Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Aydın Valiliği JES’lerin zararlarını yok sayıyor'

SİYASET 23.11.2018 - 11:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2475+ kez okundu.
 

'Aydın Valiliği JES’lerin zararlarını yok sayıyor'

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “İktidar Aydınlıların JES ile ilgili kaygılarını ciddiye almıyor. Aydın Valiliği JES’lerin zararlarını yok sayıyor. Aydın’da JES kaynaklı riskler giderek artıyor, iktidar sadece seyrediyor” dedi.

AYDIN- İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Valiliği’nin JES’lerin zararlarını yok saydığını söyledi. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Aydın’daki jeotermal enerji santrallerinin Aydın'ın tarihi, bugünü ve geleceğini tahrip ettiğini belirterek, bu konuda TBMM çatısı altında yaptığı çalışmaları basınla paylaştı. Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin sadece yüzde 1'inden az bir hasıla uğruna, jeotermal enerji santraller nedeniyle Aydın halkı ile doğasının son derece ciddi ve hayati bir risk altında olduğunu belirten Sezgin, "Aydın’da insan sağlığı başta olmak üzere tarım, hayvancılık ve turizm gibi pek çok alanda insani ve ekonomik riskler mevcuttur ve bu tehditler giderek artmaktadır" ifadesini kullandı. Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yanıtlanması için iki farklı yazılı soru önergesi verdiğini aktaran Sezgin, "Aradan 3,5 ay geçtikten sonra gelen yanıtlar son derece kifayetsiz ve parlamentonun bu işlevine gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan niteliktedir" diye konuştu. Sezgin, bu önergelerden birisine verilen yanıtta, bakanlığın Aydın Valiliği’nden aldığı bilgiler temelinde, “JES’lerin tarımsal üretim, insan ve hayvan sağlığı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamıştır” ve “kirlilik düzeyinin sınır değerleri aşmadığı görülmüştür” gibi ifadelerle önergeye verilen cevabın savsaklandığını ve geçiştirildiğini vurguladı. Jeotermal enerji santrali yatırımları için acele kamulaştırma kararı verilmesine dair bir başka yazılı soru önergesine verilen yanıtta,  Aydın Valiliği’nden bilgi alınmasının istendiğini anlatan Sezgin, "Bir soru önergesine verilen yanıtta, 'gidin valilikten bilgi alın' şeklinde bir ifadenin bulunması en hafif deyimle nezaketsizliktir, saygısızlıktır" ifadesini kullandı.
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “İktidar Aydınlıların JES ile ilgili kaygılarını ciddiye almıyor. Aydın Valiliği JES’lerin zararlarını yok sayıyor. Aydın’da JES kaynaklı riskler giderek artıyor, iktidar sadece seyrediyor” dedi.

AYDIN- İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Valiliği’nin JES’lerin zararlarını yok saydığını söyledi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Aydın’daki jeotermal enerji santrallerinin Aydın'ın tarihi, bugünü ve geleceğini tahrip ettiğini belirterek, bu konuda TBMM çatısı altında yaptığı çalışmaları basınla paylaştı.

Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin sadece yüzde 1'inden az bir hasıla uğruna, jeotermal enerji santraller nedeniyle Aydın halkı ile doğasının son derece ciddi ve hayati bir risk altında olduğunu belirten Sezgin, "Aydın’da insan sağlığı başta olmak üzere tarım, hayvancılık ve turizm gibi pek çok alanda insani ve ekonomik riskler mevcuttur ve bu tehditler giderek artmaktadır" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yanıtlanması için iki farklı yazılı soru önergesi verdiğini aktaran Sezgin, "Aradan 3,5 ay geçtikten sonra gelen yanıtlar son derece kifayetsiz ve parlamentonun bu işlevine gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan niteliktedir" diye konuştu.

Sezgin, bu önergelerden birisine verilen yanıtta, bakanlığın Aydın Valiliği’nden aldığı bilgiler temelinde, “JES’lerin tarımsal üretim, insan ve hayvan sağlığı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamıştır” ve “kirlilik düzeyinin sınır değerleri aşmadığı görülmüştür” gibi ifadelerle önergeye verilen cevabın savsaklandığını ve geçiştirildiğini vurguladı.

Jeotermal enerji santrali yatırımları için acele kamulaştırma kararı verilmesine dair bir başka yazılı soru önergesine verilen yanıtta,  Aydın Valiliği’nden bilgi alınmasının istendiğini anlatan Sezgin, "Bir soru önergesine verilen yanıtta, 'gidin valilikten bilgi alın' şeklinde bir ifadenin bulunması en hafif deyimle nezaketsizliktir, saygısızlıktır" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.