Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın inciri, tüm dünyanın ağzını tatlandırıyor

EKONOMİ 18.11.2020 - 16:44, Güncelleme: 06.12.2020 - 14:07 4043+ kez okundu.
 

Aydın inciri, tüm dünyanın ağzını tatlandırıyor

Aydın'dan 45 günde 83 ülkeye 70,22 milyon dolarlık incir ihracatı yapıldı.

AYDIN - Aydın İnciri, 30 eylülde başlayan ihracatın ardından son bir buçuk ayda 70 milyon 220 bin dolarlık gelir getirdi. Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, 83 ülkeye yapılan ihracatı değerlendirerek, “Bir buçuk ayda 70 milyon doları aşan ihracat rakamına ulaştık. Pandemi etkisi nedeniyle korkan üretici ve tüccar bu sene incirini daha erken satacak” dedi. Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, kuru incir sezonu ve ihracatı değerlendirdi. Başkan Kırlıoğlu, 30 Eylül'de başlayan kuru incir ihracatında bu sezon son bir buçuk ayda 83 ülkeye toplamda 70 milyon 220 bin dolarlık ihracat yaparak Aydın İncirinin önemli bir gelire neden olduğunu ifade etti. Başkan Kırlıoğlu, “İncir üreticisi pandemi ile birlikte incirin ellerinde kalacağı düşüncesindeydi. Ama gelinen noktada son bir buçuk ayda 83 ülkeye toplamda 70 milyon 220 bin dolarlık ihracat yaptık. Aydın ekonomisi için çok önemli bir gelir kaynağı diye düşünüyorum. Çiftçimiz ve tüccarımız çok memnun oldu. Kutsal bir meyve olan incir başta Almanya, Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine, daha sonrada Arabistan uzak doğu ülkelerine olmak üzere toplamda 83 ülkeye ihraç ediliyor. Pandemiye rağmen bu sene şifa deposu inciri üreten üreticimiz mutlu oldu” dedi. Salgın nedeniyle doğal ürünlere yönelen yurt dışı kaynaklı tüketici, Aydın'ın milli meyvesi olan ve Aydın dağlarında yetiştirilip son derece modern tesislerde işlenen kuru incir başta olmak üzere tüm yerel ürünlere yoğun rağbet gösterdi. Rağbetin artası ile birlikte ihracat rakamlarının da yükseldiği belirtildi.
Aydın'dan 45 günde 83 ülkeye 70,22 milyon dolarlık incir ihracatı yapıldı.

AYDIN - Aydın İnciri, 30 eylülde başlayan ihracatın ardından son bir buçuk ayda 70 milyon 220 bin dolarlık gelir getirdi. Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, 83 ülkeye yapılan ihracatı değerlendirerek, “Bir buçuk ayda 70 milyon doları aşan ihracat rakamına ulaştık. Pandemi etkisi nedeniyle korkan üretici ve tüccar bu sene incirini daha erken satacak” dedi.

Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, kuru incir sezonu ve ihracatı değerlendirdi. Başkan Kırlıoğlu, 30 Eylül'de başlayan kuru incir ihracatında bu sezon son bir buçuk ayda 83 ülkeye toplamda 70 milyon 220 bin dolarlık ihracat yaparak Aydın İncirinin önemli bir gelire neden olduğunu ifade etti. Başkan Kırlıoğlu, “İncir üreticisi pandemi ile birlikte incirin ellerinde kalacağı düşüncesindeydi. Ama gelinen noktada son bir buçuk ayda 83 ülkeye toplamda 70 milyon 220 bin dolarlık ihracat yaptık. Aydın ekonomisi için çok önemli bir gelir kaynağı diye düşünüyorum. Çiftçimiz ve tüccarımız çok memnun oldu. Kutsal bir meyve olan incir başta Almanya, Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine, daha sonrada Arabistan uzak doğu ülkelerine olmak üzere toplamda 83 ülkeye ihraç ediliyor. Pandemiye rağmen bu sene şifa deposu inciri üreten üreticimiz mutlu oldu” dedi.

Salgın nedeniyle doğal ürünlere yönelen yurt dışı kaynaklı tüketici, Aydın'ın milli meyvesi olan ve Aydın dağlarında yetiştirilip son derece modern tesislerde işlenen kuru incir başta olmak üzere tüm yerel ürünlere yoğun rağbet gösterdi. Rağbetin artası ile birlikte ihracat rakamlarının da yükseldiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.