Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın’ı İzmir Milletvekili savundu

SİYASET 31.10.2018 - 11:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2935+ kez okundu.
 

Aydın’ı İzmir Milletvekili savundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Kalyoncu, TBMM’de çevre kirliliği konusunda Aydın’ı savundu.

AYDIN- MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, TBMM’de Aydın'daki hava kirliliğiyle ilgili olarak sunulan araştırma önergesi üzerinde MHP grubu adına konuştu. Çevre kirliliğinin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük sorunlara sebep olduğuna işaret eden Kalyoncu, şunları söyledi: AYDIN’DA JEOTERMAL İRDELENMİYOR “Ülkemizde hava, toprak, su kirliliğiyle ilgili çalışmalar son yıllarda artarak devam etmekte ve kontroller sıklaştırılmakta, online izleme istasyonları da kurulmakta ve kurulmaya devam etmektedir. Aydın ilinde 6 adet hava kalitesi izleme istasyonu mevcut olup, online olarak izlenmesi sağlanmaktadır. Fakat 2017 Çevre Durum Raporu'nda Aydın ilinde jeotermal etkiler tam manasıyla irdelenmemiş ve etkileri ortaya konulmamıştır. SÜLFÜR DİOKSİT ORTALAMANIN ÜSTÜNDE Aydın'da sülfür dioksit ortalama değerlerinin yaz ve kış mevsimleri Türkiye ortalama değerlerinin çok üstünde olmasının sebeplerinden biri de jeotermal santrallerdir. Şu anda Türkiye'de üretimde olan tüm jeotermal santrallerin yüzde 85'i Aydın'da yer almaktadır. Gelecek planlaması içerisinde de yüzde 70 civarının Aydın ilinde olması öngörülmektedir. AYDIN’I OLUMSUZ ETKİLİYOR Bu uygulamalarda gerekli önlemler alınmazsa, tarım kenti olan Aydın çok olumsuz yönde etkilenecektir. Bu tespit Çevre Bakanlığı verilerine göre de doğrulanmakta, jeotermal atıkların en fazla toprak kirliliği yaptığı ilk üç il arasında Aydın da yer almaktadır.” “Ülkemiz için enerji gereksinimi göz ardı edilemez. Fakat enerji temini, diğer alanları asgari düzeyde etkilemeli ve sürdürülebilir şekilde devam etmelidir” diyen Kalyoncu, şöyle konuştu: TARIM ALANLARI KORUNMALI “Çevre ve doğaya zararı engellenmeli ve en düşük seviyeye indirilmelidir. Tarım alanlarına ve yakın bölgelerde faaliyet gösteren tesislerin, tarım üzerindeki etkileri ve gelecekte oluşturabileceği etkiler tam olarak belirlenerek önlenmelidir. BU BİR VATAN SEVGİSİDİR Milliyetçi Hareket Partisi olarak çevre kirliliği konularına bakış açımız oldukça net olup Türk milletine ve vatanına zararlı olan her şeye karşı bir tavır içerisindeyiz. Çevrenin ve doğanın korunmasının, hem millî, hem de inanç açısından gerekli olduğunu ifade ediyoruz. Vatan sevgisi esası itibarıyla sadece bir sınır çizgisinin içerisindeki toprak parçasına duyulan sevgi değildir. Bizim vatan sevgimiz, kurduyla, kuşuyla, nehriyle, gölüyle, ağacıyla, deniziyle bütün doğal varlıklarıyla bu coğrafyayı sevmektir. Bu sevgi, bütün dünyanın doğal varlık ve dengesini korumayı da içine almaktadır. Bu düşünceyle son söz olarak diyoruz ki, milliyetçilik çevreciliktir.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Kalyoncu, TBMM’de çevre kirliliği konusunda Aydın’ı savundu.

AYDIN- MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, TBMM’de Aydın'daki hava kirliliğiyle ilgili olarak sunulan araştırma önergesi üzerinde MHP grubu adına konuştu.

Çevre kirliliğinin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük sorunlara sebep olduğuna işaret eden Kalyoncu, şunları söyledi:

AYDIN’DA JEOTERMAL İRDELENMİYOR

“Ülkemizde hava, toprak, su kirliliğiyle ilgili çalışmalar son yıllarda artarak devam etmekte ve kontroller sıklaştırılmakta, online izleme istasyonları da kurulmakta ve kurulmaya devam etmektedir. Aydın ilinde 6 adet hava kalitesi izleme istasyonu mevcut olup, online olarak izlenmesi sağlanmaktadır. Fakat 2017 Çevre Durum Raporu'nda Aydın ilinde jeotermal etkiler tam manasıyla irdelenmemiş ve etkileri ortaya konulmamıştır.

SÜLFÜR DİOKSİT ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Aydın'da sülfür dioksit ortalama değerlerinin yaz ve kış mevsimleri Türkiye ortalama değerlerinin çok üstünde olmasının sebeplerinden biri de jeotermal santrallerdir. Şu anda Türkiye'de üretimde olan tüm jeotermal santrallerin yüzde 85'i Aydın'da yer almaktadır. Gelecek planlaması içerisinde de yüzde 70 civarının Aydın ilinde olması öngörülmektedir.

AYDIN’I OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bu uygulamalarda gerekli önlemler alınmazsa, tarım kenti olan Aydın çok olumsuz yönde etkilenecektir. Bu tespit Çevre Bakanlığı verilerine göre de doğrulanmakta, jeotermal atıkların en fazla toprak kirliliği yaptığı ilk üç il arasında Aydın da yer almaktadır.”

“Ülkemiz için enerji gereksinimi göz ardı edilemez. Fakat enerji temini, diğer alanları asgari düzeyde etkilemeli ve sürdürülebilir şekilde devam etmelidir” diyen Kalyoncu, şöyle konuştu:

TARIM ALANLARI KORUNMALI

“Çevre ve doğaya zararı engellenmeli ve en düşük seviyeye indirilmelidir. Tarım alanlarına ve yakın bölgelerde faaliyet gösteren tesislerin, tarım üzerindeki etkileri ve gelecekte oluşturabileceği etkiler tam olarak belirlenerek önlenmelidir.

BU BİR VATAN SEVGİSİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi olarak çevre kirliliği konularına bakış açımız oldukça net olup Türk milletine ve vatanına zararlı olan her şeye karşı bir tavır içerisindeyiz. Çevrenin ve doğanın korunmasının, hem millî, hem de inanç açısından gerekli olduğunu ifade ediyoruz. Vatan sevgisi esası itibarıyla sadece bir sınır çizgisinin içerisindeki toprak parçasına duyulan sevgi değildir.

Bizim vatan sevgimiz, kurduyla, kuşuyla, nehriyle, gölüyle, ağacıyla, deniziyle bütün doğal varlıklarıyla bu coğrafyayı sevmektir. Bu sevgi, bütün dünyanın doğal varlık ve dengesini korumayı da içine almaktadır. Bu düşünceyle son söz olarak diyoruz ki, milliyetçilik çevreciliktir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.