Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın'da ücretsiz internet dönemi

BİLİM (AA) - Anadolu Ajansı | 13.04.2015 - 19:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3003+ kez okundu.
 

Aydın'da ücretsiz internet dönemi

Aydın'ın Buharkent İlçesinde vatandaşlar interneti ücretsiz kullanmaya başladı.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, seçim öncesi vaat ettiği ücretsiz internet projesini hayata geçirdi. Sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yerel seçimlerin öncesinde vatandaşa vaat ettiği ücretsiz internet sözünü unutmadı. İstanbul menşeili bir firma ile anlaşan Erol, makamında kurulumu gerçekleştirilen internet ağını aktif hale getirerek akıllı telefonundan da test etti. Buharkent Belediye Başkanı Erol, şunları söyledi: "Ücretsiz internet, bizim seçim vaatlerimizden bir tanesiydi. Biz seçimin hemen ardından çalışmalara başladık fakat bu işi kaliteli yapan bir şirket bulup test ettik, fiyat konusunu konuştuk ve Buharkent'e kurulumunu yaptık. İnternet başvurusunu resmi bir şekilde gerçekleştirdik. Sonuçta evde kullanılan internet değil, yaygın ve daha geniş alanlar için kullanılacağı için ayrı bir başvuru gerektiriyor. Kurulumu Şubat ayında gerçekleştirdikten sonra Nisan ayının ilk haftasına hizmete sunduk.'' 'EGE'DE İLK' İnternetin her sektörde kullanıldığını ve ihtiyaç haline geldiğini hatırlatan Erol, şehrin her yerinden kullanılabilecek olan 'ücretsiz internet' projesiyle Ege Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Mehmet Erol; sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu projeyle Ege Bölgesinde ilk olacağız. İlçemiz sınırlarında olan tüm mahallelerin de kullanacağı internet ağı ailelere büyük kolaylık sağlayacak. Artık dünya eski dünya değil. Herkes cep telefonları ve bilgisayarlarıyla teknolojiye ayak uyduruyor. İnternete günümüzde herkes ihtiyaç duyuyor. İnternet şuanda eğitimde, ticarette hatta iletişim açısından da çok önemli bir konuma sahip. Belediye olarak sosyal bir projeye imza atarak maddi açıdan önemli bir bütçe ayırdık. Şuanda kişisel internet sahibi olanlar çok pahalı bir şekilde internet kullanıyor. Bu konuda biz ailelere de destek vermiş oluyoruz." İKİ NOKTADA HİZMETE BAŞLADI Mehmet Erol, ilk etapta şehrin en kalabalık olduğu Atatürk Caddesi ve Kent Meydanı civarında ücretsiz internet hizmeti uygulandığını açıkladı. Erol, projenin tam olarak hayata geçirilme tarihinin aboneliğe ilişkin başvuru kabul tarihine bağlı olduğunu söyledi. Başvurunun kabulünden sonra aktif olarak internetin kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Erol; "Test amaçlı internet ağını aktif hale getirdik" dedi.
Aydın'ın Buharkent İlçesinde vatandaşlar interneti ücretsiz kullanmaya başladı.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, seçim öncesi vaat ettiği ücretsiz internet projesini hayata geçirdi.

Sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yerel seçimlerin öncesinde vatandaşa vaat ettiği ücretsiz internet sözünü unutmadı. İstanbul menşeili bir firma ile anlaşan Erol, makamında kurulumu gerçekleştirilen internet ağını aktif hale getirerek akıllı telefonundan da test etti. Buharkent Belediye Başkanı Erol, şunları söyledi: "Ücretsiz internet, bizim seçim vaatlerimizden bir tanesiydi. Biz seçimin hemen ardından çalışmalara başladık fakat bu işi kaliteli yapan bir şirket bulup test ettik, fiyat konusunu konuştuk ve Buharkent'e kurulumunu yaptık. İnternet başvurusunu resmi bir şekilde gerçekleştirdik. Sonuçta evde kullanılan internet değil, yaygın ve daha geniş alanlar için kullanılacağı için ayrı bir başvuru gerektiriyor. Kurulumu Şubat ayında gerçekleştirdikten sonra Nisan ayının ilk haftasına hizmete sunduk.''

'EGE'DE İLK'

İnternetin her sektörde kullanıldığını ve ihtiyaç haline geldiğini hatırlatan Erol, şehrin her yerinden kullanılabilecek olan 'ücretsiz internet' projesiyle Ege Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Mehmet Erol; sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu projeyle Ege Bölgesinde ilk olacağız. İlçemiz sınırlarında olan tüm mahallelerin de kullanacağı internet ağı ailelere büyük kolaylık sağlayacak. Artık dünya eski dünya değil. Herkes cep telefonları ve bilgisayarlarıyla teknolojiye ayak uyduruyor. İnternete günümüzde herkes ihtiyaç duyuyor. İnternet şuanda eğitimde, ticarette hatta iletişim açısından da çok önemli bir konuma sahip. Belediye olarak sosyal bir projeye imza atarak maddi açıdan önemli bir bütçe ayırdık. Şuanda kişisel internet sahibi olanlar çok pahalı bir şekilde internet kullanıyor. Bu konuda biz ailelere de destek vermiş oluyoruz."

İKİ NOKTADA HİZMETE BAŞLADI

Mehmet Erol, ilk etapta şehrin en kalabalık olduğu Atatürk Caddesi ve Kent Meydanı civarında ücretsiz internet hizmeti uygulandığını açıkladı. Erol, projenin tam olarak hayata geçirilme tarihinin aboneliğe ilişkin başvuru kabul tarihine bağlı olduğunu söyledi. Başvurunun kabulünden sonra aktif olarak internetin kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Erol; "Test amaçlı internet ağını aktif hale getirdik" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.