Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Zeytinyağı Gurme 2019’da tanıtıldı

EKONOMİ 18.10.2019 - 14:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2216+ kez okundu.
 

Aydın Zeytinyağı Gurme 2019’da tanıtıldı

Aydın Ticaret Borsası (ATB) tarafından yürütülen ‘Aydın Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım’ etkinliği, Gurme 2019 Doğu Anadolu Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda gerçekleşti.

AYDIN – Bu yıl birincisi düzenlenen Erzurum Gıda ve Yöresel lezzetler Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda İşleme Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi/Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in de katıldığı törenle Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde açıldı. Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan ikinci etap Tadım ve Tanıtım faaliyetlerinin 7. Gurme 2019 Doğu Anadolu Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğine Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Meclis Başkan Yardımcıları Ahmet Şenel ve Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyeleri Ali Çevik, Mustafa Akdam ve Mehmet Ali Avcu katılım sağladı. Erzurumlular, Aydın zeytinyağına yoğun ilgi gösterdi Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, tanıtım etkinliğiyle ilgili şöyle konuştu: “Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliğimizin yedincisini Gurme 2019 Doğu Anadolu Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde yaklaşık 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Gülsün Bulut ve Barış Şenol tarafından, tüketicilere birebir ‘doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği’ tadım yaptırılarak anlatıldı. Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler. Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ‘Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına’ katkıda bulunulacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır.”
Aydın Ticaret Borsası (ATB) tarafından yürütülen ‘Aydın Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım’ etkinliği, Gurme 2019 Doğu Anadolu Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda gerçekleşti.

AYDIN – Bu yıl birincisi düzenlenen Erzurum Gıda ve Yöresel lezzetler Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda İşleme Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi/Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in de katıldığı törenle Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde açıldı.

Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan ikinci etap Tadım ve Tanıtım faaliyetlerinin 7. Gurme 2019 Doğu Anadolu Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğine Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Meclis Başkan Yardımcıları Ahmet Şenel ve Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyeleri Ali Çevik, Mustafa Akdam ve Mehmet Ali Avcu katılım sağladı.

Erzurumlular, Aydın zeytinyağına yoğun ilgi gösterdi

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, tanıtım etkinliğiyle ilgili şöyle konuştu:

“Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliğimizin yedincisini Gurme 2019 Doğu Anadolu Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde yaklaşık 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Gülsün Bulut ve Barış Şenol tarafından, tüketicilere birebir ‘doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği’ tadım yaptırılarak anlatıldı.

Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler. Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ‘Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına’ katkıda bulunulacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.