Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın kışı yaşamadan baharı gördü

GÜNCEL 06.03.2018 - 09:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3855+ kez okundu.
 

Aydın kışı yaşamadan baharı gördü

Kışın ortasında otlar boy vermeye başladı.

AYDIN- Son yılların en ılıman kış sezonunun yaşandığı Aydın’da mevsimler birbirine girdi. Soğuk ve kışa hasret yaşayan Aydınlılar kışı görmeden baharı gördü. Geçtiğimiz yıllarda dondurucu soğukların yaşandığı Şubat-Mart ayında, bu yıl çiftçiler hayvanlarını otlaklarda doyurmaya ve tarlalardan yeşil ot biçmeye başladı. Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer alan Aydın’da bu yıl neredeyse hiç kış yaşanmadığını bunun tarım için üzücü bir durum olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, havaların mevsime göre sıcak ve kurak gittiğini belirtti. Soğuk yaşanmaması nedeniyle bitkilerin erken uyandığını ve toprağın şimdiden otlandığını belirten Aydınlı çiftçilerden Mehmet Sert, “Eskiden şubat-mart ayında aşırı soğuk nedeniyle hayvanları ağırdan dışarı çıkaramazdık. Sürekli kuru beslerdik. Bu yıl kışı görmeden baharı gördük. Ocak ayından bu yana hayvanlar dışarıda otluyor. Ot yolmaya bile başladık. Bu yıl neredeyse hiç kış yaşanmadı. Yaz döneminin çok kurak gitmesinden endişeliyiz. Kış kuvvetli olursa tabiattaki mikroplar kırılır ve daha bereketli bir bahar yaşanır. Bu yıl hiç kış yaşamadık. Kış ayında baharı gördük. Mevsim bu şekilde devam ederse zorlu ve kurk bir yaz mevsimi yaşarız” diye konuştu
Kışın ortasında otlar boy vermeye başladı.

AYDIN- Son yılların en ılıman kış sezonunun yaşandığı Aydın’da mevsimler birbirine girdi. Soğuk ve kışa hasret yaşayan Aydınlılar kışı görmeden baharı gördü. Geçtiğimiz yıllarda dondurucu soğukların yaşandığı Şubat-Mart ayında, bu yıl çiftçiler hayvanlarını otlaklarda doyurmaya ve tarlalardan yeşil ot biçmeye başladı.

Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer alan Aydın’da bu yıl neredeyse hiç kış yaşanmadığını bunun tarım için üzücü bir durum olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, havaların mevsime göre sıcak ve kurak gittiğini belirtti.

Soğuk yaşanmaması nedeniyle bitkilerin erken uyandığını ve toprağın şimdiden otlandığını belirten Aydınlı çiftçilerden Mehmet Sert, “Eskiden şubat-mart ayında aşırı soğuk nedeniyle hayvanları ağırdan dışarı çıkaramazdık. Sürekli kuru beslerdik. Bu yıl kışı görmeden baharı gördük. Ocak ayından bu yana hayvanlar dışarıda otluyor. Ot yolmaya bile başladık. Bu yıl neredeyse hiç kış yaşanmadı. Yaz döneminin çok kurak gitmesinden endişeliyiz. Kış kuvvetli olursa tabiattaki mikroplar kırılır ve daha bereketli bir bahar yaşanır. Bu yıl hiç kış yaşamadık. Kış ayında baharı gördük. Mevsim bu şekilde devam ederse zorlu ve kurk bir yaz mevsimi yaşarız” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.