Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın, Yargı Mensuplarının en çok talep ettiği iller arasında

EKONOMİ 09.05.2016 - 21:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4095+ kez okundu.
 

Aydın, Yargı Mensuplarının en çok talep ettiği iller arasında

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Haziran ayı içerisinde açıklanması beklenen yaz kararnamesi öncesi ihtiyaç duyulan yerleri ve yargı mensuplarının talep ettikleri yerleri açıkladı.

Buna göre hiç ihtiyaç olmamasına rağmen en fazla talep Aydın’a yapıldığı öğrenildi. Aydın 825 talep ile yargı mensuplarının en fazla istediği il olurken, onu 30 ihtiyaca karşılık 700 talep ile Muğla takip etti. Aydın’da yıllardır bina sıkıntısı yaşanan Adliye’de odalarının bazılarını iki savcı birden paylaşıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 6 Haziran’da yayımlayacağı hâkim ve savcılara yönelik yaz kararnamesi öncesi, ihtiyaç bulunan il ve ilçeler ile yargı mensuplarının atanma talebinde bulundukları yerleri açıkladı. 4 bin hâkim-savcıyı kapsaması beklenen kararname öncesi açıklanan liste tercihlerin daha çok Batı illerinden yana olduğunu ortaya çıktı. Son dönemde şiddet olaylarının arttığı Hakkâri, Şırnak, Van ve Diyarbakır gibi illere talep düşük kalırken, terör operasyonlarının halen devam ettiği Nusaybin ve Yüksekova gibi ilçelere ise tek tercih bile gelmediği öğrenildi. TATİL BELDELERİ BAŞI ÇEKİYOR Hakim ve savcıların atama talep ettikleri yerlerin başında tatil beldeleri geliyor. Aydın’ın Didim, Kuşadası ve Söke ilçelerinin yanı sıra Muğla’nın Fethiye, Milas, Marmaris gibi ilçeler ve Balıkesir’in Burhaniye İlçesi için 310 hâkim ve savcı atanma talebinde bulundu. EN ÇOK TALEP AYDIN’A Haziran ayında atama bekleyen yaklaşık 4 Bin hakim ve savcı arasından 825’nin tercihi Aydın oldu. Buna karşılık HSYK’nın ihtiyaç listesinde Aydın’ın hiç ihtiyacı görünmüyor. Aydın’ın Söke ilçesine 288 savcı ve hakim atanmak isterken, onu Kuşadası ve Didim takip ediyor. Türkiye’de talep konusunda Aydın’ı 700 ile Muğla, 600 ile Ankara takip ediyor. Ankara’nın da yeni hakim ve savcıya ihtiyaç gözükmezken, Muğla’ya 30 yeni hakim ve savcı ihtiyacı dikkat çekiyor. MEKAN SIKINTISI HAT SAFHADA Hakim ve savcılar arasında bu kadar yoğun ilgi gören Aydın’da ise en büyük sıkıntı mekan. Yıllardan beri yer arayışı devam eden Adliye binası için halen kesim bir çözüm bulunabilmiş değil. İlçelere bile bir çok Adliye binası yenilenirken, Aydın merkez adliyesindeki mekan sıkıntısı içerde çalışanları çileden çıkarıyor. RAKAMLARLA TALEPLER Diyarbakır.....................İhtiyaç 61......Talep 2 Kilis.............................ihtiyaç 17......Talep 2 Gaziantep- İslahiye.......İhtiyaç 1........Talep 29 Muğla ve ilçeleri ...........İhtiyaç 30......Talep 700 Bakıkesir - Burhaniye ...İhtiyaç 20......Talep 310 Ankara ........................Talep 600 Aydın ..........................Talep 825 BAĞLAYICI DEĞİL 2016 yılı adlı yargı ana kararnamesini hazırlayan HSYK için hâkim ve savcıların atanmak istedikleri yerlere ilişkin taleplerinin bağlayıcılığı bulunmuyor. Talebi olmayanlar da kararname kapsamına dahil edilebilecek. Bazı isimler ise zorunlu olarak talepleri dışındaki adliyelerde görevlendirilebilecek.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Haziran ayı içerisinde açıklanması beklenen yaz kararnamesi öncesi ihtiyaç duyulan yerleri ve yargı mensuplarının talep ettikleri yerleri açıkladı.

Buna göre hiç ihtiyaç olmamasına rağmen en fazla talep Aydın’a yapıldığı öğrenildi. Aydın 825 talep ile yargı mensuplarının en fazla istediği il olurken, onu 30 ihtiyaca karşılık 700 talep ile Muğla takip etti. Aydın’da yıllardır bina sıkıntısı yaşanan Adliye’de odalarının bazılarını iki savcı birden paylaşıyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 6 Haziran’da yayımlayacağı hâkim ve savcılara yönelik yaz kararnamesi öncesi, ihtiyaç bulunan il ve ilçeler ile yargı mensuplarının atanma talebinde bulundukları yerleri açıkladı. 4 bin hâkim-savcıyı kapsaması beklenen kararname öncesi açıklanan liste tercihlerin daha çok Batı illerinden yana olduğunu ortaya çıktı. Son dönemde şiddet olaylarının arttığı Hakkâri, Şırnak, Van ve Diyarbakır gibi illere talep düşük kalırken, terör operasyonlarının halen devam ettiği Nusaybin ve Yüksekova gibi ilçelere ise tek tercih bile gelmediği öğrenildi.

TATİL BELDELERİ BAŞI ÇEKİYOR

Hakim ve savcıların atama talep ettikleri yerlerin başında tatil beldeleri geliyor. Aydın’ın Didim, Kuşadası ve Söke ilçelerinin yanı sıra Muğla’nın Fethiye, Milas, Marmaris gibi ilçeler ve Balıkesir’in Burhaniye İlçesi için 310 hâkim ve savcı atanma talebinde bulundu.

EN ÇOK TALEP AYDIN’A

Haziran ayında atama bekleyen yaklaşık 4 Bin hakim ve savcı arasından 825’nin tercihi Aydın oldu. Buna karşılık HSYK’nın ihtiyaç listesinde Aydın’ın hiç ihtiyacı görünmüyor. Aydın’ın Söke ilçesine 288 savcı ve hakim atanmak isterken, onu Kuşadası ve Didim takip ediyor. Türkiye’de talep konusunda Aydın’ı 700 ile Muğla, 600 ile Ankara takip ediyor. Ankara’nın da yeni hakim ve savcıya ihtiyaç gözükmezken, Muğla’ya 30 yeni hakim ve savcı ihtiyacı dikkat çekiyor.

MEKAN SIKINTISI HAT SAFHADA

Hakim ve savcılar arasında bu kadar yoğun ilgi gören Aydın’da ise en büyük sıkıntı mekan. Yıllardan beri yer arayışı devam eden Adliye binası için halen kesim bir çözüm bulunabilmiş değil. İlçelere bile bir çok Adliye binası yenilenirken, Aydın merkez adliyesindeki mekan sıkıntısı içerde çalışanları çileden çıkarıyor.

RAKAMLARLA TALEPLER

Diyarbakır.....................İhtiyaç 61......Talep 2

Kilis.............................ihtiyaç 17......Talep 2

Gaziantep- İslahiye.......İhtiyaç 1........Talep 29

Muğla ve ilçeleri ...........İhtiyaç 30......Talep 700

Bakıkesir - Burhaniye ...İhtiyaç 20......Talep 310

Ankara ........................Talep 600

Aydın ..........................Talep 825

BAĞLAYICI DEĞİL

2016 yılı adlı yargı ana kararnamesini hazırlayan HSYK için hâkim ve savcıların atanmak istedikleri yerlere ilişkin taleplerinin bağlayıcılığı bulunmuyor. Talebi olmayanlar da kararname kapsamına dahil edilebilecek. Bazı isimler ise zorunlu olarak talepleri dışındaki adliyelerde görevlendirilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.