Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’dan ihracat yüzde 18,1 arttı ithalat yüzde 40,1 azaldı

EKONOMİ 03.07.2019 - 17:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4267+ kez okundu.
 

Aydın’dan ihracat yüzde 18,1 arttı ithalat yüzde 40,1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Mayıs ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı.

AYDIN- Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Aydın ilinde İhracat yüzde 18,1 arttı, ithalat yüzde 40,1 azaldı Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2019 yılı Mayıs ayında, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 18,1 artarak 71 milyon 774 bin dolar, ithalat ise yüzde 40,1 azalarak 16 milyon 131 bin dolar olarak gerçekleşti. Mayıs ayında Aydın bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 21. il olurken ithalatta ise 33. sırada yer aldı. En fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu Aydın’dan, 2019 yılı Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 8 milyon 14 bin dolar olarak gerçekleşti. İtalya’yı 6 milyon 770 bin dolar ile İspanya ve 6 milyon 178 bin dolar ile ABD izledi. En fazla ithalat yapılan ülke Çin oldu Aydın’a, 2019 yılı Mayıs ayında en fazla ithalat yapan ülke Çin oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 6 milyon 227 bin dolar olarak gerçekleşti. Çin’i sırasıyla 1 milyon 475 bin dolar ile İspanya ve 1 milyon 297 bin dolar ile İtalya izledi. En fazla ihracatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” oldu TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Mayıs ayında Aydın’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları’’ (19 milyon 511 bin dolar) oldu. Bu faslı, “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (18 milyon 666 bin dolar) ve “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” (8 milyon 392 bin dolar) fasılları izledi. En fazla ithalatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” oldu Mayıs ayında; Aydın’da ithalatı en yüksek fasıl, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” (4 milyon 686 bin dolar) oldu. Bu faslı, “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” (2 milyon 305 bin dolar) ve “Odun veya diğer lifli selülozik maddelerin hamurları, geri kazanılmış kağıt veya karton (döküntü, kırpıntı ve hurdalar)” (1 milyon 133 bin dolar) fasılları izledi.
Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Mayıs ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı.

AYDIN- Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Aydın ilinde İhracat yüzde 18,1 arttı, ithalat yüzde 40,1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2019 yılı Mayıs ayında, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 18,1 artarak 71 milyon 774 bin dolar, ithalat ise yüzde 40,1 azalarak 16 milyon 131 bin dolar olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında Aydın bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 21. il olurken ithalatta ise 33. sırada yer aldı.

En fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu

Aydın’dan, 2019 yılı Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 8 milyon 14 bin dolar olarak gerçekleşti. İtalya’yı 6 milyon 770 bin dolar ile İspanya ve 6 milyon 178 bin dolar ile ABD izledi.

En fazla ithalat yapılan ülke Çin oldu

Aydın’a, 2019 yılı Mayıs ayında en fazla ithalat yapan ülke Çin oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat

6 milyon 227 bin dolar olarak gerçekleşti. Çin’i sırasıyla 1 milyon 475 bin dolar ile İspanya ve 1 milyon 297 bin dolar ile İtalya izledi.

En fazla ihracatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” oldu

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Mayıs ayında Aydın’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları’’ (19 milyon 511 bin dolar) oldu. Bu faslı, “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (18 milyon 666 bin dolar) ve “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” (8 milyon 392 bin dolar) fasılları izledi.

En fazla ithalatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” oldu

Mayıs ayında; Aydın’da ithalatı en yüksek fasıl, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” (4 milyon 686 bin dolar) oldu. Bu faslı, “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” (2 milyon 305 bin dolar) ve “Odun veya diğer lifli selülozik maddelerin hamurları, geri kazanılmış kağıt veya karton (döküntü, kırpıntı ve hurdalar)” (1 milyon 133 bin dolar) fasılları izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.