Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’daki buluşun makalesi yayınlandı

BİLİM 29.06.2016 - 08:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 7392+ kez okundu.
 

Aydın’daki buluşun makalesi yayınlandı

Çeşitli buluşları ile son zamanlarda tıp ve bilim camiasının dikkatini çeken hayvancılık ve tarım sektörünün yanında sağlık alanında da ilginç buluşlara imza atan Türk İş Adamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TİAP BAM) tüm bilimsel çalışmalarını bir kitapçık haline getirdi.

TİAP BAM Bilim Kurulu Başkanı İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz’ün de aralarında bulunduğu bilim kurulu tarafından “Antikoil HBX-2371” adlı bilimsel makalelerin yer aldığı kitapçık hazırlandı. Yarım asırlık bir zamanı gıda bilimleri ile harcamış ve özellikle gıda mikrobiyolojisi konusunda ihtisas sahibi bir bilim adamı olarak, en büyük idealinin doğal bir antimikrobiyal madde bulmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, aynı konuya farklı bir yaklaşımla eğilen Hakan Başlık ile yollarının kesiştiğini, üç yılda 11 araştırma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, başlangıçta antimikrobiyal özelliklerini inceledikleri Antikoil HBX-2371 yağ karışımının antiviral, antihelicobakter, antiparazitik özellikleri ile bağışıklık sistemine etkileri, antikanserojenik özellikleri gibi birçok hususun incelemeye alındı ve çok iyi sonuçların alındığını belirtti. “HAK ETTİĞİMİZ İLGİ VE DESTEĞİ GÖREMEDİK” TİAP BAM Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık ise, gerek tıp gerekse tarımsal alanda önemli buluşlara imza attıklarını, bugün kanser hastalarının yanı sıra hayvan yetiştiricilerinin en büyük sıkıntıları arasında yer alan çiçek hastalığına karşı Antikoil HBX-2371 kullanılmaya başlandığını kaydetti. Türkiye'de icat yapan kişi ve firmaların hak ettiği ilgi ve desteği bulamadığından yakınan Hakan Başlık, “Çok zor ekonomik şartlar altında imkansız denilen şeyleri başaran bu ekip, kamuoyunda tanınmasına rağmen ülkenin en büyük sıkıntısı olan cari açığa katkı verebilecek spesifik buluşlara imza atmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız’a bu çalışmalardan haberdar ettik. Türkiye akılcı buluşlar yapmadıkça ekonomik anlamda bir kazanım sağlaması imkansızdır. Buluşumuz labaratuar ortamında defalarca incelendi ve başarılı neticeler aldı. Şimdi Ar-GE çalışmaları için yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.    
Çeşitli buluşları ile son zamanlarda tıp ve bilim camiasının dikkatini çeken hayvancılık ve tarım sektörünün yanında sağlık alanında da ilginç buluşlara imza atan Türk İş Adamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TİAP BAM) tüm bilimsel çalışmalarını bir kitapçık haline getirdi.

TİAP BAM Bilim Kurulu Başkanı İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz’ün de aralarında bulunduğu bilim kurulu tarafından “Antikoil HBX-2371” adlı bilimsel makalelerin yer aldığı kitapçık hazırlandı. Yarım asırlık bir zamanı gıda bilimleri ile harcamış ve özellikle gıda mikrobiyolojisi konusunda ihtisas sahibi bir bilim adamı olarak, en büyük idealinin doğal bir antimikrobiyal madde bulmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, aynı konuya farklı bir yaklaşımla eğilen Hakan Başlık ile yollarının kesiştiğini, üç yılda 11 araştırma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, başlangıçta antimikrobiyal özelliklerini inceledikleri Antikoil HBX-2371 yağ karışımının antiviral, antihelicobakter, antiparazitik özellikleri ile bağışıklık sistemine etkileri, antikanserojenik özellikleri gibi birçok hususun incelemeye alındı ve çok iyi sonuçların alındığını belirtti.

“HAK ETTİĞİMİZ İLGİ VE DESTEĞİ GÖREMEDİK”

TİAP BAM Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık ise, gerek tıp gerekse tarımsal alanda önemli buluşlara imza attıklarını, bugün kanser hastalarının yanı sıra hayvan yetiştiricilerinin en büyük sıkıntıları arasında yer alan çiçek hastalığına karşı Antikoil HBX-2371 kullanılmaya başlandığını kaydetti. Türkiye'de icat yapan kişi ve firmaların hak ettiği ilgi ve desteği bulamadığından yakınan Hakan Başlık, “Çok zor ekonomik şartlar altında imkansız denilen şeyleri başaran bu ekip, kamuoyunda tanınmasına rağmen ülkenin en büyük sıkıntısı olan cari açığa katkı verebilecek spesifik buluşlara imza atmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız’a bu çalışmalardan haberdar ettik. Türkiye akılcı buluşlar yapmadıkça ekonomik anlamda bir kazanım sağlaması imkansızdır. Buluşumuz labaratuar ortamında defalarca incelendi ve başarılı neticeler aldı. Şimdi Ar-GE çalışmaları için yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.