Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın’da vatandaşlar deve güreşi keyfi yaptı

EKONOMİ 08.12.2015 - 13:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2760+ kez okundu.
 

Aydın’da vatandaşlar deve güreşi keyfi yaptı

Koçarlı Deve Güreşlerinde 136 deve kıran kırana güreşti

Aydın’da kış mevsiminin vazgeçilmez şenlikleri arasında yer alan deve güreşleri bu hafta Koçarlı ilçesinde gerçekleştirildi. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin çeşitli yörelerinden gelen 136 adet pehlivan devenin güreşlerini binlerce kişi izledi. Vatandaşlar bir yandan güreş izleyip diğer yandan piknik yaparken, havaların soğumasına paralel olarak kızgınlıkları artan pek çok deveye arena dar geldi.  Koçarlı’da bu yıl ikincisi düzenlenen güreşler arenaya dönüştürülen eski futbol sahası yakınındaki eğimli arazide gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da izlediği güreşlerde binlerce kişi pehlivan develerin kapışmasını heyecanla seyretti. Koçarlı Belediyespor yararına yapılan güreşlerde düzenlenen özel müsabakalarda ise deve sahiplerine kupa verildi. 
Koçarlı Deve Güreşlerinde 136 deve kıran kırana güreşti

Aydın’da kış mevsiminin vazgeçilmez şenlikleri arasında yer alan deve güreşleri bu hafta Koçarlı ilçesinde gerçekleştirildi.

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin çeşitli yörelerinden gelen 136 adet pehlivan devenin güreşlerini binlerce kişi izledi. Vatandaşlar bir yandan güreş izleyip diğer yandan piknik yaparken, havaların soğumasına paralel olarak kızgınlıkları artan pek çok deveye arena dar geldi. 

Koçarlı’da bu yıl ikincisi düzenlenen güreşler arenaya dönüştürülen eski futbol sahası yakınındaki eğimli arazide gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da izlediği güreşlerde binlerce kişi pehlivan develerin kapışmasını heyecanla seyretti. Koçarlı Belediyespor yararına yapılan güreşlerde düzenlenen özel müsabakalarda ise deve sahiplerine kupa verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.