Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın kurtuluşunu kutluyor

GÜNCEL 07.09.2017 - 14:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4210+ kez okundu.
 

Aydın kurtuluşunu kutluyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

AYDIN- Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü kutlamaları, düzenlenen resmi törenle başladı. Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu gerçekleşti, İstiklal Marşı okundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verirken, terörü lanetledi. Törende halk oyunları ekibi ve mehteran takımının gösterileri ilgiyle izlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “27 Mayıs 1919 tarihinde düşman birlikleri tarafından işgal edilen şehrimiz, kahraman efelerimizin o büyük direnişi ile kurtarılmıştır. Bu coğrafya, o büyük mücadelede kıvılcımın yakıldığı topraklardır. Aydın, efesiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu mücadeleye katılmıştır. Aydın, kurtuluş gününe kadar işgalin tüm acılarını yaşamıştır. Bizler hürriyetini canı ve kanı ile kazanan efelerin torunlarıyız. Bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimize vefa borcumuz var. Bu destanı yazan kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Geçmişte olduğu gibi bugün de toprakları bölmek ve kardeşliğimizi yok etmek isteyen iç ve dış düşmanlar şunu bilmelidirler ki, bu birliğimizi beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Ülkemiz ve Aydın’ımız için son derece önemli olan bugünde, canı pahasına vatanı savunan ve bu uğurda canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle saygıyla anıyor. Buradan bir kez daha terörü lanetliyorum” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun konuşmasının ardından Aydınlı efelere hediyeleri takdim edildi. Törende, Germencik Şehit Cafer Efe Yörük ve Zeybekler Derneği ve Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Halk Oyunları ekipleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehter Takımı’nın gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından tören sona ererken, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler üç gün sürecek. Atatürk Kent Meydanı’ndaki Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşu programına Aydın Vali Vekili Ömer Faruk Günay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Askerlik Şubesi Başkanı Albay Rafet Yalçın, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

AYDIN- Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü kutlamaları, düzenlenen resmi törenle başladı.

Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu gerçekleşti, İstiklal Marşı okundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verirken, terörü lanetledi. Törende halk oyunları ekibi ve mehteran takımının gösterileri ilgiyle izlendi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “27 Mayıs 1919 tarihinde düşman birlikleri tarafından işgal edilen şehrimiz, kahraman efelerimizin o büyük direnişi ile kurtarılmıştır. Bu coğrafya, o büyük mücadelede kıvılcımın yakıldığı topraklardır. Aydın, efesiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu mücadeleye katılmıştır. Aydın, kurtuluş gününe kadar işgalin tüm acılarını yaşamıştır. Bizler hürriyetini canı ve kanı ile kazanan efelerin torunlarıyız. Bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimize vefa borcumuz var. Bu destanı yazan kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Geçmişte olduğu gibi bugün de toprakları bölmek ve kardeşliğimizi yok etmek isteyen iç ve dış düşmanlar şunu bilmelidirler ki, bu birliğimizi beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Ülkemiz ve Aydın’ımız için son derece önemli olan bugünde, canı pahasına vatanı savunan ve bu uğurda canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle saygıyla anıyor. Buradan bir kez daha terörü lanetliyorum” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun konuşmasının ardından Aydınlı efelere hediyeleri takdim edildi. Törende, Germencik Şehit Cafer Efe Yörük ve Zeybekler Derneği ve Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Halk Oyunları ekipleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehter Takımı’nın gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösterilerin ardından tören sona ererken, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler üç gün sürecek.

Atatürk Kent Meydanı’ndaki Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşu programına Aydın Vali Vekili Ömer Faruk Günay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Askerlik Şubesi Başkanı Albay Rafet Yalçın, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.