Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın sıcaktan kavruluyor

EKONOMİ 30.07.2015 - 10:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3998+ kez okundu.
 

Aydın sıcaktan kavruluyor

Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Aydın’da vatandaş sıcaktan korunmaya çalışıyor

Türkiye’nin en sıcak merkezlerinden biri olan Aydın’da termometreler 42 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendisine özgü korunma yöntemleri geliştiriyor. Bütün yurt genelinde etkili olan Afrika sıcakları, Aydın'da da hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Aydın’da, sıcaklık öğle saatlerinde 44 dereceye kadar ulaşıyor. Kent merkezlerinde yaprağın kımıldamadığı Aydında, imkanı olanlar soluğu denizde alırken; tatile çıkamayanlar ise buldukları küçük gölgelerde serinlemeye çalışıyor. BUZ DAKİKADA ERİDİ Aşırı sıcağa rağmen çalışmak zorunda olan Aydınlılar, serinlemek için kendilerine özgü yöntemler geliştiriyor. Yanlarında sürekli buz dolu şişeler taşıyarak sokağa çıkan vatandaşlar, sık sık başlarından aşağıya buzlu su dökerek serinlemeye çalışıyor. Aşırı sıcaklara buzun dahi dayanamadığını ifade eden vatandaşlar, “Aşırı sıcaklar bunaltıcı hale geldi. Buz dolu şişeler bile 10 dakikada eriyor. Sıcaktan etkilenmemek için başımıza sık sık buzlu su döküyoruz” diyor.
Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Aydın’da vatandaş sıcaktan korunmaya çalışıyor

Türkiye’nin en sıcak merkezlerinden biri olan Aydın’da termometreler 42 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendisine özgü korunma yöntemleri geliştiriyor.

Bütün yurt genelinde etkili olan Afrika sıcakları, Aydın'da da hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Aydın’da, sıcaklık öğle saatlerinde 44 dereceye kadar ulaşıyor. Kent merkezlerinde yaprağın kımıldamadığı Aydında, imkanı olanlar soluğu denizde alırken; tatile çıkamayanlar ise buldukları küçük gölgelerde serinlemeye çalışıyor.

BUZ DAKİKADA ERİDİ

Aşırı sıcağa rağmen çalışmak zorunda olan Aydınlılar, serinlemek için kendilerine özgü yöntemler geliştiriyor. Yanlarında sürekli buz dolu şişeler taşıyarak sokağa çıkan vatandaşlar, sık sık başlarından aşağıya buzlu su dökerek serinlemeye çalışıyor.

Aşırı sıcaklara buzun dahi dayanamadığını ifade eden vatandaşlar, “Aşırı sıcaklar bunaltıcı hale geldi. Buz dolu şişeler bile 10 dakikada eriyor. Sıcaktan etkilenmemek için başımıza sık sık buzlu su döküyoruz” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.