Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’da sahte para alarmı

ASAYİŞ 21.09.2015 - 03:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3144+ kez okundu.
 

Aydın’da sahte para alarmı

Piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği söylentisi üzerine tedbirler artırıldı

Kurban bayramı tatilinin uzaması ile birlikte tatil ve emeklilerin yoğun olarak yaşadığı Aydın’da da nüfus hareketliliği başladı. Alışverişin yoğun olduğu Bayram tatilinde piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği yolundaki söylentiler üzerine yetkililerin yanı sıra vatandaşlar da tedbirleri artırdı. Pek çok esnafın imdadına ise sahteparayı belirleme kalemleri yetişiyor.  Aydın’da yoğunluğun başlaması ile birlikte kalpazanların da iş başına geçtiğini belirten esnaflar, son günlerde sahte para olaylarında yoğunluk yaşanmaya başladığını belirttiler. Kalpazanların özellikle yaşlı ve başı kalabalık olan kişileri tercih ettiği belirtilirken, yetkililer alışveriş esnasında parayı alan kişilerin özellikle büyük paraları mutlaka kontrol etmesini tavsiye ettiler. En kolay ve garanti kontrolün sahtepara belirleme kalemi olduğu belirtilirken yetkililer yoğunluğun yaşandığı bu günlerde satış yapanların yanlarına yardımcı almasını da tavsiye ettiler. “Tüm işyerlerini yokluyorlar” Kalpazanların esnafı tek tek yokladığını ve gözlerine kestirdikleri kişiyi bir paket sigara ya da iki ekmekle kandırıp hem sahte para verdiklerini hem de o paranın üstünü alarak esnafa sahte paranın iki katı zarar verdikleri belirtildi. Sahtepara mağdurlarından Aydındaki esnaflardan Güner Özyılmaz kalpazanların oldukça bilinçli davrandığını belirterek “Bir işim dolayısıyla bakkalı kısa süreliğine anneme bıraktım. Yarım saat demedi geldim hemen 100 TL sahte para verip sigara almışlar. Özellikle şu bayram tatili süresince başta esnaf olmak üzere tüm vatandaşlarımızın uyanık olmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği söylentisi üzerine tedbirler artırıldı

Kurban bayramı tatilinin uzaması ile birlikte tatil ve emeklilerin yoğun olarak yaşadığı Aydın’da da nüfus hareketliliği başladı.

Alışverişin yoğun olduğu Bayram tatilinde piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği yolundaki söylentiler üzerine yetkililerin yanı sıra vatandaşlar da tedbirleri artırdı. Pek çok esnafın imdadına ise sahteparayı belirleme kalemleri yetişiyor. 

Aydın’da yoğunluğun başlaması ile birlikte kalpazanların da iş başına geçtiğini belirten esnaflar, son günlerde sahte para olaylarında yoğunluk yaşanmaya başladığını belirttiler. Kalpazanların özellikle yaşlı ve başı kalabalık olan kişileri tercih ettiği belirtilirken, yetkililer alışveriş esnasında parayı alan kişilerin özellikle büyük paraları mutlaka kontrol etmesini tavsiye ettiler. En kolay ve garanti kontrolün sahtepara belirleme kalemi olduğu belirtilirken yetkililer yoğunluğun yaşandığı bu günlerde satış yapanların yanlarına yardımcı almasını da tavsiye ettiler.

“Tüm işyerlerini yokluyorlar”

Kalpazanların esnafı tek tek yokladığını ve gözlerine kestirdikleri kişiyi bir paket sigara ya da iki ekmekle kandırıp hem sahte para verdiklerini hem de o paranın üstünü alarak esnafa sahte paranın iki katı zarar verdikleri belirtildi. Sahtepara mağdurlarından Aydındaki esnaflardan Güner Özyılmaz kalpazanların oldukça bilinçli davrandığını belirterek “Bir işim dolayısıyla bakkalı kısa süreliğine anneme bıraktım. Yarım saat demedi geldim hemen 100 TL sahte para verip sigara almışlar. Özellikle şu bayram tatili süresince başta esnaf olmak üzere tüm vatandaşlarımızın uyanık olmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.