Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Kestanesi 'Zirve'de

EKONOMİ 20.09.2019 - 17:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3545+ kez okundu.
 

Aydın Kestanesi 'Zirve'de

Aydın Ticaret Borsası, 2.Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katıldı.

AYDIN- Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla ATO Congresium'da başladığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, Ankara Ticaret Odası (ATO) organizasyonunda, Türkiye’nin coğrafi işaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla 2.’si gerçekleşen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 21 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Zirveye Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Proje Memuru Seren Selvi katıldı. Aydın Ticaret Borsası tarafından, Coğrafi İşaretli Ürünü Aydın Kestanesi, Aydın Kestanesi’nden imal edilen Kestane Şekeri ve Kestane Unu, coğrafi işaret değerlendirme süreci devam eden Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Yamalak Kabası (Sarısı) ve Aydın Çam Fıstığı (Künar), ayrıca Aydın Ticaret Odası tarafından AB Komisyonu’nda tescillenmiş Aydın İnciri katılımcılara tanıtılıyor. Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Ürünlerimiz, kırsal kalkınmayı desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürü korumak, yerel üretimi ve ürün taklitçiliği ile mücadele etmek adına coğrafi işaretleme ile titizlikle koruması gereken ürünlerdir. Aralık 2010’da Türk Patent Enstitüsüne yapılan ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescile uygun görülmüştür. ‘Aydın Kestanesi” coğrafi işaret başvuru aşamamızdan bu güne, birçok tanıtım çalışması yürütülerek, Aydın Kestanesinin bilinirliği arttırılmış, her platformda ön plana taşınmıştır. ‘Aydın Kestanesi’ için AB Komisyonu'na coğrafi İşaret müracaatı yapılmıştır. Aynı zamanda Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Yamalak Kabası(Sarısı) ve Aydın Çam Fıstığı (Künar) başvuru dosyaları Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirme sürecindedir.”
Aydın Ticaret Borsası, 2.Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katıldı.

AYDIN- Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla ATO Congresium'da başladığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Ankara Ticaret Odası (ATO) organizasyonunda, Türkiye’nin coğrafi işaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla 2.’si gerçekleşen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 21 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Zirveye Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Proje Memuru Seren Selvi katıldı.

Aydın Ticaret Borsası tarafından, Coğrafi İşaretli Ürünü Aydın Kestanesi, Aydın Kestanesi’nden imal edilen Kestane Şekeri ve Kestane Unu, coğrafi işaret değerlendirme süreci devam eden Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Yamalak Kabası (Sarısı) ve Aydın Çam Fıstığı (Künar), ayrıca Aydın Ticaret Odası tarafından AB Komisyonu’nda tescillenmiş Aydın İnciri katılımcılara tanıtılıyor.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Ürünlerimiz, kırsal kalkınmayı desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürü korumak, yerel üretimi ve ürün taklitçiliği ile mücadele etmek adına coğrafi işaretleme ile titizlikle koruması gereken ürünlerdir.

Aralık 2010’da Türk Patent Enstitüsüne yapılan ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescile uygun görülmüştür. ‘Aydın Kestanesi” coğrafi işaret başvuru aşamamızdan bu güne, birçok tanıtım çalışması yürütülerek, Aydın Kestanesinin bilinirliği arttırılmış, her platformda ön plana taşınmıştır.

‘Aydın Kestanesi’ için AB Komisyonu'na coğrafi İşaret müracaatı yapılmıştır. Aynı zamanda Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Yamalak Kabası(Sarısı) ve Aydın Çam Fıstığı (Künar) başvuru dosyaları Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirme sürecindedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.