Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Kestanesi zirvede

EKONOMİ 02.05.2017 - 12:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3253+ kez okundu.
 

Aydın Kestanesi zirvede

Aydın Ticaret Borsası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine katıldı

AYDIN- Ankara Ticaret Odası (ATO) organizasyonunda Türkiye’nin yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla, 1. si gerçekleşen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran ile birlikte geniş bir izleyici kitlesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Aydın Ticaret Borsası, Coğrafi İşaretli Ürünü Aydın Kestanesi, Aydın Kestanesi’nden imal edilen Kestane Şekeri ve Kestane Unu, değerlendirme süreci devam eden Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, coğrafi İşaret başvuru sürecinde olan Yamalak Kabası ve Aydın Çam Fıstığı’nı ayrıca Aydın Ticaret Odası tarafından AB Komisyonu’nda tescillenmiş Aydın İncirini katılımcılara tanıttı. Zirveye Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyesi Rıza Uyar ve Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Şefi Duygu Ödenir Tükel katılım sağladı. Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Coğrafi İşaretler ticari öneminden öte, üretim metodu ve kaliteyi garanti etmek, pazarlama aracı olmak, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürü korumak, ürün taklitçiliği ile mücadele etmek adına titizlikle koruması gereken ürünlerdir. Aydın Ticaret Borsası olarak, ilimizin ürünlerinin korunması, haksız rekabete uğramaması ve dünya çapında tanınması için Aydın Zeytinyağı, Aydın Kestanesi, Aydın Memecik Zeytini, için Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır. Aralık 2010’da Türk Patent Enstitüsüne yapılan ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescile uygun görülmüştür. ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvuru aşamamızdan, bu güne birçok tanıtım çalışması yürütülerek, Aydın Kestanesi’nin bilinirliği arttırılmış, her platformda ön plana taşınmıştır. 'Aydın Kestanesi' için 8 Eylül 2015 tarihinde TR-PDO-0005-01362 referans numarasıyla AB Komisyonu'na Coğrafi İşaret müracaatı yapılmıştır. Açılan sürecin sorunsuz tamamlanması halinde, Aydın Kestanesi Avrupa Birliğinde koruma altına alınacaktır. Coğrafi İşaretler önemli çalışma konularımızdan biri olmaya devam edecektir.”
Aydın Ticaret Borsası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine katıldı

AYDIN- Ankara Ticaret Odası (ATO) organizasyonunda Türkiye’nin yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla, 1. si gerçekleşen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran ile birlikte geniş bir izleyici kitlesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası, Coğrafi İşaretli Ürünü Aydın Kestanesi, Aydın Kestanesi’nden imal edilen Kestane Şekeri ve Kestane Unu, değerlendirme süreci devam eden Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, coğrafi İşaret başvuru sürecinde olan Yamalak Kabası ve Aydın Çam Fıstığı’nı ayrıca Aydın Ticaret Odası tarafından AB Komisyonu’nda tescillenmiş Aydın İncirini katılımcılara tanıttı.

Zirveye Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyesi Rıza Uyar ve Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Şefi Duygu Ödenir Tükel katılım sağladı.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Coğrafi İşaretler ticari öneminden öte, üretim metodu ve kaliteyi garanti etmek, pazarlama aracı olmak, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürü korumak, ürün taklitçiliği ile mücadele etmek adına titizlikle koruması gereken ürünlerdir. Aydın Ticaret Borsası olarak, ilimizin ürünlerinin korunması, haksız rekabete uğramaması ve dünya çapında tanınması için Aydın Zeytinyağı, Aydın Kestanesi, Aydın Memecik Zeytini, için Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır. Aralık 2010’da Türk Patent Enstitüsüne yapılan ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescile uygun görülmüştür. ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret başvuru aşamamızdan, bu güne birçok tanıtım çalışması yürütülerek, Aydın Kestanesi’nin bilinirliği arttırılmış, her platformda ön plana taşınmıştır.

'Aydın Kestanesi' için 8 Eylül 2015 tarihinde TR-PDO-0005-01362 referans numarasıyla AB Komisyonu'na Coğrafi İşaret müracaatı yapılmıştır. Açılan sürecin sorunsuz tamamlanması halinde, Aydın Kestanesi Avrupa Birliğinde koruma altına alınacaktır. Coğrafi İşaretler önemli çalışma konularımızdan biri olmaya devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.