Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Tabip Odası’ndan resim ve fotoğraf sergisi

SANAT 14.03.2017 - 12:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4077+ kez okundu.
 

Aydın Tabip Odası’ndan resim ve fotoğraf sergisi

Aydın Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle resim ve fotoğraf sergisi etkinliği düzenledi.

AYDIN- Aydın Arkeoloji Müzesi Fuaye alanında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin resim, fotoğraf ve seramik eserlerini içeren serginin açılışı gerçekleştirildi. Resim İş Öğretmeni Nigar İplik’in küratörlüğünü üstlendiği sergide ADÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri eserlerini sergilediler. Serginin 18 Mart 2017 tarihine kadar ziyaret edilebileceği kaydedildi. Aydın Tabip Odası tarafından gerçekleştirilen geleneksel 14 Mart Hekimler 11. Fotoğraf Sergisinin açılışı ise, Aydın’daki bir alışveriş merkezinde gerçekleşti. Sergide Aydın Tabip odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü her iki sergide eserleri yer alan hekim sanatçılarına teşekkür etti. Fotoğraf sergisinin hazırlanmasında büyük emeği geçen, Aydın Tabip Odası Genel Sekreter Dr. İsmail Ertin, fotoğraf sanatı için söylenmiş en güzel sözlerden biri Bresson’un “Fotoğraf çekmek; insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir” diyerek, “Fotoğraf iki bakış açısına sahip bir eylemdir. Baktığın yer, düşünce sistemin, çektiğin fotoğrafın açısına, ona bizim bakacağımız yere de yansır. Durduğun alan, çektiğin fotoğrafın anlattıklarını belirler. Bu yaptığın her çekimde, deklanşöre her basmanda kendini ortaya çıkartan bir durumdur. Fotoğrafçının her karesi onun dünyaya bakışını yansıtan bir eylemdir” şeklinde konuştu. Fotoğraf sergisinin 19 Mart 2017 tarihine kadar ziyaret edilebileceği öğrenildi. Fotoğraf sergisindeki eserlerin satılık olduğu, elde edilen gelirin ADÜ Tıp Fakültesi burs öğrencilerine destek amacıyla kullanılacağı ifade edildi.
Aydın Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle resim ve fotoğraf sergisi etkinliği düzenledi.

AYDIN- Aydın Arkeoloji Müzesi Fuaye alanında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin resim, fotoğraf ve seramik eserlerini içeren serginin açılışı gerçekleştirildi. Resim İş Öğretmeni Nigar İplik’in küratörlüğünü üstlendiği sergide ADÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri eserlerini sergilediler. Serginin 18 Mart 2017 tarihine kadar ziyaret edilebileceği kaydedildi.

Aydın Tabip Odası tarafından gerçekleştirilen geleneksel 14 Mart Hekimler 11. Fotoğraf Sergisinin açılışı ise, Aydın’daki bir alışveriş merkezinde gerçekleşti. Sergide Aydın Tabip odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü her iki sergide eserleri yer alan hekim sanatçılarına teşekkür etti.

Fotoğraf sergisinin hazırlanmasında büyük emeği geçen, Aydın Tabip Odası Genel Sekreter Dr. İsmail Ertin, fotoğraf sanatı için söylenmiş en güzel sözlerden biri Bresson’un “Fotoğraf çekmek; insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir” diyerek, “Fotoğraf iki bakış açısına sahip bir eylemdir. Baktığın yer, düşünce sistemin, çektiğin fotoğrafın açısına, ona bizim bakacağımız yere de yansır. Durduğun alan, çektiğin fotoğrafın anlattıklarını belirler. Bu yaptığın her çekimde, deklanşöre her basmanda kendini ortaya çıkartan bir durumdur. Fotoğrafçının her karesi onun dünyaya bakışını yansıtan bir eylemdir” şeklinde konuştu.

Fotoğraf sergisinin 19 Mart 2017 tarihine kadar ziyaret edilebileceği öğrenildi. Fotoğraf sergisindeki eserlerin satılık olduğu, elde edilen gelirin ADÜ Tıp Fakültesi burs öğrencilerine destek amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.