleye çıkartılıyor

SİYASET 24.07.2019 - 12:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3459+ kez okundu.
 

Aydın’ın üçte biri ihaleye çıkartılıyor

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Bu ihaleler olursa Aydın’ın kanser bölgesi ilan edilmesi kaçınılmazdır” dedi.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın üçte birinin jeotermal yatırıma açılıp ihaleye çıkarılmak istendiğini belirterek, “Bu ihaleler olursa Aydın’ın kanser bölgesi ilan edilmesi kaçınılmazdır” dedi. Aydın’ın toplam yüz ölçümü 8 bin 116 kilometrekare olduğunu anımsatan CHP Milletvekili Bülbül, yazılı açıklamasında şunları söyledi: AYDIN’I BİTİRİR “İhaleye çıkan alanların toplamı 2 bin 760 kilometrekare. Yani Aydın’ın 3’te biri ihaleye açılmış durumda. 15 ilçede farklı yüz ölçümlerine sahip alanlar bulunmakta. Kuşadası, Didim gibi turizm konusunda önemli olan ilçelerin neredeyse yüzde 30’u, Kuyucak’ın yüzde 44’ü, Nazilli’nin yüzde 38’i ihaleye açılıyor. Bu işletmeler Aydın’da yaşayan vatandaşların sağlığını tamamen kaybetmesi, yetişen dünyaca ünlü tarım ürünlerinin kalitesinin düşmesi, turizmin bitmesi demektir. Bu ihaleler olur ve işletmeler açılırsa Aydın’ın artık kanser bölgesi olarak ilan edilmesi kaçınılmaz olacaktır. SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 6 Kasım 2018 tarihinde ‘Aydın’da yapılması planlanan kaç JES vardır” sorusuna verdiği yanıt 9’dur. Ancak şimdi karşımızda 7 adet işletme, 64 adet kaynak arama ihalesi duruyor. Bu iş tek kelimeyle Aydın’ın havasına, suyuna ve yaşam alanına ihanettir. Bu projeleri onaylayan Bakan ve Vali dahil, tüm sorumlular derhal istifa etmeli, ihaleler durdurulmalıdır.” Bu toprakların kimsenin malı olmadığını vurgulayan Milletvekili Bülbül, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Aydın’ın bu verimli topraklarını babasının çiftliği gibi kullanamaz. Buna asla izin vermeyeceğimizi, bu projelerin ihalelerin peşini bırakmayacağımızı buradan bir kez daha söylüyorum” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Bu ihaleler olursa Aydın’ın kanser bölgesi ilan edilmesi kaçınılmazdır” dedi.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın üçte birinin jeotermal yatırıma açılıp ihaleye çıkarılmak istendiğini belirterek, “Bu ihaleler olursa Aydın’ın kanser bölgesi ilan edilmesi kaçınılmazdır” dedi.

Aydın’ın toplam yüz ölçümü 8 bin 116 kilometrekare olduğunu anımsatan CHP Milletvekili Bülbül, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

AYDIN’I BİTİRİR

“İhaleye çıkan alanların toplamı 2 bin 760 kilometrekare. Yani Aydın’ın 3’te biri ihaleye açılmış durumda. 15 ilçede farklı yüz ölçümlerine sahip alanlar bulunmakta.

Kuşadası, Didim gibi turizm konusunda önemli olan ilçelerin neredeyse yüzde 30’u, Kuyucak’ın yüzde 44’ü, Nazilli’nin yüzde 38’i ihaleye açılıyor. Bu işletmeler Aydın’da yaşayan vatandaşların sağlığını tamamen kaybetmesi, yetişen dünyaca ünlü tarım ürünlerinin kalitesinin düşmesi, turizmin bitmesi demektir. Bu ihaleler olur ve işletmeler açılırsa Aydın’ın artık kanser bölgesi olarak ilan edilmesi kaçınılmaz olacaktır.

SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 6 Kasım 2018 tarihinde ‘Aydın’da yapılması planlanan kaç JES vardır” sorusuna verdiği yanıt 9’dur. Ancak şimdi karşımızda 7 adet işletme, 64 adet kaynak arama ihalesi duruyor. Bu iş tek kelimeyle Aydın’ın havasına, suyuna ve yaşam alanına ihanettir. Bu projeleri onaylayan Bakan ve Vali dahil, tüm sorumlular derhal istifa etmeli, ihaleler durdurulmalıdır.”

Bu toprakların kimsenin malı olmadığını vurgulayan Milletvekili Bülbül, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Aydın’ın bu verimli topraklarını babasının çiftliği gibi kullanamaz. Buna asla izin vermeyeceğimizi, bu projelerin ihalelerin peşini bırakmayacağımızı buradan bir kez daha söylüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.