Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Müzesi'nde 'Hikaye Tamamlama' etkinliği

SANAT 04.01.2018 - 13:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4313+ kez okundu.
 

Aydın Müzesi'nde 'Hikaye Tamamlama' etkinliği

Aydın Arkeoloji Müzesinde, Müze Okul Eğitim Porjesi kapsamında İncirliova Sınırteke Ortaokulu öğrencileri ile “Hikaye Tamamlama” etkinliği gerçekleştirildi.

AYDIN- Müze öncesi okulda öğretmen rehberliğinde uygulanan müze okur-yazarlığı etkinliği sonucu öğrenciler tarafından hazırlanan drama Aydın Arkeoloji Müzesi’nde sunuldu. Sunumun ardından müze teşhirinde bulunan Pan Heykeli’nin çocuklar tarafından keşfedilmesi sağlandı. Hikâye Tamamlama etkinliğinde ise Pan ve Syrinks Miti öyküleştirilerek son bölümü öğrenciler tarafından hayal güçlerini kullanarak tamamlamaları istendi. Yazım aktivitesinden sonra yaptığı birbirinden güzel el emeği oyuncaklarla adını oyuncakçı dede olarak tanıtan Aydın Arkeoloji Müzesi gönüllüsü Erkan Atalı rehberliğinde kamışlardan pan flüt yapıldı. Günün sonunda katılan öğrenci ve öğretmenlere katılım belgesi sunuldu.
Aydın Arkeoloji Müzesinde, Müze Okul Eğitim Porjesi kapsamında İncirliova Sınırteke Ortaokulu öğrencileri ile “Hikaye Tamamlama” etkinliği gerçekleştirildi.

AYDIN- Müze öncesi okulda öğretmen rehberliğinde uygulanan müze okur-yazarlığı etkinliği sonucu öğrenciler tarafından hazırlanan drama Aydın Arkeoloji Müzesi’nde sunuldu. Sunumun ardından müze teşhirinde bulunan Pan Heykeli’nin çocuklar tarafından keşfedilmesi sağlandı. Hikâye Tamamlama etkinliğinde ise Pan ve Syrinks Miti öyküleştirilerek son bölümü öğrenciler tarafından hayal güçlerini kullanarak tamamlamaları istendi. Yazım aktivitesinden sonra yaptığı birbirinden güzel el emeği oyuncaklarla adını oyuncakçı dede olarak tanıtan Aydın Arkeoloji Müzesi gönüllüsü Erkan Atalı rehberliğinde kamışlardan pan flüt yapıldı.

Günün sonunda katılan öğrenci ve öğretmenlere katılım belgesi sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.