Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Kızılay, Türkmenlere yardım elini uzattı

GENEL 15.07.2015 - 12:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3567+ kez okundu.
 

Aydın Kızılay, Türkmenlere yardım elini uzattı

Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, Suriye’deki iş savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlerin durumuna kayıtsız kalmadı. Toplanan üç TIR gıda malzemesi, sınıra doğru yola çıktı.

Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, Suriye’deki iş savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlerin durumuna kayıtsız kalmadı. Toplanan üç TIR gıda malzemesi, sınıra doğru yola çıktı. Suriye’de devam eden iç savaşın en büyük mağdurları arasında yer alan Türkmenlere bir yardım eli de Aydın’dan uzandı. Zor durumdaki Suriye Türkmenlerinin hiç olmazsa Ramazan Bayramı’nı rahat bir şekilde geçirmesi düşüncesiyle yola çıkan Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, yardım kampanyası başlattı. Başta Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi olmak üzere hayırsever sanayicilerden toplanan gıda yardımları, Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ve Kızılay Genel Hizmet Yöneticisi Erdal Akıl tarafından teslim alındı. Üç TIRA yüklenen gıda malzemeleri, Suriye Türkmenlerine dağıtılmak üzere sınıra doğru yola çıktı. Yardım kampanyasına destek veren Aydın’ın hayırsever sanayicilerine teşekkür eden Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, “İç savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmen kardeşlerimizin yarasına bir nebze de olsa merhem olabilmek için yola çıktık. Başlattığımız yardım kampanyasına başta sanayicilerimiz olmak üzere Aydınlılardan büyük destek geldi. Kısa süre içerisinde üç TIR gıda malzemesi temin edildi. Yardımın Türkmen kardeşlerimize ulaştırılabilmesi için Kızılay Genel Merkezi’nden araç talep ettik. Bugün de yardımları araçlara yükleyerek Suriye sınırına gönderiyoruz. İnşallah bu malzemeler kısa sürede bölgeye ulaşarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ben Suriye Türkmenlerinin içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalmayan Aydın’ın hayırsever insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, Suriye’deki iş savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlerin durumuna kayıtsız kalmadı. Toplanan üç TIR gıda malzemesi, sınıra doğru yola çıktı.

Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, Suriye’deki iş savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlerin durumuna kayıtsız kalmadı. Toplanan üç TIR gıda malzemesi, sınıra doğru yola çıktı.

Suriye’de devam eden iç savaşın en büyük mağdurları arasında yer alan Türkmenlere bir yardım eli de Aydın’dan uzandı. Zor durumdaki Suriye Türkmenlerinin hiç olmazsa Ramazan Bayramı’nı rahat bir şekilde geçirmesi düşüncesiyle yola çıkan Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, yardım kampanyası başlattı. Başta Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi olmak üzere hayırsever sanayicilerden toplanan gıda yardımları, Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ve Kızılay Genel Hizmet Yöneticisi Erdal Akıl tarafından teslim alındı. Üç TIRA yüklenen gıda malzemeleri, Suriye Türkmenlerine dağıtılmak üzere sınıra doğru yola çıktı.

Yardım kampanyasına destek veren Aydın’ın hayırsever sanayicilerine teşekkür eden Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, “İç savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmen kardeşlerimizin yarasına bir nebze de olsa merhem olabilmek için yola çıktık. Başlattığımız yardım kampanyasına başta sanayicilerimiz olmak üzere Aydınlılardan büyük destek geldi. Kısa süre içerisinde üç TIR gıda malzemesi temin edildi. Yardımın Türkmen kardeşlerimize ulaştırılabilmesi için Kızılay Genel Merkezi’nden araç talep ettik. Bugün de yardımları araçlara yükleyerek Suriye sınırına gönderiyoruz. İnşallah bu malzemeler kısa sürede bölgeye ulaşarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ben Suriye Türkmenlerinin içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalmayan Aydın’ın hayırsever insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.