Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi başarıyı taçlandırıyor

EĞİTİM 13.03.2019 - 14:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3883+ kez okundu.
 

Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi başarıyı taçlandırıyor

Bölgenin en tecrübeli ve donanımlı kadrosunun bir arada olduğu Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, bursluluk sınavları sonrasında “Kavaklı Öğrenci Kabul Programı” hakkında bilgi verdi.

AYDIN- Çokay, şöyle konuştu: “Okulumuz toplum sorunlarına ve gereksinimlerine eğilerek bunlara çözüm bulacak özgür düşünceyi merkeze alan, araştırmacı, kendine güvenen, önyargısız, topluma saygılı ve girişimci bireyler yetiştirip onları Ulu Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği çizgide dünya vatandaşı yapmayı hedeflemiştir. Bu yolda en büyük gücümüz öğretmenlerimizdir. Bir öğrenciye, onu okulda başarılı yapan şeyin ne olduğunu sorduğunuzda, size muhteşem yeni bir kitap ya da harika bir eğitim film serisinden bahsetmeyecektir. Alacağınız yanıt çoğunlukla şu olacaktır: ‘Hep öğretmenim sayesinde.’ Bu ruh ile yoluna devam eden okulumuz akademik yaşamın yanında sanat ve sporun öğrenciler tarafından içselleşmesini sağlar. Hayatı öğrenmenin yolunun sanat ve spordan geçtiği gerçeği bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimize ek bir burs imkanı tanıyarak özel yetenekleri ölçüsünde burslar veriyoruz. Unutulmamalı ki sanatın zarafeti ve incelikleriyle buluşturmadan; çocuğun hoşgörülü, sabırlı ve zarif kılabilmenin mümkün olmadığını kabul etmek gerekir. Eğer bir yere gitmek istiyorsanız oraya daha önce gitmiş birini bulmak en iyi seçenektir Son 4 yıldaki üniversite yerleştirme sonuçlarına baktığımızda Yüzde 95’lik kazanma oranı ortaya çıkmıştır. Ayrıca sınavı kazanan öğrencilerimizin yüzde 98’i ilk 10 tercihine yerleşmiştir. 28 öğrencimiz Tıp Fakültesine, 16 öğrencimiz Hukuk Fakültesine, 98 öğrencimiz Mühendislik Fakültesine, 10 öğrencimiz Eczacılık Fakültesine, 4 öğrencimiz Diş Hekimliği Fakültesine, 9 öğrencimiz Mimarlık Fakültesine,75 öğrencimiz İİB Fakültesine, 15 öğrencimiz Yabancı Diller Fakültesine, 14 öğrencimiz Eğitim Fakültesine yerleşti. 2019 /2020 öğretim yılında bu başarıların ışığında aşağıdaki sınıflarımıza sınırlı sayıda yeni öğrenci kabul edilecektir. Standartları yüksek, üst düzey bir eğitim ve parlak bir gelecek için, değerli gençlerimizi Özel Kavaklı Anadolu Lisesi'ne bekliyoruz.” Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi erken kayıt döneminin 18 Mart 2019 ile 30 Nisan 2019 tarihleri arasında devam edeceği açıklandı.
Bölgenin en tecrübeli ve donanımlı kadrosunun bir arada olduğu Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, bursluluk sınavları sonrasında “Kavaklı Öğrenci Kabul Programı” hakkında bilgi verdi.

AYDIN- Çokay, şöyle konuştu:

“Okulumuz toplum sorunlarına ve gereksinimlerine eğilerek bunlara çözüm bulacak özgür düşünceyi merkeze alan, araştırmacı, kendine güvenen, önyargısız, topluma saygılı ve girişimci bireyler yetiştirip onları Ulu Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği çizgide dünya vatandaşı yapmayı hedeflemiştir. Bu yolda en büyük gücümüz öğretmenlerimizdir.

Bir öğrenciye, onu okulda başarılı yapan şeyin ne olduğunu sorduğunuzda, size muhteşem yeni bir kitap ya da harika bir eğitim film serisinden bahsetmeyecektir. Alacağınız yanıt çoğunlukla şu olacaktır: ‘Hep öğretmenim sayesinde.’ Bu ruh ile yoluna devam eden okulumuz akademik yaşamın yanında sanat ve sporun öğrenciler tarafından içselleşmesini sağlar.

Hayatı öğrenmenin yolunun sanat ve spordan geçtiği gerçeği bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimize ek bir burs imkanı tanıyarak özel yetenekleri ölçüsünde burslar veriyoruz. Unutulmamalı ki sanatın zarafeti ve incelikleriyle buluşturmadan; çocuğun hoşgörülü, sabırlı ve zarif kılabilmenin mümkün olmadığını kabul etmek gerekir.

Eğer bir yere gitmek istiyorsanız oraya daha önce gitmiş birini bulmak en iyi seçenektir

Son 4 yıldaki üniversite yerleştirme sonuçlarına baktığımızda Yüzde 95’lik kazanma oranı ortaya çıkmıştır. Ayrıca sınavı kazanan öğrencilerimizin yüzde 98’i ilk 10 tercihine yerleşmiştir.

28 öğrencimiz Tıp Fakültesine, 16 öğrencimiz Hukuk Fakültesine, 98 öğrencimiz Mühendislik Fakültesine, 10 öğrencimiz Eczacılık Fakültesine, 4 öğrencimiz Diş Hekimliği Fakültesine, 9 öğrencimiz Mimarlık Fakültesine,75 öğrencimiz İİB Fakültesine, 15 öğrencimiz Yabancı Diller Fakültesine, 14 öğrencimiz Eğitim Fakültesine yerleşti.

2019 /2020 öğretim yılında bu başarıların ışığında aşağıdaki sınıflarımıza sınırlı sayıda yeni öğrenci kabul edilecektir.

Standartları yüksek, üst düzey bir eğitim ve parlak bir gelecek için, değerli gençlerimizi Özel Kavaklı Anadolu Lisesi'ne bekliyoruz.”

Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi erken kayıt döneminin 18 Mart 2019 ile 30 Nisan 2019 tarihleri arasında devam edeceği açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.