Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı’ndan uluslararası başarı

TEKNOLOJİ 15.12.2016 - 17:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 61197+ kez okundu.
 

Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı’ndan uluslararası başarı

Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı, Ulusal Arenada IOC’ nin hem kimyasal hem de duyusal analizler listesinde yer almaya hak kazanan tek laboratuar oldu.

AYDIN- Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı, Ulusal Arenada IOC’ nin hem kimyasal hem de duyusal analizler listesinde yer almaya hak kazanan tek laboratuar oldu. Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı zeytinyağı konusunda üst düzeyde olduğunu gösteren ve her yıl tekrarlanan Uluslararası Zeytin Konseyi  (International Olive Council / IOC )  Listeleri yayınlandı. Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol laboratuarları Türkiye’de Zeytinyağında hem kimyasal hem de duyusal analizleri ile listeye dahil olan tek laboratuar oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, şu bilgileri verdi: “2010 yılından bu yana 70 Uluslararası Zeytinyağı laboratuarı arasındayız. Borsa Laboratuarımız, Ülkemizde zeytinyağında hem kimyasal hem de duyusal analizleri ile listeye dahil olabilen Türkiye’nin tek laboratuarıdır. Liste Uluslararası Zeytin Konseyi’nin  (International Olive Council / IOC )  düzenlemiş olduğu yeterlilik testleri vasıtasıyla kimyasal ve duyusal analizlerin laboratuarlar tarafından yapılabilirlikleri kontrol edilerek hazırlanmaktadır. Düzenlenmiş olan bu yeterlilik testlerinde başarısız olan laboratuar listeye girememektedir. Ülkemizde sadece kimyasal analizlerde listeye girebilen 9 adet, duyusal analizlerde listeye girebilen 5 adet laboratuar bulunmaktadır. Her iki listeye de girebilme başarısını elde eden tek laboratuar Borsamızın laboratuarıdır. Laboratuarımız bu yeterlilik testlerinde 2010 yılından beri kimyasal ve duyusal analizler ile sürekli başarılı olmuş, ülkemizde IOC Logosunu kullanarak IOC adına her iki analizi de yapabilen tek laboratuar olmaktan büyük gurur duymaktadır. Bu konumda olmamızda büyük desteği olan personelimize, yönetim ve meclisimize teşekkürlerimi sunarım. Biz uluslararası arenada yarışan büyük bir aileyiz.”
Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı, Ulusal Arenada IOC’ nin hem kimyasal hem de duyusal analizler listesinde yer almaya hak kazanan tek laboratuar oldu.

AYDIN- Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı, Ulusal Arenada IOC’ nin hem kimyasal hem de duyusal analizler listesinde yer almaya hak kazanan tek laboratuar oldu.

Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı zeytinyağı konusunda üst düzeyde olduğunu gösteren ve her yıl tekrarlanan Uluslararası Zeytin Konseyi  (International Olive Council / IOC )  Listeleri yayınlandı. Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol laboratuarları Türkiye’de Zeytinyağında hem kimyasal hem de duyusal analizleri ile listeye dahil olan tek laboratuar oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, şu bilgileri verdi:

“2010 yılından bu yana 70 Uluslararası Zeytinyağı laboratuarı arasındayız. Borsa Laboratuarımız, Ülkemizde zeytinyağında hem kimyasal hem de duyusal analizleri ile listeye dahil olabilen Türkiye’nin tek laboratuarıdır.

Liste Uluslararası Zeytin Konseyi’nin  (International Olive Council / IOC )  düzenlemiş olduğu yeterlilik testleri vasıtasıyla kimyasal ve duyusal analizlerin laboratuarlar tarafından yapılabilirlikleri kontrol edilerek hazırlanmaktadır.

Düzenlenmiş olan bu yeterlilik testlerinde başarısız olan laboratuar listeye girememektedir. Ülkemizde sadece kimyasal analizlerde listeye girebilen 9 adet, duyusal analizlerde listeye girebilen 5 adet laboratuar bulunmaktadır.

Her iki listeye de girebilme başarısını elde eden tek laboratuar Borsamızın laboratuarıdır. Laboratuarımız bu yeterlilik testlerinde 2010 yılından beri kimyasal ve duyusal analizler ile sürekli başarılı olmuş, ülkemizde IOC Logosunu kullanarak IOC adına her iki analizi de yapabilen tek laboratuar olmaktan büyük gurur duymaktadır.

Bu konumda olmamızda büyük desteği olan personelimize, yönetim ve meclisimize teşekkürlerimi sunarım. Biz uluslararası arenada yarışan büyük bir aileyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.