Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’da yetiştiriciler kış telaşında

GÜNCEL 31.08.2017 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2763+ kez okundu.
 

Aydın’da yetiştiriciler kış telaşında

Hayvancılıkla uğraşanlar, hayvanların kış yiyeceğini de stoklama derdinde

KÖŞK- Aydın köylerinde yaşamını sürdüren vatandaşlar bir yandan tarım işlerini sürdürürken diğer yandan da besicilik yapıyor. Merası bulunmayan köylerde ise besicilik zor bir uğraş oluyor. Arazi yapısı nedeniyle motorlu taşıtların çalışmadığı her yere ulaşmadığı dağ köylerinde çiftçiler kışlık yemleri kendi sırtlarında taşıyor. Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı Ilıdağ Mahallesi’nde çiftçiler bir yandan incir üretimi yaparken diğer yandan da yaklaşan kış mevsimi öncesi hayvanların kışlık yiyeceklerini de hazırlıyor. Köyün zorlu hayat mücadelesine ayak uyduran vatandaşlardan Yunus Atar, kış hazırlıklarını tamamladı. Arazi yapısının müsait olmaması nedeniyle teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin köyde bazı işlerin insan gücü ile yürüdüğünü belirten Atar, köy yaşantısını zorlu ancak keyifli olduğunu söyledi.
Hayvancılıkla uğraşanlar, hayvanların kış yiyeceğini de stoklama derdinde

KÖŞK- Aydın köylerinde yaşamını sürdüren vatandaşlar bir yandan tarım işlerini sürdürürken diğer yandan da besicilik yapıyor. Merası bulunmayan köylerde ise besicilik zor bir uğraş oluyor. Arazi yapısı nedeniyle motorlu taşıtların çalışmadığı her yere ulaşmadığı dağ köylerinde çiftçiler kışlık yemleri kendi sırtlarında taşıyor.

Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı Ilıdağ Mahallesi’nde çiftçiler bir yandan incir üretimi yaparken diğer yandan da yaklaşan kış mevsimi öncesi hayvanların kışlık yiyeceklerini de hazırlıyor. Köyün zorlu hayat mücadelesine ayak uyduran vatandaşlardan Yunus Atar, kış hazırlıklarını tamamladı. Arazi yapısının müsait olmaması nedeniyle teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin köyde bazı işlerin insan gücü ile yürüdüğünü belirten Atar, köy yaşantısını zorlu ancak keyifli olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.