Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya mektup

SAĞLIK 23.07.2018 - 18:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2915+ kez okundu.
 

Aydın Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya mektup

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bir mektup gönderdiklerini belirtti.

AYDIN– Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu imzasıyla gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi: “Bakanım, bir hekim için en onurlu makamlardan birine atandınız. Hayırlı olsun. Meslektaşlarımızdan biri olarak, mesleğimizin ne zor olduğunu elbet en iyi bilenlerdensiniz. Gece-gündüz çalışılan dersler ve uykusuz nöbetlerle bu unvan elde edildi. Okul bitince daha kolaylaşmadı hayatımız, sorumluluğumuz arttı. Hastalarımız için öğrenmeye devam etmemiz gerekiyordu. Hastalarımız için nöbet tutmaya devam etmemiz gerekiyordu. İşimiz insan sağlığı idi. Hekimler, yüz yıllardır bu şekilde çalıştılar, çalışacaklar. İnsanlık var oldukça. Yemin ettiğimiz gibi, görevimizle hastamız arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeden insan yaşamına en üst düzeyde saygı göstermekteyiz. Hekimlik, sadece para için yapılabilecek bir meslek değildir. Hekimlik vicdandır, vicdanın sesidir. Bu nedenle de, hekimler toplumda hak ettikleri statüye kavuşmalıdırlar. Bakanım, siz şu anda, tam da bu noktada, çok önemli bir katkı sunabilecek durumdasınız. Meslektaşlarınıza hak ettikleri emeklilik haklarının verilmesini sağlayabilirsiniz. Yıpranma payının tüm meslektaşlarınıza uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Sağlıkta Şiddet Yasasının bir an önce hayata geçirilmesini sağlayabilirsiniz. Bakanım, önümüzdeki günlerde çıkarılacak Torba Yasayı tüm bunlar ile ilgili bir fırsata çevirebilirsiniz. Emanet aldığınız yeni görevinizin sorumluluğu çok fazladır. Meslektaşlarınızın sahip çıkmanızı ve hekimliği onurlandırmanızı bekliyoruz. Bu düşüncelerle, yeni görevinizde başarılar diler, saygılarımı sunarım”
Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bir mektup gönderdiklerini belirtti.

AYDIN– Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu imzasıyla gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Bakanım, bir hekim için en onurlu makamlardan birine atandınız. Hayırlı olsun. Meslektaşlarımızdan biri olarak, mesleğimizin ne zor olduğunu elbet en iyi bilenlerdensiniz. Gece-gündüz çalışılan dersler ve uykusuz nöbetlerle bu unvan elde edildi. Okul bitince daha kolaylaşmadı hayatımız, sorumluluğumuz arttı. Hastalarımız için öğrenmeye devam etmemiz gerekiyordu. Hastalarımız için nöbet tutmaya devam etmemiz gerekiyordu. İşimiz insan sağlığı idi. Hekimler, yüz yıllardır bu şekilde çalıştılar, çalışacaklar. İnsanlık var oldukça. Yemin ettiğimiz gibi, görevimizle hastamız arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeden insan yaşamına en üst düzeyde saygı göstermekteyiz.

Hekimlik, sadece para için yapılabilecek bir meslek değildir. Hekimlik vicdandır, vicdanın sesidir.

Bu nedenle de, hekimler toplumda hak ettikleri statüye kavuşmalıdırlar. Bakanım, siz şu anda, tam da bu noktada, çok önemli bir katkı sunabilecek durumdasınız. Meslektaşlarınıza hak ettikleri emeklilik haklarının verilmesini sağlayabilirsiniz. Yıpranma payının tüm meslektaşlarınıza uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Sağlıkta Şiddet Yasasının bir an önce hayata geçirilmesini sağlayabilirsiniz. Bakanım, önümüzdeki günlerde çıkarılacak Torba Yasayı tüm bunlar ile ilgili bir fırsata çevirebilirsiniz. Emanet aldığınız yeni görevinizin sorumluluğu çok fazladır. Meslektaşlarınızın sahip çıkmanızı ve hekimliği onurlandırmanızı bekliyoruz. Bu düşüncelerle, yeni görevinizde başarılar diler, saygılarımı sunarım”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.