Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın'da gıda denetimleri devam ediyor

EKONOMİ 19.08.2016 - 10:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3712+ kez okundu.
 

Aydın'da gıda denetimleri devam ediyor

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Temmuz ayı içerisinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam etti.

AYDIN- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi: ”İlimizde toplam, 1 bin 696 adet gıda üretim yeri, 12 bin 502 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Temmuz ayında gıda üretim yerlerine 156 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 1 bin 131 adet olmak üzere toplam; 1 bin 287 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Temmuz ayı içerisinde; İl genelinde Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulanmıştır. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Temmuz ayı içerisinde 75 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 524 bin 600,40 kilogram kuru incir, 16 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 148 bin 353,56 kilogram muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam; 91 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 672 bin 953,96 kilogram gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir. ALO Gıda 174 hattına, Temmuz ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 41 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 33 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 4 (Dört) adet olmak üzere toplam 78 adet şikâyet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 62 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış olup, denetimler sonucu 1 (Bir) adet numune alınmış olup, numune sonuçları Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmıştır. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 116 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.”
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Temmuz ayı içerisinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam etti.

AYDIN- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

”İlimizde toplam, 1 bin 696 adet gıda üretim yeri, 12 bin 502 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Temmuz ayında gıda üretim yerlerine 156 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 1 bin 131 adet olmak üzere toplam; 1 bin 287 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Temmuz ayı içerisinde; İl genelinde Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulanmıştır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Temmuz ayı içerisinde 75 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 524 bin 600,40 kilogram kuru incir, 16 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 148 bin 353,56 kilogram muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam; 91 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 672 bin 953,96 kilogram gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.

ALO Gıda 174 hattına, Temmuz ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 41 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 33 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 4 (Dört) adet olmak üzere toplam 78 adet şikâyet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 62 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış olup, denetimler sonucu 1 (Bir) adet numune alınmış olup, numune sonuçları Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmıştır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 116 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.