Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Ticaret Borsası TMO’nun alım yapmasını bekliyor

EKONOMİ 01.10.2019 - 19:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2091+ kez okundu.
 

Aydın Ticaret Borsası TMO’nun alım yapmasını bekliyor

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, incir fiyatlarının düşmesini değerlendirdi.

AYDIN- Başkan Çondur, yaptığı açıklamada, “Bu yıl ürünümüz çok kaliteli hava koşulları da incirin istediği gibi gitti. Ancak fiyat konusunda sıkıntı yaşanıyor. Dünyada tekel konumunda olduğumuz incir fiyatının 18 TL’den 10 TL’nin altına düşmesi tedirginlik yaratmaktadır. İncir, ülkemize sağladığı döviz girdisi bakımından stratejik öneme sahip, üstün besleyici özellikleri nedeniyle de tartışılmaz bir ürünümüzdür. Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli daha önce İzmir’de ‘Fiyatlar çok düşerse TMO olarak müdahale edebiliriz’ ifadelerine yer vermişti. Üzümde uygulanan TMO alımı gibi incirde de uygulanması halinde piyasada rahatlama olacaktır” dedi. TMO‘nun devreye girerek incir alımı yapmasını talep ettiklerini kaydeden Başkan Çondur, Tarım Bakanlığı’nın TMO aracılığı ile incir alımına bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, incir fiyatlarının düşmesini değerlendirdi.

AYDIN- Başkan Çondur, yaptığı açıklamada, “Bu yıl ürünümüz çok kaliteli hava koşulları da incirin istediği gibi gitti. Ancak fiyat konusunda sıkıntı yaşanıyor. Dünyada tekel konumunda olduğumuz incir fiyatının 18 TL’den 10 TL’nin altına düşmesi tedirginlik yaratmaktadır. İncir, ülkemize sağladığı döviz girdisi bakımından stratejik öneme sahip, üstün besleyici özellikleri nedeniyle de tartışılmaz bir ürünümüzdür. Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli daha önce İzmir’de ‘Fiyatlar çok düşerse TMO olarak müdahale edebiliriz’ ifadelerine yer vermişti. Üzümde uygulanan TMO alımı gibi incirde de uygulanması halinde piyasada rahatlama olacaktır” dedi.

TMO‘nun devreye girerek incir alımı yapmasını talep ettiklerini kaydeden Başkan Çondur, Tarım Bakanlığı’nın TMO aracılığı ile incir alımına bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.